Колеги,
Предварително се извинявам, но би било много приятно да уважаваме хубавия ни език, и особено правилото за пълния член. Който се използва за подлога. Примерно "ЧаовникЪТ работи":)
Пак се извинявам и предварително благодаря за разбирането.
Не, че сме литературен форум, ама сега съм в братската Македонска република и ми омръзва да ми говорят изчанчен български и да ме гледат странно като им говоря правилно:)
Поне излизат все още хубави машинки тук.
Знаете ли например как е на македонски "ремонтирам часовници" - "чепкам саати" (съвсем сериозно).
И като питам братята за някой часовникар ме гледат неразбиращо. Като питам за "саатчия" веднага ме упътват. Стигам до майстора, а над ателието му с големи букви пише "ЧАСОВНИКАР".
А вътре на стената майсторското свидетелство на дядо му от Софийската камара от 1938г. с лика на Борис III за фон. Ама иначе е "саатчия" - ходи ги разбери...
ALFA написа:Айде пак забележки урок по правопис Павка съжалявам ама вече наистина това ми беше последната обява в твоя форум
нъл си от Силистра лъве Пиши се за потомък на Влад Цепиглава или Цепеш а по известен като Длакула и вдигай раменете и казвай Ну щиу - какво толкоз За румъняска даже ще знаеш великолепно българския Даскалицата ми ,една цицорана все с минижупи казваше,,,, език мой враг мой ,,,
На мен една друго ми казваше - език твой, враг мой
Пък като се научих да пиша по-бързо, отколкото да приказвам, не е истина кви врагове ми станаха пръстите