Ето малко изкуство :-)

Тук пишем за каквото се сетим
percusst
Напреднал
Reactions:

Re: Ето малко изкуство :-)

Мнение от percusst »

Професионалиста каза ,че добре са направени има какво да се желае но все пак го прави за кеф :-))). пожелавам и все така удоволствие от рисуването!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Тя тази тема може да стане безкрайна :) Явно остарявам и то не бавно :mrgreen: Това е някаква нова мода,но е на базата все пак на изразни средства.Сега погледнах и линка на Върбан и нещата малко взеха да ми се изясняват,но въпреки всичко ми остават бели петна от цялостният процес. Не ми са известни и какво представляват тези "химикалки" както ги превежда Гугаля, може да са като стандартните химикалки,но с цветни мастила,у нас не съм виждал такива освен син,черен и червен,а трябва да има още няколко основни цвята,за да се получават такива рисунки,дори не няколко а доста повече,защото,ако мастилото е идентично със стандартните химикали,не виждам как ще се смесват един друг за да се получи полутон или нюанс, най вероятно е нещо друго,пишат и за Ball point pen,но това си е същият принцип като химикала,може би се делят по различният пълнеж, имам един такъв,японски 0.3мм.черен,това си е хибрид м/у химикал и тънкописец, с някакъв тонер вътре,може би има такива разноцветни,имам и друг"Златен" той пък вътре е като паста,излиза като бронз на хартията,но е пак със сачма отпред.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Каквото и да е,докато не видя на живо характеристиките,няма да мога да си представя и на сто процента техниката на рисуване,при силно увеличение,а гледах и един клип,работи се нормално със щрих,но е мек,като с флумастер.
Но как се докарват големите гладки петна където ги има,не ми става ясно,това не е четка с акварел да мацнеш,освен ,ако не го правят като поантализъм,с върха(съчмата)точка до точка,но това значи десетки хиляди точки една до друга и една в друга за да се получи живописно. Иначе видях там,невероятни неща,трябва да си много добър и като график и като живописец и голям техничар,като гледам и времето за което са правени някои,за месец-два ,но чисто време 50-60ч.което хич не е много,но то човек и се специализира.И все пак компютърът помага първо при изработване на рамката на предмета,или композицията и после има запълване и най-вече,че може да се рисува,буквално до монитора на лаптопа и снимката от която се рисува, може да се увеличи в даденият детайл многократно,но това е само помощ и не заменя майсторлъка,само замества лупата.
Аз за това питах Пламене за какви моливи става дума,макар,че при тях разнообразието не е чак толкова голямо -Обикновени моливи,акварелни и пастелни,те са за груби скици.Има и някои които са като металици,ето такъв "Златен" а другият не е сребърен,ами Пютър калаена сплав,които също подпомагат в дадени детайли,метални например.

Изображение

Изображение

Това което прави дъщеря ти е чудесно, n_thumbsup едва в четвъртата рисунка с болонката,вече си личи моливът напълно,а и допуснати грешки,по-скоро е една основна,натрупването на повече козина откъм дясното ухо и оттам се получава и лека деформация,а другото е,че просто не е довършена,ако се поработи малко по тъмните цветове,ще се получи по-голяма пластичност и дълбочина и тогава няма да ти "Маже"очите. :D Поздрави дъщеря си от мое име и ,ако не е хоби за ден-два,я очаква голямо бъдеще,най-малкото все по-голямо удоволствие от свършената работа. Добре прави,че не бърза,а работи внимателно и прецизно,бързината винаги си личи,понякга е в голям плюс,но не и в този случай.

П.П. Де да имах и аз такива "химикалки" Като нищо щях да се пробвам на стари години с риск да стана за смях. :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Хм, май на този с химикалките техниката му е бая близо до поантилизма. Иначе не виждам никаква възможност за правене на полутонове само с 8 цвята, като броим и черната.
Каквито и да са тия ball point pen - oт химикалки Хемус до тънкописци 0.18, оставят непрозрачни черти и точки.

А как прави големи еднотонни петна, наистина ме е страх да си помисля!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

:idea Еврика :D Сега като четох мнението на Върбан наш ,ми просветна и се сетих ,че сигурно под Ball point pen се има предвид едни пенове,къде накрайникът им е като микро гъбичка,имал съм такъв преди време и точно той дава не остър щрих,а доста по мек,все едно пуска мастило.Но знае ли човек новостите,има и с керамични топчета и с метални. Мене по ми е интересна химикалката,доста неща са правени именно с нея,но като цяло,ако не се види в детайли,крайният ефект е подобен.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Пламене, нарът ми е любим плод и категорично заявявам, че този ми се вижда съвсем узрял :) Действително, много е сполучлив.

Хиперреализмът ми е също толкова интересен, колкото и импресионизмът :lol:, и то не само защото са две крайности. Този стил доби изключителна популярност през последните години(десетилетие) и винаги ми е изглеждал като един вид своеобразна подигравка със съвременната фотография и триумф на човешкия гений, и умение над машината :muslim: Всичко е на ръка, без дигитална помощ nono, на компа е само моделът.

За Мишел-Неверни няколко примера от баш-майсторите:

Пол Каден - графит и тебешир + малко хартия:

Изображение

Изображение

Кампос, Педро:

Изображение

Изображение

Денис Петерсън:

Изображение

Примери много
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Ето още една рисунка на дъщеря ми:

Изображение

Малко едро за екрана,но не знам как се намалява без да се наруши резолюцията.
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

Днес попаднах на поредния хипер реалист...аз имам известни резерви към този стил, но пък си е занаят от друга страна. http://nnm.me/blogs/lyolikbox/giperreal ... na-dereve/" onclick="window.open(this.href);return false;

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”