Купувам мъжки Зенит или Омега
-
- Напреднал
- Reactions:
- Обратна връзка:
Купувам мъжки Зенит или Омега
Здравейте, тези дни се запалих и си търся винтидж Зенит или Омега.
Не съм се спрял на нищо конкретно, търся нещо да ме грабне. Държа на доброто визуално състояние, да работи (може и за реставрация - поправка на механизма, но това в последствие при договорката). Кварцовите часовници не ме вълнуват, останалото е без значение - дали е автомат или ръчно навиване.
Цена според състоянието, марка/модел и др. Оферти изпращайте тук - на лично съобщение или на скайп: ivankrystev
Наясно съм, че тези часовници се тачат много. Знам на каква цена се предлагат, но и че се продават с месеци, да не кажа години...
Не съм се спрял на нищо конкретно, търся нещо да ме грабне. Държа на доброто визуално състояние, да работи (може и за реставрация - поправка на механизма, но това в последствие при договорката). Кварцовите часовници не ме вълнуват, останалото е без значение - дали е автомат или ръчно навиване.
Цена според състоянието, марка/модел и др. Оферти изпращайте тук - на лично съобщение или на скайп: ivankrystev
Наясно съм, че тези часовници се тачат много. Знам на каква цена се предлагат, но и че се продават с месеци, да не кажа години...
Re: Купувам мъжки Зенит или Омега
Колкото по-стари стават,толкова по-скъпи Иване,тва си е като хубавото вино 

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Напреднал
- Reactions:
- Обратна връзка:
Наясно съм с това, не съм тръгнал да си купувам подобен часовник с 32лв. в джоба. Не бързам, до РД ми има много време.Seikosha написа:Колкото по-стари стават,толкова по-скъпи Иване,тва си е като хубавото вино

http://prodavalnik.com/zenith-automatic ... -i34347865" onclick="window.open(this.href);return false;
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. 

Чак на мен ми хареса,прилича ми на един Полет
Направо да го строим в редицата след Зарята (дебелата Берта):D

Иначе мисля,че не заслужава толкова пари този модел,някой е правил нескопосан опит да полира касата и се е осрал. За тези пари Иван може да си вземе супер запазен джобен Зенит,нещо наистина стойностно.

Иначе мисля,че не заслужава толкова пари този модел,някой е правил нескопосан опит да полира касата и се е осрал. За тези пари Иван може да си вземе супер запазен джобен Зенит,нещо наистина стойностно.
Той за това е пуснал тема,да се показват и коментират,пък той си знае.
Иване радвам се,че пак си тук

-
- Напреднал
- Reactions:
- Обратна връзка:
Lyubo_sr написа:http://prodavalnik.com/zenith-automatic ... -i34347865
Гледах го, симпатяга е, но определено не е моя часовник. Орис-а по ми допада на визия пред посочения Зеинт, но темета не е за Орис. Орис ще си взема след време заради стрелката дето показва датата, но това, когато стана колекционер - а съм далече от тази идея.kapkan написа:Чак на мен ми хареса,прилича ми на един Полет

Е ти пък, къде ме прати на джобен? Въпреки, че имам брада (така казваше брат ми, когато исках да се присламча към компанията му заради девойките. Имаш брада, сиреч голям си...), не съм толкова старо копче. Джобен, кога стигна пенсията.

Много добре го каза за темата. Тук съм си, просто работата на моменти ми е в повече.kapkan написа:Той за това е пуснал тема,да се показват и коментират,пък той си знае.
Иначе, благодарско. Много ми радвате окото с отзивите си тук и на лично. Помагайте, после ще Ви споменавам с добро 10 години.

-
- Напреднал
- Reactions:
- Обратна връзка:
Случайно попаднах на този Зенит -> http://auction.bg/item.php?id=1640237" onclick="window.open(this.href);return false;
Съмнителни са ми цифер и каса. Въпросната каса съм я виждал на много часовници, но за сефте на Зенит. Сефте виждам и подобен цифер, на който самия надпис да бяга в ляво от звездата. Какво мислите за механизма обаче?
Въпросния купувач има и една Омега за продан -> http://auction.bg/item.php?id=1625633" onclick="window.open(this.href);return false;
Какво мислите за въпросната Омега?
Това е за сега, поздрави...
Съмнителни са ми цифер и каса. Въпросната каса съм я виждал на много часовници, но за сефте на Зенит. Сефте виждам и подобен цифер, на който самия надпис да бяга в ляво от звездата. Какво мислите за механизма обаче?
Въпросния купувач има и една Омега за продан -> http://auction.bg/item.php?id=1625633" onclick="window.open(this.href);return false;
Какво мислите за въпросната Омега?
Това е за сега, поздрави...
Колега, Зенита даже и надписа не му е как трябва-няма го zenitH, да не говорим за руската каса, а за механизма незнам .... с една дума менте-аз му писах да пише истината, но глас в пустиня 
А омегата незнам и аз е видях...хубава, но нямам опит с тях

А омегата незнам и аз е видях...хубава, но нямам опит с тях

Омегата е истинска, ама вече някой я е отнесъл. Единствено няма как да се види дали има знакчето на стъклото, само на една от снимките нещо мътно се вижда...
Хубав часовник.
Хубав часовник.
А какъв знак да се гледа на стъклото, че не съм в час?

В центъра на стъклото над оста на стрелките в оригиналните стъкла има вграден миниатюрен знак, под 1 мм. диаметър, който се забелязва само погледнат отстрани.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Вдлъбнат е, ама отвътре. Омегата на баща ми имаше такъв знак на оригиналния плексиглас.
Зенита машината е оригинална и е 2531 май http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... enith_2531" onclick="window.open(this.href);return false; Циферблата може първоначално да е бил оригиналният,но е боядисван и рисуван с криви букви и както каза и Фена ,липсва и буква,отгоре е лакирван и лъщи като задника на павиан,касата може би е от Ракета макар,че задният капак нещо не ми се връзва.
Омегата за механизма и циферблата няма спор,добри са,но касата нещо ме смущава прилича на стоманена ,а според задният капак ,трябва да е позлатена с 20мик. златна баня, а стоманена каса да позлатяваш... Ако не е стоманена обаче е минала през "златар" ,но мисля ,че е първото.
Верижката е долнопробна.
Търси Иване и дерзай,все нещо ще изскочи
Омегата за механизма и циферблата няма спор,добри са,но касата нещо ме смущава прилича на стоманена ,а според задният капак ,трябва да е позлатена с 20мик. златна баня, а стоманена каса да позлатяваш... Ако не е стоманена обаче е минала през "златар" ,но мисля ,че е първото.
Верижката е долнопробна.
Търси Иване и дерзай,все нещо ще изскочи