Франкен или хомидж?
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Re: Франкен или хомидж?
Сега гледам, че Молния има диаметър на механизма 36мм. Значи трябва такава каса. Ако попадна на същия арабин ще го сменя с нещо по-подходящо. Имаше и други кичовини.
Това нов часовник ли е? Дизайна на цифрите е на Diesel. Според мен най добре да зарежеш тази идея. По добре потърси, има реплики на Панерай с подходящи каси. Втора употреба може да се намери за 30-40лв.
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
моята идея е най-вече да влезе една Молния. Не съм го търсил специално, просто ми се изпречи на пътя и си го представих, кирилски надпис, секундарник на 9 ч. знак за качество "гост" тиктактиктак... Но явно е с 11мм. по-голямо от Молния. Не става за "джобен в ръчен". Евентуално "стенен в ръчен" ;)
Часовници с такива огромни каси на битака са често срещани.Дори някои са с доста интересни вериги.По 2-3 лв са.Но наистина са огромни.
,ама пък един без секундна ,машината с вълни:

Или нещо такова (Павлин си го беше харесал преди време)

Нещо подобно видях на живо и е доста добро,но за моята ръка го усещах голям.
Не е ли по-добре да си намериш запазен Урал?Само секундарник на 9ч няма да имаclockwiser написа:моята идея е най-вече да влезе една Молния. Не съм го търсил специално, просто ми се изпречи на пътя и си го представих, кирилски надпис, секундарник на 9 ч. знак за качество "гост" тиктактиктак... Но явно е с 11мм. по-голямо от Молния. Не става за "джобен в ръчен". Евентуално "стенен в ръчен" ;)

Или нещо такова (Павлин си го беше харесал преди време)

Нещо подобно видях на живо и е доста добро,но за моята ръка го усещах голям.
Тоя часовник не трябва да се съсипва и без това е рядка порода, а и става за носене и в оригиналната си кутия. Това е по мое скромно мнение де. Всеки е свободен да прави каквото поиска с часовниците си.rosen_er написа: ...
Не е ли по-добре да си намериш запазен Урал?Само секундарник на 9ч няма да има,ама пък един без секундна ,машината с вълни:
...
Точно това имах и аз в предвид.
Ми да си кажа и аз скромното мнение... Харесвам франкените щото някой е решил да вложи нещо от себе си а това не е малко. Най-добре е да имаме оригиналдъ от всичко ама поне за мен се обезсмисля събирането на саати ако имаш това, което искаш на момента. Тааа готиното е в чакането, събирането и окомплектоването на определен часовник, марка и т.н. Ама понякога ми писва да чакам и затова си правя франкени, за да видя как работи определена машина. Относно молнията някъде четох, че е проектирана да се носи в джоб. Демек дава отклонение по-голямо от желаното за 24ч. ако се носи на ръка. Който има ръчна може да сподели. Въпреки всичко бих носил ръчна молния. Имам някое и др франкенче и според думите по-напред мое и да излезе кастъм.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Може да се дължи на погрешни изводи - ако върви с малка амплитуда, дава голяма позиционна грешка.
А Молнията върви до стружка или... до счупване на баланса :-\
А Молнията върви до стружка или... до счупване на баланса :-\
Здравейте на всички, нов съм във форума, но чета темата с много голям интерес... Причината е, че съвсем на скоро попаднах на едни часовници Молния които доста ми харесаха и ме зарибиха, но така и не разбрах какви са точно те, защото нямаше официана информация за тях докато не пападнах на тази тема. Ще се опитам да кача снимки за да не съм голословен...
п.п. моля за помощ относно качването на снимки!!!
п.п. моля за помощ относно качването на снимки!!!
Последно промяна от RINO на 21 Яну 2014 23:06, променено общо 1 път.
Добре дошъл!
Чакаме снимките, може да е нещо интересно...
Чакаме снимките, може да е нещо интересно...
Благодаря колега за посрещането, а как точно се качват в този форум снимки питам, защото нещо не успявам... 

Долу в ляво, под бялото поле където пишеш, натискаш "Добавете изображение". След това избираш снимката от компютъра си и качваш.