Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от varban »

sheretudis написа:Изображение

от три месеца сефте на нещо пристало попаднах...
Вау!
Само на снимки съм виждал такъв :)

Имам един подобен, с шишарки отзад и с глухар отпред, ама балансът му се мандахерца в една епруветка - счупени цапфи.
Но изглежда доста по-ширпотребовски - лакиран циферблат с цвят на алуминиева дограма и шрифта не пасва на оформлението на капаците.
Пък и капаците - щамповка.

В тая връзка искам да попитам - къде остават парчетата?
Аз като му извадих баланса, разглобих опорите - чисти бяха, без нищо.

Могат ли сами да паднат от камъните, или трябва да се вадят?

На секундомера 4282, на който му сменях баланса, парчето си стоеше в рубина - смазката го държеше, така че не съм го търсил, избутах го с медно телче.
После мих частите на общо основание, без подробен обиск.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

sheretudis написа:Изображение
Ма то туй вярно 4 мегабайта бе!

Аз си мислех, че бъркате 1024 пъти.
Ми че то за три-четири снимки това!
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Изображение
50 - на 21,5 на 3 мм
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Бре,мааа му стара,че туй май вече не се произвежда бе чоджум,тъй е като сбираш динозаври :) Ще трябва да се търси Memory stick PRO Magic gate без DUO в надписа, има мисля 2 и 4GB и ти ровичкай из Сингапура,може нещо да изскокне и аз ще търся. :thumbup:
Може да е и М2 (micro) пак ще стане,ако е със същите размери.
Последно промяна от Seikosha на 12 Авг 2013 11:31, променено общо 1 път.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

http://www.ebay.de/itm/SONY-Memory-Stic ... 1c357adc51" onclick="window.open(this.href);return false;
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

и э тази става
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

http://esupport.sony.com/perl/support-i ... info_id=12" onclick="window.open(this.href);return false;

Разгледай тази страница. Това което е в червено,вече не се произвежда.Още в първата таблица ще видиш твоят 707 ,доколкото разбирам ,само обикновени memory stick 128MB се произвеждат още,а другите варианти са несъвместими (има кръстчета) Но това а е на пръв поглед само,не знам с адаптер дали не се оправят нещата. Може да се наложи да се търси и втора употреба,ако няма нови.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Намерих 11 карти от които 3 с 1 гигабайт с адаптор а останалите са с 512 и 256 Утре пристигат Дойдоха и останалите ССД отКитай това ме устройва напълно картите ми ги дадоха за 30 лв всичките
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Да ви покажа тавичката в която си пека разни нещица вкусотийки.
Изображение

Изображение
Както разбрах от майка ми.е купувана 1-1,5г. преди да се роди кака ми,което я датира към средата на 1952г. Не е много голяма,но не е и малка 34см. емайлирана е била,но сега емайла се е запазил повече по страниците,въпреки всичко,почти не загаря.Пернишко производство,до скоро си личеше някакъв надпис на дупето.В последните 20г.само аз съм я ползвал,но не съм забравил,като малък пишлегар,как баща ми за 1Май слагаше вътре едно агнешко бутче и картофки с малко зеленчуци и ме пращаше до фурната която до преди няколко години все още я имаше,на 100м. от къщи.Там с/у 1лв. си печахме гювечите в махалата,понеже не можех да я нося,а ме беше и страх да не я обърна,я слагах на една лагерна количка,които тогава си правехме сами,дървени с лагери,които тракаха и вдигаха шум до бога из цялата махала,добре ,че открихме алеите в морската градина,че хората мирясаха от нас.Сигур ще ме надживее,ама и аз ще я хабя,до кат мога :) Ето нещо от онзи ден,не гледайте,че прилича на по-старите дет показах,всички са различни. Туй е гювеч класика,без много удурми. С телешко,в случая се изкуших и взех 300-400гр. бон филе, една тиквичка,половин патладжан,две шепи бамя,по две жълти,зелени и червени пиперки, 2-3 печени пипера останали в буркана от ланшната зимнина (за соса е добре) един морков,3 глави нарязан кромид,2 домата,сол,чер пипер,червен пипер,риган и чубрица.Тва е(за картофи не остана място) Абсолютно всичко се слага сурово,сипва се повечко олио,че месото е постно и се обърква,покривам го с алуминиево фолио,като наливам една чаена чаша топла вода,повече няма нужда защото зеленчука си пуска течност.Пека го така около 1,5ч. на 200-220 градуса,после махам фолиото и пека още около 1/2 час,като минимум един път разбърквам сместа,за да се позапече отвсякъде,трябва да остане само на мазнина,никви води и сосове.Накрая поръсвам обилно с магданоз,придава свежест на иначе тежката манджа и задължително го оставям около 1/2час в изстиващата фурна да поеме сосовете и миризмите.След това,можете да видите кво се случва(чак забравих да снимам,преди да го подкарам,ама глад бе майка :lol: ) Става превъзходен като едновремешният от детството,не е труден за приготвяне,няма пържене,задушаване предварително и др. Режеш,разбъркваш,баеш му малко :wink: печеш и плюскаш,докато ушите ти залепнат на тила.
Непременно една изстудена Астика(може и повече от една :) ) В случая злоупотребих с две Старопрамен и после....дрямка :lol:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Направо ми писна да ви драскам по темите, а моята всеки да я пропуска :diablo: И аз ли да взема да снимам манджи, вместо саати??????
Излях си го, ама не ми мина :mrgreen: Сега по темата :thumbup:
Мишони, комшийките почнаха ли да се увъртат и облизват около теб след този гювеч??? Не ми отговаряй :wink: Сигурен съм че си се облажил, освен от тавичката мръснико дърт :lol: :lol: :lol: :b (ина Хастика чи дъ пучитем другиъ пиргишин :wink: )
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

