Смени големината на шрифтаПубликувай нова темаДобави отговор Страница 5 от 5   [ 74 мнения ]
Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 10:07 
Аватар

Регистриран на: 16 Май 2013 12:57
Мнения: 596
На мен пък не ми пречи нито мнението на повечето колеги за новоделите (дори и за този месец стягам един такъв:)))), нито разни други мнения.
Ако има някаква промяна при мен да подбирам по-малко, но по-запазени и интересни часовничета напоследък, то това е защото се напълних с по-масовите и очукани. Но това не означава, че не ми харесват и не си взимам пак от тях:)
Различни мнения, вкусове... - по-интересен форум:)
Не разбирам наистина защо са необходими разни лични нападки и сръдни.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 10:23 
Site Admin

Регистриран на: 03 Яну 2012 18:46
Мнения: 4798
Всеки си има своите трудни моменти. Не виждам основателна причина, нечий такъв период или чуждо мнение, различно от нашето, да ни отказва от участие.
Ники, ако си забелязал, моите участия също са само от евтини порутени часовници, участвам защото ме кефи, и нямам никакви притеснения спрямо останалите участници.
Не трябва да се сърдим и да проявяваме слаб характер, като се влияем от чуждите мнения.
Мога да кажа че конкурса ни е много интересен, точно както каза Искрен, защото сме различни.
И таква постоянство от над 6 месеца, не се забелязва в другите форуми.
Нека да си завършим така годината, а за следващата ако решим може да го разделим на различни дисциплини. Дори така може би ще има повече от едно участие на човек и би трябвало да е по интересно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 11:04 
Специалист

Регистриран на: 27 Яну 2012 22:01
Мнения: 2474
Местоположение: Правец
Не се отказвам заради евтините ми часовници,аз си ги харесвам,не харесвам създалата се ситуация на упреци и нападки,ще участвам с гласуване.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 11:20 
Moderator
Аватар

Регистриран на: 26 Май 2013 21:00
Мнения: 4585
Местоположение: Казанлък
Имам да ви светна, че всичко е нормално с конкурса. И положителните, и отрицателните реакции!

Ми аз от доста време се занимавам с една друга работа, дето понякога ми пречи на часовниците :) и с нея е баш същото - успех, неуспех, частичен успех, пълен отказ, после пак добре, по-добре... и май най-накрая взе да се получава :)

Така се прави нещо ново. Ако мога да го измисля от раз и да го направя, без да сбъркам нито един път и без да променя режима (правилата), то не е ново. Имал съм и такива изделия, които стават от раз. Ама те не са ми били интересни никога ;)

Най-трудното и най-интересното е да се намери баланса. Някои му викат компромис, други - оптимизация. Ама всичко добро и реално съществуващо е такова. От политиката до техниката ;)

_________________
В мрежата никой не може да ме обиди ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 12:25 
Специалист

Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Мнения: 3248
Местоположение: Варна
Капкане ,аз не нападам никого,не аз започнах това меле. Аз се защитавам,а при мен защитата е винаги контраатака,не си оставям колата и конете в калъ. Всъщност аз защитавам конкурса какъвто е в този му вид и който вече половин година върви ,а като защитавам него,защитавам и участниците в него,които са си позволили да участват с "мръсни" часовници. Не беше необходимо да се пише тука и то в конкурсната тема при започнало гласуване за чистоти ,хигиени,за колекционерски правила и т.н. и то втори пореден месец и по този начин да се влияе на хората и да се изопачава идеята и духът на конкурса, човек когато тръгва да пише нещо и някъде, първо трябва да си прави сметка за последствията. Ако е имало претенции около и за конкурса ,е трябвало да се направят много по-рано, а не след толкова изминало време. Иначе идеята за различни тематични конкурси и аз отдавна съм я подхвърлил. Така всеки ще има по-голям избор къде да участва,а не да участва някъде, пък да роптае. То, тук при нас стана "царят дава -пъдарят не дава"

_________________
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 12:38 
Аватар

Регистриран на: 21 Юни 2012 18:24
Мнения: 836
ОК, състезавайте си котлетите и новоделите. И се гордейсте с "победите на месеца".

Само да припомня, че след няколко подобни теми от другия форум се оттеглиха едни от най-стойностните колекционери и познавачи. И там останаха да пишат ревюта на хилядници и да си хвалят швейцарците.

Живи и здрави.

