Колекция от стари часовници.....

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Re: Колекция от стари часовници.....

Мнение от Lyubo_sr »

Prisadov написа: Изображение
Една много интересна и забавна Ruhla....много ме радва....особено секундичката като се движи....но незнам защо са му толкова малки патенчетата на това часовниче (12mm)
Много ми харесаха всички но този защото е по-нестандартен ли...не знам, но ме грабва.
Честито за новите придобивки! :thumbup:
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря! Радвам се че ти харесват!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Браво Присадов :clap: Много интересни и разнообразни,а такъв Полет с по три маркера,не бях виждал.Обичай си ги ,но и ги обгрижвай,на кой стъкло,на друг да почистиш цифера,на трети да лъснеш касичката,това ще ти бъде бонус към общото удоволствие. И като купуваш швейцарски - малко осторожно,там мъглата е по-гъста :) Честито.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря ти Seikosha ....думите ти значат много за мен (покланящо се човече) ....
Те всичките са си с нови стъкълца,но просто толкова радост ми носят че бързам винаги да ги споделя с вас....
Аз съм доста предпазлив със швейцарците....трябва найстина да ми хареса за да го взема....не е като руските веднага се знае за какво става дума и дали може да се оправи.....имам и още няколко такива швейцарчета,но неработят а части не се намират лесно и за това засега стоят така....дано някой ден да мога да си намеря мечтаното швейцарче...."Юлис Нардин" или Омега DeVille ...

Изображение
Ето и механизъмчето което бях обещал на 3017 (извинявам се за забавянето)...

Изображение
И да покажа нещо ново от последните дни...Майка ми го намери някъде и ми го подари....състоянието е нос и работи много точно,но просто е зле съхранявано....
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Отличник :bravo
Отново интересни неща :yahoo А това, което ти носят като емоция и което ти предаваш на нас в темата си е най-ценното!!! Поздравявам те искрено Злати и ти желая мечтите скоро да станат реалност!!! :ok
Поздрави!!!
.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря Митак твойте думи винаги са значели много за мен!...

Днес си получих едно от най-красивите часовничетата за мен.....имам го от близо месец но беше на ремонт....неможех да го оставя така .....като се имаше предвид че има нужда само от баланс и стъкло...
Та ето го и него...
Изображение
Никога не съм се й надявал да попадна на него....
А като се има предвид че страшно много харесвам Победа и в повечето случай като ми попадне я взимам.....
Просто е иключителна радост да го притежавам....
В началото грам не му обърнах внимание защото имам една друга окаяна победка от 53 година....та видях го че е победа и се ориентирах към една друга (представих подобна на нея....с надследствените надписи на гърба)....но нещо ме накара да погледна това малко,тогава окаяно часовниче....в момента в който видях червеното 12 (знам че е малко истъркано но и така ми харесва) направо питах за цената и го платих....обикновенно се пазаря,но момчето явно не ги разбира, та ми я даде супер изгодно....едно от малкото часовничета в колекцията ми за което съм платил исканата цена....а само колко се радвах като я взех ....а сега колко ме радва...вече като работи.....

Пожелавам на всички такива радости в колекцийте !!!
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

Честито и да питам- ако 12 е червено това какво означава? :redface
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Просто така е известен модела, заради това, че цифрата 12 е в червен цвят.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Това е пръвия модел на Победа, одобрен лично от Сталин, за това е толкова търсен. И мисля, че е бил произвеждан съвсем кратък период. А на този екземпляр може просто да му е сменян механизма с такъв от по късен часовник.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Да 3017 ме изпревари....не всичко си е оригинално на чаsовничето...както е бил произведен през 52година(така го датирам по надписа на механизма)...само стъклото му е сменено....
Поздрави....
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Извинявам се, имах предвид часовника на clockwiser като го казах това. На твоя не знам какво пише на механизма.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Няма проблем то грешката е моя :) 3-52 е изписано отзад на механизъмчето :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

3017 написа:Това е пръвия модел на Победа, одобрен лично от Сталин, за това е толкова търсен. И мисля, че е бил произвеждан съвсем кратък период. А на този екземпляр може просто да му е сменян механизма с такъв от по късен часовник.
Изображение
Изображение
Мисля,че това е наѝ старата показана Победа.Не са произвеждани чак за толкова къс период.Аз имам "червено 12" от 2-55.Това прави десетина години.
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

В същност няма достоверна информация, че точно това е първия модел, а не примерно един от петте първи, тръгнали едновременно. Освен това в СССР не е чак толкова рядък. В България е рядкост, вероятно е бил внасян по-малко или по-къс период от време. Любопитно е, че копира модел на "фашисткия" Stowa с червено 12 http://24.media.tumblr.com/tumblr_lccsy ... o1_500.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Всъщност моделът е ценен и търсен, защото е ефектен с тези ажурни стрелки и шарената цифричка и се различава от останалите модели.

А легендата е:

На 9 май 1946, на приемът по случай День Победьй др. Сталин забелязал, че повечето маршали, генерали и висши партийци носят "трофейни" немски и швейцарски часовници. Тогава се начумерва и казва "Ние трябва да създадем часовник за съветските хора. Имате срок 1 година - до 9 май 1947"... Кръстили часовниците Победа, и предоставили на Сталин рисунки с прототипите, той избрал червеното 12... Но това е градска легенда, за която в Руския форум доста се спори, както и от кое тримесечие точно е започнало производството. Засега най-ранното клеймо там е от 3 - 46, но има спор доколко е автентично.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

clockwiser написа:В същност няма достоверна информация, че точно това е първия модел, а не примерно един от петте първи, тръгнали едновременно. Освен това в СССР не е чак толкова рядък. В България е рядкост, вероятно е бил внасян по-малко или по-къс период от време. Любопитно е, че копира модел на "фашисткия" Stowa с червено 12 http://24.media.tumblr.com/tumblr_lccsy ... o1_500.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Всъщност моделът е ценен и търсен, защото е ефектен с тези ажурни стрелки и шарената цифричка и се различава от останалите модели.

А легендата е:

На 9 май 1946, на приемът по случай День Победьй др. Сталин забелязал, че повечето маршали, генерали и висши партийци носят "трофейни" немски и швейцарски часовници. Тогава се начумерва и казва "Ние трябва да създадем часовник за съветските хора. Имате срок 1 година - до 9 май 1947"... Кръстили часовниците Победа, и предоставили на Сталин рисунки с прототипите, той избрал червеното 12... Но това е градска легенда, за която в Руския форум доста се спори, както и от кое тримесечие точно е започнало производството. Засега най-ранното клеймо там е от 3 - 46, но има спор доколко е автентично.
Не видя ли,че съм качил снимка на 1-46?Понеже няма сериен номер,има мнения,че това може да е прототип ,но защо да слагат квартал и година в такъв случаѝ?
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”