Часовникарски инструменти от Aliexpress

Отговори
Lubitel85
Reactions:
Регистриран: 31 авг 2024 17:48

Часовникарски инструменти от Aliexpress

Мнение от Lubitel85 » 09 сеп 2024 17:42

Привет.Някога като малък ми беше любопитно за часовниците но нямаше откъде да се набави инструментариум да си човъркам по стари развалени часовници за кефа. :lol: И ето че гледах тези дни за този сет интрументи с намаление https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A
Прочетох някои неща от нета за механизмите и също гледах в сайта на Братовчедите за наименованията на частите на руските часовници. :b
Какво мислите за този сет? Достатъчен ли е набора на инструменти? ПС имам лупи и някои неща останали от предишната ми работа по зъботехника.

Потребителски аватар
agrozev
Специалист
Reactions:
Регистриран: 19 юни 2020 19:44

Re: Часовникарски инструменти от Aliexpress

Мнение от agrozev » 09 сеп 2024 20:14

И аз съм почнал с такъв сет. Даже някои от инструментите все още ги ползвам. Времето ще те ориентира кое става и кое не. За мен първото, което смених е пинсета с някакви по-качествени - по остри и от по-добра материя, че в моя сет бяха тенекиени просто. После си купих и по-добри отвертки. Екстракторите за вадене на патентите на верижките и каишките и те бяха от някакъв мек метал или сплав накрайниците, та скоро и тях смених. Стиската, уредите за отваряне на капаци си ги ползвам.
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031

Lubitel85
Reactions:
Регистриран: 31 авг 2024 17:48

Re: Часовникарски инструменти от Aliexpress

Мнение от Lubitel85 » 10 сеп 2024 17:14

agrozev написа:
09 сеп 2024 20:14
И аз съм почнал с такъв сет. Даже някои от инструментите все още ги ползвам. Времето ще те ориентира кое става и кое не. За мен първото, което смених е пинсета с някакви по-качествени - по остри и от по-добра материя, че в моя сет бяха тенекиени просто. После си купих и по-добри отвертки. Екстракторите за вадене на патентите на верижките и каишките и те бяха от някакъв мек метал или сплав накрайниците, та скоро и тях смених. Стиската, уредите за отваряне на капаци си ги ползвам.
Можеше да ги нагрееш и да ги накиснеш в масло пинсетите да се закалят. За мен са най добри на Виха.На Форс вече им падна качеството и дори се замазмат във винтчета на дръжки за очила и затова минах на лидълски.Имат такъв малък комплект и не са лошо направени въпреки че са китайчета.Ъъъ и на мен ми попадна екстрактор за патентите пак от лидъл,беше си във комплект на някакъм лидълски часовник за 10 лв който купих като подарък и не знаех че си има такъв да си скъси ако му е голяма верижката

Отговори

Върни се в “Часовникарски инструменти. Приложение.”