_________________
Вечният календар е небходим, за да може един път на 4 години да поглеждаме как датата се сменя от 28-ми на 29-ти. Репетирът - за да може изобщо да не поглеждаме часовника. А турбийонът - за да го гледаме непрекъснато.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 12:41 
Site Admin

Регистриран на: 03 Яну 2012 18:46
Мнения: 4798
Миро, какво предлагаш, за да не стане като в другия форум?
Ще дадете ли конкретни идеи?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 13:37 
Специалист

Регистриран на: 19 Яну 2012 19:20
Мнения: 3493
Не ми е приятно да го кажа,но...Мироман е прав .
Направих си труда да погледна победителите по месеци до момента.Не,че има голямо значение ,но чисто информационно,а и като препратка към "скандала" (за мен такъв не съществува-просто спор и сблъсък на позиции му викам :wink: ) за петте приключили до момента и с обявени победители конкурса имаме 3 "от онези" часовници,един под въпрос и още един един часовник за който не мога да дам мнение(не го познавам,но и там има много сериозно "творчество") .Два "съпобедителя" (леле,че дума) в оригинален вид.Всеки може да си направи изводи сам за себе си.
Предложения мога да дам,но да решим какво точно "състезаваме" в конкурса.Ако е всичко ,което тик-така,приемам,но.......до приключване на годишната класация.

Предложението ми за конкурса през 2015г е:
В един конкурс да има така да го нарека два под конкурса
1.Часовници в оригинално състояние и интервенции довели часовника до оригинален вид.
2.Всякакви часовници без претенции за оригиналност и интервенции по тях.

Всеки според разбиранията си и моментните си попадения да може да участва и двата под конкурса.Гласуването и определянето на победител да бъде отделно за всеки под конкурс(с по право на един глас).Предлагам и само в края на годината да се състои "битка" между победителите в двата под конкурса(а не всеки месец).
Така всеки ще може да получи възможност да се "изяви" там където се чувства по-силен и по-добър.
Това е на прима виста от мен. :)
П.П. Може да не са "кръстени" точно по този начин ,но да е ясна рамката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 14:15 
Site Admin

Регистриран на: 03 Яну 2012 18:46
Мнения: 4798
Аз също съм съгласен и с двамата.
Това че допускам такива участия, не означава че ги харесвам. :mrgreen:
Най многото което аз правя за мой часовник е чистене на мръсотия и смяна на стъкло. Ако е в малко по лошо състояние си го оставям така и съответно не го показвам.

Категорично, ако успеем да си съхраним конкурса, следващата година ще бъде разделен на поне две категории:
"Конкурс за оригинален часовник" и
"Конкурс за моднат часовник".

Тази година вече че е късно за такава стъпка, тъй като имаме разнородни участия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 14:21 
Специалист

Регистриран на: 17 Апр 2012 14:49
Мнения: 2739
Аз също нямам нищо против да се раздели конкурса на категории.
Като за "моднати"часовници си представям нещо като дизайнерско изпълнение,
а не просто замяна с не оригинални части.
Освен това държа на правилата на гласуване.
В момента просто няма такива.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 15:17 
Аватар

Регистриран на: 21 Юни 2012 18:24
Мнения: 836
Ще се опитам да синтезирам кратко мнението си. Разделянето на категории ще доведе до много проблеми.
- Ако трябва да е 100%, в категорията "оригинален часовник" очаквам почти да няма предложения - количеството на котлетите е огромно. Може би трябва да се дефинира някаква "граница на търпимост" - например стъкло и коронка (консумативите) да може и да не са оригинални. За стрелките - по-скоро не, а за циферблат - категорично не.
- Лошото е, че само няколко от колегите са в състояние да забележат "оригиналността" например на коронката, или на маркировките на механизма. Останалите може да мислим, че часовникът ни е оригинал (и да сме го купили за такъв), пускаме го този раздел, и съответно се почва - ама той не ти е оригинал, премести го в другия конкурс.
- Ако все пак се осъществи разделянето, в конкурса "оригинален" би следвало да се намали до минимум влиянието на страничните фактори. Данните за конкурните часовници могат да се попълват в предварително уточнен темплейт, за да се сравняват само качествата. Снимките - колкото повече, толкова по-добре, но все пак да са ограничена бройка - например 10. За описание - текст бокс максимум до 200 символа. Надали някой има намерение да си купи нов фотоапарат, за да прави по-добри снимки. И да започне да следи турските сериали, за да се научи да реди лакърдии. Има достатъчно фотографски и литературни форуми, където човек може да се пробва да печели конкурси с хубави снимки и/или писания. А в другия конкурс "кюфте на месеца" - снимайте, разказвайте, колкото душата сака...

