Вашето мнение за правене на франкен.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Вашето мнение за правене на франкен.

Мнение от atanweb »

Имам тук една чисто нова каса, ново производство от украинския аукцион.
Взех я като се доверих на описанието, че е за Де Лукс, ама аз не познавам Де Лукс-ите както Митака и други фенове на модела от форума и в последствие се оказа, че такъв корпус на Де-Лукс май въобще няма (поправете ме ако греша) та вече втора година се подмята при мен тази така симпатична и блестяща каса с много хубаво акрилно стъкло и страхотен финиш. Иска ми се да сложа вътре един циферблат с механизъм и да си го ползвам за ежедневка така или иначе няма да е за колекция.
ето примерни варианти:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Вътрешният диаметър за да влезе циферблат е до 29,8мм, височината на механизма е до 4мм.

Приемам всякакви хрумвания.
Изображение
Аватар
мераклия
Напреднал
Reactions:

Re: Вашето мнение за правене на франкен.

Мнение от мераклия »

На мен първия вариант ми допада най много.Стоманена ли е касата.
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Имам Таймекс с подобна каса....но идеята ти ми харесва......направи си делуксче с нея и го ползвай за всеки ден......така няма да се притесняваш дали ще му се случи нещо......то дори и да се случи няма да е нещо фатално или развалящо колекцията ти......ще си е за твоя радост.....

Поздрави и успех с начинанието.......ще следя с интерес :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

И на мене първият вариант с този чудесен цифер на Восток най ми допада,не само защото с Мераклията сме Восточни,а чисто визуално(може да е зрителна измама) този цифер най-добре "запълва" касата,другите някак хлътват в нея. Касата е чудесна и наистина прилича на стоманена. n_thumbsup

П.П. е,ако имаш някой бял или черен цифер с бели никелирани маркери и стрелки,ще е още по добре
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Безотносително на марката Востокът най-добре изглежда.
А ако разглеждаме марката, 2209 на ЧЧЗ е по-държелив от 2209 на 1 МЧЗ и по-става за ежедневен.
Корпусът неръждавейка ли е?
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Корпусът е хром с доста добро уплътнение на задния капак с "О" пръстен и много ниско стъкло без ръб или заобляне по края - както е при Молния.
Благодаря за мненията, аз също харесвам комбинацията на циферблатът на Восток, но самия циферблат е много красив и където и да го ползвам ще е прекрасен .Ако ще е Востока ще е 2602 Все пак ако се сетите и за друга комбинация извън тези от снимките споделете на какво ви прилича този корпус. Има ли сходен на някой производител и модел. Така мога да търся циферблат по този корпус.
Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Не съм по франкените, но ме радва да отворя форума и да го видя позеленял :mrgreen:
:b Саше!!!
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Вярно, приказвам глупости.
Тогава като ще е кюфте, му сложи и люто - една Ракета 2603 ще допълни баш набора. Все пак инкаблокът е задължителен за ежедневка.
А тази Ракета е най-добрата победа от всички :)
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

+1 за Востока! Чакаме развитие по въпроса. :wink: :b
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

И аз съм виждал Таймекс с подобна каса, а подобно на Timex-a стои и вторият циферблат - Полет 17j. - никак не е лошо.
Но хич няма да сбъркаш ако си направиш Востока. Циферблатът сам по себе си е добър и фотогеничен - наистина отива на всичко. Ще се получи супер много красив часовник, който сигурно ще прави впечатление.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Намерих една такава каса подобна Полет,може нещо такова да сложиш,пак става.Размерите са същите. Не си споменал,но касата ти е горе с подвижен безел,нали? и с горно слагане на механизма. Касата ти е точно за по-обикновени модели според мен. Този цифер от Восток,ако му найдеш една позлатена каса,нещо по-запобленичко и тлъсто,като на едни Ракети с черен гилоширан цифер и му туриш и едни позлатени стрелки,ще стане убиец,не го хаби за тази каса,но ти си решваш.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

E послушах всичките ви съвети. Обърнах внимание на прекрасния циферблат на Восток.
И понеже не искам да ме мислите за фанатичен създател на франкени, ето какво направих днес в тази дъждовна неделя.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всъщност беше трудно да съчленя 2602 на Восток и се наложи да го събера оттук оттам. Но след една хубава профилактика работи много добре.
Падна голямо чудене за стрелките. Имах няколко комплекта за този механизъм от тези години и накрая избрах точно тези. Секундната стрелка не трябва да е с точка в опашката ама пак стои добре.
Получи се най-красивият часовник от този калибър който имам.
надявам се, че и на вас ви харесва.
Темата продължава и се надявам скоро да ви покажа горепосочения нов корпус с пълнеж.
Между другото работя в момента и върху един командирски. Голяма промяна пада при него. Няма да го познаете.
Изображение
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

icon_clap :mrgreen: icon_clap
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Че какъв франкен е тос бре Танасе??? Туй сий чистъ ургинълдъ!!! n_thumbsup :lol:
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Браво :bravo Нещо такова ми беше и на мен в главата. Може да пробваш и ако ти попаднат, с една идея по-дебели стрелки,съвсем малко.Тези са за Вимпеловите модели и са за тънка рамка,макар,че ги има и в няколко други модела на Восток,но пак от "лукс" класата.
Нещо такова като на тази Кама,дето не им е мястото там(снимката е от нета)
Изображение
Пък защо не и с друг профил,пак ретро като този :) Като ще е франкен ,да е оригинал :D

Изображение

Но и така да остане,е чудесен.Ах как ги обичам тези Чистополци.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”