:) Ми,ако се вгледаш в третата снимка,тавата е наядена от двете страни :D Не ще да е било да греба сам :wink: Десерта не съм го снимал,щото го изядох много бързо,ама беше крем карамел + парче бишкотена торта с шоколадена глазура. Пък аз таквизи манджи - не правя :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Митак,знам,че се майтапиш,но реално погледнато,твойта тема си е за твойта колекция от часовници,а аз като патологично свободолюбив човек си избрах друг раздел и ако мога да перефразирам една популярна приказка,ще кажа ,че "Добрите момчета пишат и показват часовници,а лошите - каквото им хрумне"
От това имане и показване на чудесии във форума,ми мина меракът да се опитвам да впечатля някой с нещо :) Нали имам и фобия към механизмите,нивото пада до запълване на ниши по периферията,един сади патладжани и убива шарани,друг прави чекии,трети набляга на професионална фотография,аз пък като заклет епикуреец и чревоугодник, си угаждам и споделям съвсем тривиални неща,няма лошо.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Seikosha написа::) Ми,ако се вгледаш в третата снимка,тавата е наядена от двете страни :D Не ще да е било да греба сам :wink: Десерта не съм го снимал,щото го изядох много бързо,ама беше крем карамел + парче бишкотена торта с шоколадена глазура. Пък аз таквизи манджи - не правя :)
:thumbup: :D това за тавата и пр.

А колкото до майтапите ми ти си наясно :wink: Винаги си ме разбирал и това е една от причините да си позволявам да пиша каквото ми дойде :lol:
:b
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Крем карамел (+)

Мнение от varban »

Ако за теб хубавото на крем карамела е карамела, топиш всичката захар и грееш до светлокафяв цвят, и после я изливаш в млякото. Получават се висулко-сталактити, които с бъркане се разтварят. После добавяш яйцата и ванилията и слагаш на 125 градуса. Сигурно ще стане и в микровълнова, трябва да пробвам.
Получава се не крем карамел, а карамел крем :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Абе аз знам как се прави крем карамел,дори пазя още алуминиевите формички,дет правех на децата в древни времена,няма нещо дет да не мога да сготвя от туй дет расте по земята и по прасетата,като братята китайци съм и подводница мога да сготвя,ама за тия сладости требе инструментариум,разни кухненски роботи,бъркалки и тем подобни,а аз имам само една хлебопекарна в която правих козунак,т.е. само месих тестото,а иначе в любимата ми полска фурна,дет няма градуси,пече от горе ,пече и от долу.пече и отдолу и отгоре едновременно :) Кат видиш ,че нещата са станали,вадиш тавата и махаш по задачата. Откак изпразних апартамента и го пуснах за продан,съм се сврял в мансардата и таванската стая и "кухнята" ми си е пълна импровизация,но успява да ме нахрани :lol:

П.П.Я кажи,ти 2609 Н ли търсеше? Че не мога да открия темата. Депутатската ми отпуска от 1 1/2 м. приключи ,в това време,направих на блока електронна врата към двора с дистанцинни,излях бетон,закърпих покрива,сложих нощно осветление с фотоклетки в двора,побеля ми съвсем косата от майстори и ибрикчии и е време да започвам да бачкам :o машините на времето ме чакат,пък ма сърбят и ръцете....

Изображение

снимката е стара и правена с един скапан телефон и продукта няма много вид,но който яде от него,си каза,че по-вкусен козунак не е бил ял.Повярвах им,защото и аз успях да кусам,кондиката е,че като готвя,не пестя продуктите,само с алхимия не става,требе и матр'ял :lol: Като е гарга - трябва да е рошава.
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”