Hamilton

Отговори
Потребителски аватар
agrozev
Специалист
Reactions:
Регистриран: 19 юни 2020 19:44

Hamilton

Мнение от agrozev » 17 ное 2024 19:01

Не видях тема за тази марка часовници, затова откривам такава тук.
"Hamilton" Sea Mate II от 1965 година, Швейцария. Референтен номер - 920965. Механизмът е Hamilton 688, четох че бил пълен еквивалент на ETA 2390, 17 камъка, ръчно навиване. Размери - 32х37 мм., междулъгово разстояние - 17 мм. 10 микрона златно покритие - 10K RGP (rolled gold plate) bezel.
И той се отваря някак сложно за мен, горната част трябва да се издърпа нагоре. Обаче е много плътно разстоянието между задния капак и касата и не виждам какво мога да пъхна като острие за да го отворя, затова не съм се и опитвал. По тази причина механанизмът съм го свалил като снимка от мрежата, не е конкретно моя, защото не посмях да го пробвам да го отворя. Ще го отваря часовникар, някой ден като ми се наложи да го сервизирам. Жестоките драскотини по задния капак не са от мен, а от някой далекоизточен аматьор, който се е опитвал да отвори часовника. Грозно е, но поне е отдолу и не се вижда.
Има много следи от времето, но това сякаш е част от чара му.
На мен много ми харесва! Отдавна исках да си взема нещо от марката, не си представях че ще е чак толкова старо, но и така съм щастлив че намерих този красавец.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031

Отговори

Върни се в “Швейцарски часовници”