Ural
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Ural
В ръчните часовници е 0.8 или по-рядко 1.0 Резбите са метрични и стъпката е стандартна.
-
- Специалист
- Reactions:
Може вместо да се нарязва резба на ремонтуара с дремел да се оформи квадратен профил, леко клиновиден и коронката да се набие. Ама като знам че сте маниаци на тема "оригинален вид"...
nevenbekriev написа:Резбата на ремонтуара на Молния е 1.2 . Аз си купих от магазин Интеринструмент във варна две плашки с този размер от различни производители, но не стават за нищо. едната въобще не режеше никаква резба, а само изяждаше материала - обикновен кламер. Другата правеше нормална резба, но с диаметър 0.9 а не 1.2, а стъпката - като за 1.2. Накрая я разцепих от едната страна с диамантен диск и и набих клин за да я разширя, така някак успях да постигна нещо. Имайте пред вид, че ремонтуарите са закалени и първо трябва да се отпуснат, иначе само ще се изтъпи плашката. В днешно време няма откъде да се купят нормални инструменти и това независимо от цената им.
За скъсяване на върха на секундното колело може да се ползва дремел с фин диамантен диск, а може и с диамантена пила и даже на шкурка 600, внимателно
Миналата неделя си купих две плашки от битака-има една голяма сергия за инструменти.
1 и 1.2мм.Продавача каза,че е стандартна стъпката.
Днес опитах да направя на една тел(също от кламер)резба с плашката 1мм.
Телта на винтоверта,а плашката на менгемето.Обилно полято с машинно масло.
Стана много добра резба.Обаче е малко по ситна от на ремонтоарите.
Диаметъра е същия-9.3мм.

За да проверя стъпката слагам една върху друга резбите.Ако са еднакви-влизат една в друга.
В случая няма съвпадение,и си личи на върха,където съм опитвал да завия на коронка.
Щом продавача е казал че е стандартна стъпка, остава резбата на ремонтоарите да не е... Мислех че и тя е стандартна.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
По памет (+)
... М1 и М1.2 са с еднакви стъпки, 0.25. Те са последните резби със стандартизирана ситна стъпка, съответно М1х0.2 и М1.2х0.2. По-малките от М1 имат само една стъпка, М0.8 може да е само М0.8х0.2.
За да ни е по-гадно, в този район има три-четири различни стандарта. Напълно е възможно някои резби даже на съветски часовници да не са по ГОСТ, а по някакъв ОСТ (отраслев стандарт). Даже заводска нормала няма да ме учуди.
За да ни е по-гадно, в този район има три-четири различни стандарта. Напълно е възможно някои резби даже на съветски часовници да не са по ГОСТ, а по някакъв ОСТ (отраслев стандарт). Даже заводска нормала няма да ме учуди.
Плашките са 1 и 1.2мм.
С 1мм. като се нареже става 0.93мм.
Ремонтоарите по които сравнявам не са за руски часовници.
Тези от иван55-за швейцарски часовници,от ибей съм купувал за Longines...
Също и на коронки пробвам-влизат 2витки и толкова.
Вероятно има някакъв различен стандарт.
С 1мм. като се нареже става 0.93мм.
Ремонтоарите по които сравнявам не са за руски часовници.
Тези от иван55-за швейцарски часовници,от ибей съм купувал за Longines...
Също и на коронки пробвам-влизат 2витки и толкова.
Вероятно има някакъв различен стандарт.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Измери стъпката
На тази същата резба, която си нарязал на кламера. Ако в 1 мм се събират четири витки, е стандартната 0.25. Ако са пет, е ситната.
На тези размери диаметър се оправя по методиката на Невен, ама стъпка - цъ :(
На тези размери диаметър се оправя по методиката на Невен, ама стъпка - цъ :(
Ти ме уби...
Как се броят ...
С лупата и електронния шублер преброих 5бр.от връх до връх.
Абе не сме нормални...
В края на краищата каква трябва да е стъпката за ремонтоарите-0.25?
Как се броят ...
Абе не сме нормални...

Според написаното от теб стъпката май трябва да е 0,2mm.plamenhar написа:Ти ме уби...
Как се броят ...
Абе не сме нормални...
Да,според измерванията-5 витки на 1мм е 0.20-на моята флашка.
А на ремонтоарите е по едра-4 витки на 1мм.-0.25.
Ще се търси флашка 1мм.по 0.25.
А на ремонтоарите е по едра-4 витки на 1мм.-0.25.
Ще се търси флашка 1мм.по 0.25.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
По стандарт (+)
Ако пише само М1, се разбира М1х0.25. Ситната стъпка задължително се обозначава като М1х0.2.
Стандартите са хубаво нещо, ама трябва и производителите да са ги чели…
Стандартите са хубаво нещо, ама трябва и производителите да са ги чели…
Ето го и доказателството (наѝ-накрая) от руския форум.Документирано съществуване на "двустрелочен" УралPavlin написа: Аз също повярвах че има двустрелочници. Имам 3 броя, всички са алуминиеви с централен секундарник. до последно си мислех че само това е оригинала.

http://forum.watch.ru/showpost.php?p=23 ... tcount=236" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако е с централна секундна,се разбира веднага като отвориш задния капак. В другия случаѝ "мястото" си е там,просто оста е по-къса
:

Всичко до показването на официален документ обаче,беше доказателства с практични материали и логически разсъждения.Сега дето се вика-нещата са документирани.Странно ми е ,че съветските колеги се бяха хванали за това,че липсва в каталозите,а и навярно никоѝ не чете задълбочено книгите на признатите си авторитети.

Всичко до показването на официален документ обаче,беше доказателства с практични материали и логически разсъждения.Сега дето се вика-нещата са документирани.Странно ми е ,че съветските колеги се бяха хванали за това,че липсва в каталозите,а и навярно никоѝ не чете задълбочено книгите на признатите си авторитети.