...FROM RUSSIA WITH LOVE

Отговори
Потребителски аватар
sharky1973
Reactions:
Мнения: 443
Регистриран: 14 яну 2014 20:33

...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от sharky1973 » 09 дек 2014 17:34

В повечето случай, когато купувам часовници, действам импулсивно и рядко се замислям.
В случая с този часовник обаче, минаха няколко месеца, докато му се назлъндисам. От една страна снимките на продавача бяха лоши и липсваше информация в описанието му, а от друга - бях доста озадачен, какво представлява това чудо. В крайна сметка любопитството ми надделя и преди два-три дни часовника пристигна при мен.

Още като видях изработката на кутията, профила й, кожата и златните букви, очите ми светнаха, а и се усещаше, че предмета вътре тежи.

Изображение

Отворих и вътре отново ме посрещна изработка, от която лъха лукс - черен плюш и пак златни букви

Изображение

Изображение


Нетърпеливо извадих и най-важното нещо от цялата работа /да не съм купувал кутия я :D /
Усетих в ръката си тежината на часовника и още от пръв поглед доста високото ниво на изработка на касата, съвременният й размер и дизайна наподобяващ Панерай. По малкото и с лошо качество снимки на продавача имах подозрения, че касата е изцяло стомана, но нямаше как да бъда сигурен.
То се оказа не само стомана, а и чудесен финиш, за вещ с неясен производител, че даже и държава на произход /Нищо че вътре пише "...От Русия с любов"/. Корпуса е с матирана повърхност, с разнопосочен шлиф, в зависимост от повърхнината, а ринга около стъклото и рамката на капака - с полирана. Отново доста луксозно излъчване. Стъклото е видимо дебело и леко изпъкнало /проверих го веднага - тцъ, не е сапфир n_sad /. Да добавя само /то се вижда де/, че и предното стъкло и стъклото на задния капак бяха със защитно фолио.


Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Чувството, че държиш скъпа и качествена вещ се подхранва и от много качествената кожена каишка, с надписи от вътре и върху катарамата.

Изображение

Циферблата също е много качествено изработен и с отлична четимост, нещо, на което аз лично държа много. Единствено цифрите изглеждат /и вероятно са/ от онези рефелните, които се лепят на много от китайските часовници, от евтин материал, различен от метал. Даже на "12" има леко разминаване във височината на двете цифри.
Часовата и минутната стрелки са обемни, с любимата ми стреловидна форма и хубави достатъчно остри върхове. Приятно усещане от циферблата се допълва и с червената, дълга и добре оформена секундна стрелка.

Е, накрая идва и най-интересния момент - механизма lol2

Изображение

Изображение

Изображение

Да бе, няма майтап - Слава 2427. Сигурно повечето от вас са го познали още по бутона над коронката.
Всъщност това беше и една от основните причини да купя този часовник. Колкото и да бяха кофти снимките, познах механизма и се успокоих, че не е от онези китайските, знаете ги със сходен вид.
Интересно обаче, къде са дянали деня от механизма, съответно и от цифера. Имам подозрения, че може в такова състояние да е попаднала у производителя /който и да е той/ заготовката на механизма - без ринга за деня, или ринга да си е там, а пък циферблатите по неясна причина да си били изработени само с дата. Това няма как да го проверя, щото все още нямам намерение да разглобявам. :D

Еми това е в общи линии.
Другото е, че дълго време търсих информация за производителя на този часовник и каква е съдбата на марката Moscow Time, ама напразно. Дори братята руснаци са в недоумение, а това не се случва често :wink:
Намерих само още няколко снимки на други часовници от марката, но не и като моя.


П.П. Комбинирал съм снимки правени на дневна и на изкуствена светлина, защото не съм кой-знае какъв фотограф, с надеждата така да се вижда по-ясно. А дано, ама...

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Мнения: 4728
Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Местоположение: гр. Кюстендил/NRW

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от atanweb » 09 дек 2014 18:18

Привет, много интересен избор и честито, заслужава си според мен е страхотен. А чувството, че можеш да контролираш нещата с достъпни части е много успокоително.
Механизъм всъшност е 2416 т.е. автомат само с дата.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Slava_2416" onclick="window.open(this.href);return false;
среща се често в "съвременните" Слава които също са с неясен произход.
Не говоря за CJIABA а за старото лого на слава с дългото С..........
Не знам дали си имал такъв тип часовник както ти се изрази Панерай и мисля, че мног ще ти хареса с времето дори повече.
Седи много "силно" на ръката с една особена тежест.
Не е прекалено голям, а в комбинация с такъв дизайн на цифера изглежда дори официален.
Липсата на ден от седмицата според мен е предимство за мен тази функция е излишна, не знам за теб как е.
Е честито и весели празници. Часовникът и представянето му може да участват в конкурса тъй като ще има привърженици сред съветско-ориентирания форум.
Изображение

