Естествено, че часовникът е Seiko, но този е малко по-специален.
Ето го и самия часовник.

Случи се така, че в деня на придобиването му разбрах, че е починал Владимир Методиев - мой ментор и учител в часовникарския занаят. Та в чест на моя учител реших точно този часовник да претърпи коренна промяна. При промяната не е търсена автентичност. Часовника е направен единствено и само с цел да ми хареса на мен! За тази цел беше поръчан чисто нов циферблат от близка Австралия. Циферблатът беше нарочно избран да е с арабцки цифри - нещо доста рядко за японския производител. Стрелките и верижката дойдоха от Испания, а уплътнението на задния капак и стълкото бяха поръчани от "братовчедите". Беше решено да се смени веригата на часовника защото тази с която беше закупен определено не беше оригинална, а с това нямаше как да се примиря.
Започна се с полиране на касата:

Този ринг не посмях да до полирам, на него има едно уплътнение дето не посмях да пипна, понеже имам лош спомен от скапването на едно подобно, а това беше залепнало за ринга.
Ето го и самия ринг:

Сглобяваме касата и е време да и поставим стъклото както и новото уплътнение на капака:

Касата е вече сглобена.

Механизмът на часовника е 7009 и също получава своята доза внимание:

Полирали сме верижката и всичко е почти готово часовникът да бъде събран.

Липсва само една малка подробност - уплътнението на ремонтоара е старо и се наложи да бъде сменено. За целта беше изработено ново. Инструмента за изрязване, който съм си направил изглежда така:

Свредела вътре е 1mm. Външната тръбичка е изработена от латун и е с диаметър 2mm. Между свредела и тръбичката съм поставил хартия за да се центрира свредела и за да може свободно да се движи в тръбичката. Самото изрязване е сравнително лесно и изглежда така:

Първо със свредела пробиваме гумата и после с тръбичката изрязваме външната част на уплътнението. Следва поставяне на готовото уплътнение:

Най-накрая часовникът е готов за носене:

Реализирането на проекта отне повече от два месеца. По-голямата част от времето премина в чакане да дойдат различните части, но според мен чакането си заслужаваше. Вижте колко симпатично изглежда капката вода върху стъклото на това Seiko.