Затова моето предложение е просто да се преименува конкурса. "Представяне на месеца (на часовник)" ми звучи достатъчно компромисно. Верно е, че така няма да бъдат предлагани колекционерските бройки, с които обикновено човек се годее най-много. Но поне всеки ще е свободен да представя каквото си иска по начин, който си иска. И без това колекционерските бройки заслужават повече внимание, по-добре е да им се напише ревю, отколкото да се пускат в неравностойно състезание с някой лъскав новодел.

За гласуването - най-добре е да има един глас на участник. Предполагам, че форумът не разполага с инструмент "анкета с повече от един глас, подредени по ред". Затова по-лесно и по-достоверно е един глас. Ако обаче някой му се занимава да въвежда гласовете в екселска таблица например, има една система за гласуване, която е интересна с това, че избира за победител не "този, който има най-много харесали го", а "този, който има най-малко не-харесали го". Доста често двата резултата съвпадат, но в случаите, когато не съвпадат, се търси по-компромисния вариант, а не по-разединяващия. Ако представлява интерес, ще го обясня по-подробно в някоя друга тема.

Поздрави, Миро.

_________________
Вечният календар е небходим, за да може един път на 4 години да поглеждаме как датата се сменя от 28-ми на 29-ти. Репетирът - за да може изобщо да не поглеждаме часовника. А турбийонът - за да го гледаме непрекъснато.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 18:21 
Site Admin

Регистриран на: 03 Яну 2012 18:46
Мнения: 4798
Така е! Никой не е длъжен и не е в състояние да знае всеки един часовник дали е автентичен или не. Това може да го откаже.

Обратното гласуване е много инетресно, но ще обърка някой разсеян и недочел.
Гласуването само за един човек е твърде ограничаващо, не може от толкова участници, да има само един който заслужава челна позиция, аз съм против него.
Друго което мога да предложа е, вота да бъде явен, написан в пост с 1-во, 2-ро и 3-то място, като е желателно да бъде подплатено с аргументация. Нещо като елиминациите на Вип брадър. Също така ще се избегнат и спекулации и съмнения относно фалшиви гласове.

Ако няма да делим конкурса на категории, то може да приемем новите правила за допуски и да ги въведем веднага.
Победителите от предишните месеци ги хваща заварено положение.


Очаквам още мнения!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014 20:14 
Специалист

Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Мнения: 3248
Местоположение: Варна
Лично аз съм за такова разделение,първоначално мислех ,че така ще бъде и този,после участвах в друг тертип,така ,че какъвто и да е, не ми е проблем да участвам ,ако реша,по-принцип обичам игри с правила,така няма хъка-мъка. Но избистрете хубаво детайлите,защото малките камъчета обръщат колата. Например,пак ли ще бъде участниците да са придобити ,ремонтирани и т. н. в даденият месец или не,това е много важно условие. Другото- кой ще оценява и как ,дали един часовник е оригинален,или не,ако е някой ,който на всички ни е повече или по-малко известен е лесно, ама,ако изкарам някой неизвестна марка швейцарец? какво правим тогава? Или за даден часовник един твърди ,че е оригинален,а друг е на противното мнение,как ще се процедира?Нали се сещате какви джумбиши могат да настанат пак. По-добре да се помисли за всичко ,като се предвидят различните ситуации и после да се започне. Иначе рискуваме ,да се уморим от постоянните опити и промени и на хората да им писне.

п.п. идеята и за паралелен турнир " народньiх умелцев" също не е лоша, едната тема ще е сериозна,по-професионална и по суховата ,без турски серияли и ще бъде много полезна,защото ще излизат все нови и нови неща,някои и непознати и така ще си обогатяваме знанията,а другата може да е за разтоварване и за по-голяма шарения и веселба, да видим нещо ново например от Ковачев,или Капканчук да измайстори някой настолен,аз отдавна се каня да почна да правя рисувани циферблати,или някой експеримент с анодиране на каси или весели стрелки и тем подобни хрумвания. Но нека туй да е от новата година,за да не става всичко на веднъж и на хората да им дойде изведнъж много.

_________________
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2014 20:15 

Регистриран на: 16 Сеп 2014 15:50
Мнения: 117
здравеите ако мога и аз като новобранец да се намеся в спора за часовник на месеца ,ако условията са часовника да е с оргинални;стрелки,циферблат и др;тогава такива като мен които са най вече сабирачи,и не разбират колкото повечето от вас ,да не участват? няма ли да е подобре всеки да участва с каквото има ,а при коментарите от тези които разбират часовника да бъде преместен при кюфтетата,аз не бих се сърдил на никой от коментиращите ако ми каже какво не е наред с дадения часовник,само бих му благодарил-нали всепак никои не се е родил научен


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 5 от 5   [ 74 мнения ]
Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Начало