Ingersoll

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Re: Ingersoll

Мнение от beria »

DHM написа:Виж сега какво :rules Спираш шкодака на ОМиВъ-то, аз черпя кафе, оставяш ми го и въпроса е решен :wink: :thumbup:
Да, ама то взе че ми хареса, нищо че е китайско :)
Но пак ще има каво да ти оставя :thumbup:
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Колеги, стига с това “китайско“, в този форум не го очаквах.
В Китай, за разлика от другите държави, са седнали и са си измислили един унифициран механизъм, който е в 80% от техните часовници. Ама са го измислили както трябва. И въпреки, че след средата на 80-те започва да се произвежда с поизносени машини и матрици в незнайни "гаражчета", той просто си е добър. Има си минимум 17 камъка, за разлика от доста "швейцарски" "super de luxe" часовници с по един. И няма подложки под моста на баланса, за разлика от доста руски.
В интерес на истината, модулите за превръщането му в автоматик са недомислени. Всъщност официално TongJi няма автоматична версия, има няколко различни разработки, където си е въпрос на късмет дали и колко ще работи. Но по форумите тези, които са махнали автоматичните модули, са много доволни от работата му като ръчно-навиваем.
Тук има часовникари, които са работили с румънските "орех"-и :), нека те да кажат какво им е впечатлението от механизмите. В WUS например за ST5 твърдят, че е по-добър от доста швейцарски механизми от този период.
А съвременните разработки на Seagull, Beijing и Shanghai не отстъпват по качество на швейцарските им аналози в съответния сегмент. За съжаление и цените им вече гонят швейцарските :(, само все още турбийоните са в пъти по-евтини.
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Като човек посещавал Китай, мога да кажа само хубави неща за китайската продукция.
Проблема на българите е че нямат ясна представа за истинското китайско производство, и правят аналогия само с хилядите боклуци(да се чуди човек от къде ги намират) внесени в нашата страна от алчни за по голяма печалба търговци.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

От къде ги намират - ами отива търговеца в Китай и казва дайте ми някаква стока - разбира се има и скъпи неща, има и "същите" за под левче - БГ-търговеца си избира най-евтиното, защото може да го товари с по-голяма печалба. И защото до скоро даже не беше задължен да поема някакви гаранции за стоката, или да можем да върнем нещо, ако не ни хареса след като си го купим.
Китайците за малко повече пари всичко могат и правят.
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

Относно стрелките и цифрите (не само за този модел) - някой има ли идея от каво са направени? (не е фосфор вече). Прави ми впечатление, че вечерта светят като фенерче едва ли не. Но пък към 4-5h сутринта като ги погледна, светят едва-едва. Мога ли да направя нещо да светят повече време по-силно? Примерно да ги облъчвам повече на ярка светлина през деня ...
Изображение
danailhristov
Reactions:

Мнение от danailhristov »

в една статия четох че навремето са слагали по часовниците радиокативен радии мисля може и да бъркам елемента но беше нещо радиокативно за съжаление не се уточняваше кои години.силно се надявам нашите по стари чаовници да не са с такова.обаче фосфора не е ли зелен а по нашите востоци има нещо жълто :D
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”