Здравейте! Попадна ми един часовник със счупена ос на баланса. Механизма е UNITAS 6410.
Гледайки тук http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... nitas_6410&" onclick="window.open(this.href);return false; виждам известна разлика и по-точно камъка на анкъра . Що за "животно" е това? изглежда като друг механизъм на УНИТАС!? А дали може да пасне баланс от друг механизъм?
Ето го въпросният "тарикат"
Искаш да кажеш на анкерното колело?
То,ако е здраво не те касае.
Виж моста на баланса дали е същия,с противоударен механизъм.
Ако да трябва да стане друг баланс.
plamenhar написа:Искаш да кажеш на анкерното колело?
То,ако е здраво не те касае.
Виж моста на баланса дали е същия,с противоударен механизъм.
Ако да трябва да стане друг баланс.
на анкерното колело е счупен върха който е към анкерния мост,който не е с противоударен механизъм.
Ще го снимам и него довечера.
Сега настъпи пълно объркване. Да, часовникът ти е без противоударно устройствона баланса, а този от сайта на Ранфт има. Анкерното колело едва ли е счупено. Пламен имаше пред вид, че твоят механизъм е с накладен камък на анкерното колело и това е едната от разликите спрямо този от Ранфт. Часовникът ти изглежда съвсем оригинален. Предполагам, че може и да стане с ос за Ракета 2609НА
nevenbekriev написа:Сега настъпи пълно объркване. Да, часовникът ти е без противоударно устройствона баланса, а този от сайта на Ранфт има. Анкерното колело едва ли е счупено. Пламен имаше пред вид, че твоят механизъм е с накладен камък на анкерното колело и това е едната от разликите спрямо този от Ранфт. Часовникът ти изглежда съвсем оригинален. Предполагам, че може и да стане с ос за Ракета 2609НА
Много благодаря на Невен!Винаги е точен и въпреки моите нескопосани обяснения разбра за какво става въпрос. Довечера ще пробвам с ос на Ракета и ще докладвам!
Не е чак толкова просто! На твоя баланс оста трябва да се извади. Това значи да се извади от баланса спиралата, платото и накрая оста. После трябва да се монтира ос и да се направят проби, после да се сложи платото, да се направят проби, да се уравновеси баланса, да се монтира спиралата. И не съм напълно сигурен че оста от Ракетата е подходяща, гледам основните размери, но трябва да се пробва! Ти първо кажи какво си правил досега за да видим какво можеш. Смяната на ос не е за начинаещи. Ти не се отчайвай - всяко нещо се учи!
от унитас 6310 6325 в двете разновидности и отАС 1130 само остта остта става на твоя иначе и баланса става но ако не държиш на точно време в рамките на няколко часа за 24
Благодаря на всички! преди двайсетина години сменях ос на баланс на един Луч но не се получи :-)така че смятам първо да се понастроя психически и тогава ще го подхвана. иначе пълно разглобяване и сглобяване на Ракети, Полети и други руски с и без дати, някой друг швейцарски мъжки и три дамски.....а сега се сетих ,че скоро ми попадна една джобна CYMA с леко смачкана спирала на баланса която успях да оправя с пинсети и смея да кажа ,че часовника вървеше доста добре.за един ден беше изостанал с 1 минута но понеже моя познат бързаше да си го вземе не съм го следил.Ще гледам скоро да му го взема и да го снимам за да го видите.Любопитното при него беше, че въпреки всички беди на които е бил подложен през дългите си години съществуване, а ще видите че те са доста , работеше с голям ентусиазъм :-)) .Настолните часовници не съм ги броил но са доста.