Потребителски аватар
sharky1973
Reactions:
Мнения: 443
Регистриран: 14 яну 2014 20:33

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от sharky1973 » 09 дек 2014 20:00

Да, вероятно си прав за механизма, но пък ротора е с надпис 2427 и това явно ме е подвело. За деня съм съгласен, за мен също е излишна функция. На практика аз не ползвам и датата, защото и без това, без очила на повечето часовници не я виждам lol2.

ivanovod
Reactions:
Мнения: 90
Регистриран: 21 ное 2014 22:45

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от ivanovod » 09 дек 2014 20:07

Касата и механизмът са си на " Слава" Механизмът е 2427 с двете пружини. Задният капак и циферблата са сменени. На времето струваха 67 лв. при средна цена на руските часовници 25-36лв. Доста над средното ниво на предлаганото по часовникарските магазини. В по нови времена марката "Слава" позагуби от славата си заради наводняване на пазара на китайски и какви ли не ментета. Този е доста пипнат но както и да го "пременят" си е "Слава" автомат 27 камъка. Може да се приеме като "колекционерска рядкост"

rosen_er
Специалист
Reactions:
Мнения: 3621
Регистриран: 19 яну 2012 19:20

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от rosen_er » 09 дек 2014 21:48

Личното ми мнение ,че нито руско, а още по-малко нещо съветско има в този часовник.Може би машината,но след "грешката" с обозначението иза нея имам съмнение.Но какво да се прави?Аз имам един Восток тройка за който с чисто сърце мога да кажа почти същото(там си е машината е 2414 31камъка по "новото" броене)
Не знам кое време визира колегата ivanovod за да направи ценовото си сравнение,но бранда е за британският пазар и е от около 2000г- проект за насърчаване на достъпни модели часовници Слава.Проекта се оказва неуспешен,въпреки високото качеството на изработка(без да да броим финиша на машината :mrgreen: ) и мисля,че е прекратен.Може да се каже,че все по-рядко ще се срещат часовници от този бранд,още повече в такова състояние.
Има излъчване в този сахат,но .........не ми е руско .Лично мнение :redface

ivanovod
Reactions:
Мнения: 90
Регистриран: 21 ное 2014 22:45

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от ivanovod » 10 дек 2014 06:56

Добро утро, купих си споменатата "Слава" автомат 1987-ма година есента. Имах го до 92-ра, 93-та когато го дадох за профилактика в едно ателие, което след седмица "ателието се премести" заедно с часовника ми. Мир на колелетата му. Хубав ден.

Потребителски аватар
sharky1973
Reactions:
Мнения: 443
Регистриран: 14 яну 2014 20:33

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от sharky1973 » 10 дек 2014 08:17

Според мен също няма нищо руско или съветско в този часовник, освен механизма. Освен това дизайна и изработката ме навеждат на мисълта, че по-скоро е от края на 90-те и началото на 2000-та, а може и по-късно. Но пък явно някой доста се е постарал да го докара този часовник до към средното ниво. Нямам никаква идея каква е била цената му като нов и къде се е продавал. Твърденията в нета са, че е бил предназначен за английския пазар и се е разпространявал по ибей, ама знае ли човек.
Ако някой може да изкопае някаква автентична информация, ще бъде интересно да я сподели :b

Torro
Reactions:
Мнения: 363
Регистриран: 07 окт 2012 16:06
Местоположение: гр. София

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от Torro » 10 дек 2014 16:05

Не знам какво е производството на този часовник, дори имам съмнения за китайски корени, защото в излъчването му не усещам нищо руско. Дълго време и аз заглеждах такъв часовник в "ОЛХ", но в последствие се отказах. Не си спомням цената , но беше нещо достъпно, за да не кажа евтино. Все пак си мисля , че цената беше честна и си заслужаваше. Просто не успях себе си да убедя, че часовникът ще ми хареса. Може би на живо часовникът е доста по-ефектен и дори вероятно съм сгрешил, че не съм го купил, но няма как да знаем.
Поздрави за покупката и проявената "смелост" при избора на този часовник!

ivanovod
Reactions:
Мнения: 90
Регистриран: 21 ное 2014 22:45

Re: ...FROM RUSSIA WITH LOVE

Мнение от ivanovod » 10 дек 2014 16:42

Изображение
Нещо такова имам предвид.

Отговори

Върни се в “Съветски и руски часовници”