И преди да хапна да запитам за този Янтар /made in Poland/-не знаех, че е полска марка и най-вече ми се струва стоманен...няма инфо за ръчни такива часовници, ако някой има нека да каже коя година е горе долу и дали може да е стоманен???
Интересно е, че вътре е руски механизъм има и щампа...
Съветските заводи са изнасяли много механизми . Това е типичен пример- съветски механизъм и полски циферблат и каса. Колкото до годината на производство , механизма носи старото лого на Първи московски завод- ромб. Това значи , че е произведен до началото на 60-те години.
Днес свърших една полезна работа-да си наредя часовниците в кутии. Оказа се, че ми трябват поне още две подобни и май ще поръчвам отново-малко измислена работа с тоя дунапрен, но все пак е нещо
Наредих почти всички швейцарци и германци, а в другата част от руските /а колко остнаха пак в кашона не е истина /
В тази-вимпели, де луски/автомати, коперници, лучове, родини и т.н.
А в тази-швейцарци/немци и малко руски:
Сега вече поне част от часовниците като отворя кутията може да им се радвам с кеф
Последно промяна от Fenna на 19 Дек 2013 19:54, променено общо 1 път.
Впечатлен съм. Когато се вади цялото съкровище няма как да не се изкефи човек.
Ами тези дунапренчета ако ги сложих в нещо като мрежест чорап? или друго което да го оформи като възглавничка?
Ето от днес два:
ПОБЕДА ЗАВОД ТТК-1, 3-55 - питах и в друга тема, че механизма ме съмнява, защото няма щампа
Командирски ЗАКАЗ МО СССР-дали е оригинален циферблата, макар и да е дупчен, както се вижда... Ако тази метална точка е мацна с черен маркер ще има ли ефект?
С маркер ще стане черна точката, но матова. А циферблата има лек гланц, като смола е. Пробвал съм и от опит знам.
Мисля си дали няма да стане с авто емайл лак!?
Мерси за съветите колега, за сега ще изчакам с оцветяването
А сега да ви припомня моя хронограф Докса от 1944г.
Днес си го взех от Еконт и не мога да му се нарадвам
Ето така го купих:
А сега: