swatch автомат

Отговори
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 26 юни 2012 18:30

swatch автомат

Мнение от dr.zlobul » 18 сеп 2014 07:05

Поздрави на всички,
поръчах си от нета един сватч автомат, който по думите на продавача е за части, но може да се отремонтира. Този е с ETA /не мога да кажа калибъра, но е 25к./ и ми се иска да видя какво време държат тези машини. Постa е малко избързващ понеже не съм си вкъщи и немога да кача снимки /снимки къде 26. този месец/. А ми се иска като се прибера да имам идея как да отворя саатника. Знам, че свачовете са си своево рода капризни на отваряне, а този е с пластмасов корпус. Не ми се иска да го гнявя чудейки се как се отваря. Ако някой си е имал работа със сватч автомат в ПВЦ нека сподели как да извадя машинката без употребата на магическите инструменти "чук и секач" Благодаря предварително.

rosen_er
Специалист
Reactions:
Регистриран: 19 яну 2012 19:20

Re: swatch автомат

Мнение от rosen_er » 18 сеп 2014 09:18

Покажи долу-горе какъв е поне.
Скоро бях взел един хронограф от марката на колега(кварц).Пластмасова каса.Беше със счупени лагове от едната страна и той го насади в стоманена каса . При него процедирахме така:На задния капак има една тапичка,която се сваля и през отвора се освобождава ремонтоара.След това се сваля стъклото и машината се вади отгоре.Инфото за манипулацията намерих в интернет :wink:
Аз обаче имам автомат в пластмасова каса + алуминиеви "капаци".Там се сваля капака:
Изображение Изображение
Сигурно и други възможни варианти има при такова разнообразие на часовниците от тази марка.

Потребителски аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 14 яну 2014 20:33

Мнение от sharky1973 » 18 сеп 2014 11:46

dr.zlobul написа:Поздрави на всички,
поръчах си от нета един сватч автомат, който по думите на продавача е за части, но може да се отремонтира. Този е с ETA /не мога да кажа калибъра, но е 25к./ и ми се иска да видя какво време държат тези машини. Постa е малко избързващ понеже не съм си вкъщи и немога да кача снимки /снимки къде 26. този месец/. А ми се иска като се прибера да имам идея как да отворя саатника. Знам, че свачовете са си своево рода капризни на отваряне, а този е с пластмасов корпус. Не ми се иска да го гнявя чудейки се как се отваря. Ако някой си е имал работа със сватч автомат в ПВЦ нека сподели как да извадя машинката без употребата на магическите инструменти "чук и секач" Благодаря предварително.
Аз имам два автомата на Суоч, пластмасови, но и двата са с отваряеми капаци. Снимай задната част на твоя, за да се види какво е положението.

dr.zlobul
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 26 юни 2012 18:30

Мнение от dr.zlobul » 18 сеп 2014 11:58

Благодарско за своевременните отговори, но както писах по-горе отсъствам от града. Поръчах го от нета и жената получи пратката. Ще си видя предобивката къде 25-ти. Тогава ще кача и снимки. До колкото видях от снимките на продавача Халюминиеви капаци и безел няма всьо е ПВЦ.

Отговори

Върни се в “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”