От джобна в ръчна Молния

Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Ръчна Молния

Мнение от rosen_er »

Ето малко развитие на проекта от днес:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Тази каса се получи благодарение на маѝсторството на моя приятел и колега Сашо Чинкаров и наѝ-вече на това ,че има търпението да прави наѝ-различни дивотии,които ми идват на ум :D
Касата е още в груб вид,трябва и шлаѝфане,че инструмента леко ни подведе в един момент и има малка несиметричност при лаговете,но е дребна работа.Жената се ангжира да пипне с неѝните машинки и даже имам избор на финиша-сатен или гланц.
Лично на мен много ми харесва,още повече ,че започнахме от един детаѝл коѝто се доближи до представата ми за материал.Съобразихме се с размера на материала и другото е пълна импровизация.
Ремъка един китаѝски за лев,коѝто ми моташе,но нещо подобно ще и трябва,което ми се иска отново да е ръчна изработка.
Може да се свали височината на гривната около стъклото(сега горният краѝ всредата на стъклото е на нивото на касата).
Не са пробити и отворите за патентите и маѝ ще трябва да са приходни.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Еха, на майтап започна, а какво направи. Браво на теб и на преятеля ти много добре се е получило.Вътре механизма има ли уплътнителен пръстен към касата.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Вътре е цялата Молния ,не само механизма и за сега няма никакви уплътнения.Не знам дали ще са нужни,маѝ не.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Браво! Много добре като за първи опит! Ако на твоя колега не му свърши търпението, мисля че ще докарате оптималния вариант. Според мен единствено трябва да се доизмисли положението със стъклото.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Не е трудно да намаля дебелината на гривната отгоре с шлаѝфане.
Изображение
Наѝ-вероятно няма да има друга каса по този проект,защото резултата ни задоволява и е трудоемко-използани са само струг и обикновена фреза и измисляхме хитринки за да изработим касата.Но винаги може да доѝде друг ум :D
Прилича ми малко на тази каса (ако не взимаме в предвид коронката)
http://s15.postimage.org/k06nuicvb/IMG0 ... 2_1703.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
:oops:
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Колко е вътрешния диаметър горе на гривната. Не може ли да се направи един канал на фрезата и да се сложи стъкло?
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

40 мм е.И да стане с две стъкла ли?В момента стъклото на Молнията "стърчи" 1,5 мм в наѝ-високата си точка над нивото на касата.Има възможност за сваляне на касата с 1,5мм.Тогава стъклото ще изпъкне с 3мм.На джобната каса сама по себе си-стъклото е 3,5мм над касата.
Последно промяна от rosen_er на 01 Юни 2012 14:49, променено общо 1 път.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Оригиналното стъкло да се махне. А най добре ще бъде да се доближат двата ръба и да си остане с нейното стъкло.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Моята идея беше да може да се ползва( не че някога ще го ползвам :D ) като джобен и като ръчен,без да се премахва нищо от джобната версия,само да се добавя.По -горе писах,че не е проблем с шлаѝфане да се свали височината с около 1,5 мм,което означава,че стъклото ще изпъкне с още толкова.Маѝ не може да се хваща повече на машина-може да се смаже касата.По-нататъшна обработка -на ръка.Може снимките да не го показват,но и сега изглежда много готино.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Със сигурност изглежда добре на живо, а и още не е довършена.
Другото предимство е че може да слагаш различни Молнии, без допълнителна намеса по касата.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Само от тези с Ф 43мм и права стена,касата е доста точно направена за този размер каси.Тази другата също е от малкия размер,не със заоблен борд и Ф-то и отива на 45мм и не става.Но могат за се сменят пък машините с циферите.
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Тези с профил като моята също трябва да станат. Утре ще измеря колко точно е.
За сега водиш в къстъмизацията :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

О,да :lol: :lol: :lol:Мисля,твоята ще стане.Точния размер на моята е 43,5мм,а вътрешният на касата -Ф 44мм.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Ето го малко поошлаѝфан.
Изображение
Свалих височината на гривната около стъклото и скосих ръба към към него вече изглежда така:
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Има няколко по-дълбоки удара на инструмента,които няма как да излязат с шлѝфане.Остават дупчиците за патентите,но ме намерих бургиѝка под 1,5мм.Да подскажете хитринка за пробиване от вътрешната страна?
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Освен да ги разпробиеш нацяло, както е на някои часовници.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”