Продаден! Ratel

Отговори
Часовник
Reactions:
Мнения: 77
Регистриран: 04 апр 2018 21:43

Продаден! Ratel

Мнение от Часовник » 09 апр 2018 16:59

Продавам дамски часовник Ratel
Цена: 4.00лв.Изображение


Изображение


Изображение


Изображение
Последна промяна 1 на Часовник, променена общо 7 пъти

Часовник
Reactions:
Мнения: 77
Регистриран: 04 апр 2018 21:43

Re: Ratel

Мнение от Часовник » 28 сеп 2018 09:09

Нова цена - 3 лева

Часовник
Reactions:
Мнения: 77
Регистриран: 04 апр 2018 21:43

Re: Ratel

Мнение от Часовник » 22 окт 2018 14:29

Нова цена - 2.50 лева

stepona555
Специалист
Reactions:
Мнения: 2051
Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Местоположение: N36° 26' 08" , W5° 6' 29"

Re: Ratel

Мнение от stepona555 » 23 окт 2018 11:31

Първо поздравления за упорството.
Даже се замислих дали да не ви предложа оферта за всичко накуп , за да ви отърва от мъките.

Аз нямам кой знае какъв опит като продавач , но като купувач може да се каже че съм опитвал.
Ще си позволя няколко въпроса и разни мисли на глас.

Най първо наистина ли смятате ,че всичко става за продажба и не съществува категорията безполезно без стойност , поне във вида в който е представено.

Има опция подарявам неща които не са ми нужни и ми пречат в чекмеджето , понякога и тя е трудно осъществима заради транспортни разходи .

Как ще продадете развален механизъм за части , без да обявите кой модел е , и какво му счупено , даже да ми трябва нещо от вашата обява , аз ще я пропусна поради липса на инфо.

При продажба на часовник за части е от особено значение функцията Макро на фотоапарата .

В чуждестранните форуми има съвети за начинаещите в продажбите , от рода на " всеки месец сваляте цената с 10 до 30 % ако няма продажба , ако минат три месеца проучете пазара за реалната цена и място където се продават подобни артикули" или " приемете че ако сте на ново място , то повечето колеги са много повече в час със стойността на нещата"

Ако смятате , че написаното не ви помага , безсмислено е или по някакъв начин ще попречи на продажбите ви , може да помолите модератор да го изтрие.
Изображение

Часовник
Reactions:
Мнения: 77
Регистриран: 04 апр 2018 21:43

Re: Ratel

Мнение от Часовник » 23 окт 2018 12:35

Първо много благодаря за отделеното ви време и внимание! Наистина го оценявам. Не е нужно да се трие вашето изказване по въпроса. Ако нещо ще се трие по-добре да е тази обява за този часовник Ratel.

Искам да се извиня на цялата часовникарска общност, колекционери, майстори, търговци и други. Извинявам се, защото тази материя е далеч от мен. Мен не ме е срам да си признавам, когато не разбирам от нещо. Затова и се надявам на хора като вас да се намесят, за да ми пояснят как стоят нещата. Още веднъж благодаря ☺

Аз снимам със смартфон и понякога с функцията Макро не фокусира... Ако са нужни конкретни снимки на конкретни елементи просто ще помоля за разбиране, че е нужно само някой да ми каже и аз ще се постарая да ги направя.

Що се отнася до другите ми три обяви и те ли не са добре снимани? Единия Омодокс мисля, че е най-интересен заради позлатата, втората обява за Ракетата съм снимал и механизма, но ако са нужни допълнителни снимки ще ги направя и третата за Касиото, което е оригинално ако са нужни промени ще ги осъществя. Ако пък мислите и сте уверени, че и четирите обяви са абсолютно незадоволителни и ненужни никому ок нека да се изтрият.

В този ред на мисли и аз ще си позволя един въпрос. Имам един стенен часовник Маяк с кукувичка. Ако го снимам може да ми кажете дали е подходящ за този раздел обяви и ориентировачна цена?

stepona555
Специалист
Reactions:
Мнения: 2051
Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Местоположение: N36° 26' 08" , W5° 6' 29"

Re: Ratel

Мнение от stepona555 » 23 окт 2018 14:59

Далеч съм от мисълта че трябва да се трие ваша обява или каквото и да било написано във форум.
Просто изказах учудването си , че след 6 месеца никакъв интерес , подновявате обявите си с незначителни минимални корекции само на цената.
В случая пазара е определящ , а не моето или друго мнение , а намесата ми е само опит да ви помогна да си продадете нещата.
Да вземем позлатения , няма снимка на маркировка за позлата , вижда се едно липсващо винтче .
Може да напишете , дали навива , дали опитва да заработи , ако не тръгва , с една клечка за зъби опитвате нежно да размърдате баланса , ако се клати много вертикално има счупена ос .
Под него има цифри и емблема , това е кода на механизма.
А относно позлатата ако смятате че струва нещо , сметнете площа на касата и умножете по 10 микрона , резултата ще е люспа злато която не се вижда на везната .
Другите няма да ги коментирам .

Маяка с кукувичката ще бъде топло посрешнат и бързо продаден , естествено ако поисканата цена кореспондира със състоянието му.
Аз като не знам нещо колко струва преглеждам обяви в продавалници , завършили търгове в залива , и си съставям някакво мнение , ако няма интерес , седмично или месечно надолу.
Естествено може да предположим , че и без да сваляте цената след няколко седмици или години ще се появи вашия купувач и всичко ще завърши щастливо , вие избирате тактиката на маркетинг.

Друг често практикуван метод е да обявите всичко накуп , търг от лев за 10 дни и така ще се разбере моментната цена на пазара , тя понякога е изненада и в двете посоки

Поздрави и успех

ПП
Пазара на употребявани евтини женски часовници е минимален , а ако са повредени почти невъзможен.
Купувал съм работещи женски часовници от доста скъпи марки Юнгханс Омега Лонжин Сейко(от скъпите) на цени съизмерими с това което вие очаквате от вашия лот .
Но за всеки влак си има пътници , очаквам с интерес развитието на продажбите ви.
Изображение

Часовник
Reactions:
Мнения: 77
Регистриран: 04 апр 2018 21:43

Re: Ratel

Мнение от Часовник » 23 окт 2018 15:54

Все пак... Благодаря за мнението ви...

Часовник
Reactions:
Мнения: 77
Регистриран: 04 апр 2018 21:43

Re: Ratel

Мнение от Часовник » 07 ное 2018 15:55

Продаден!

Отговори

Върни се в “Стари обяви”