Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:
Мнения: 3881
Регистриран на: 19 Яну 2012 19:20

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от rosen_er »

Войнишка бака :lol:Или автоклав за стерилизиране на мед. инструменти lol2
sheretudis
Специалист
Reactions:
Мнения: 1171
Регистриран на: 14 Яну 2012 16:50

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от sheretudis »

Роско ,чедо ,ам туй автоклава не е ли с малък обем бре n_sad Войнишката бака устройва n_thumbsup Не само е ватерпроф ами и шокпроф ама Мишо откъде ще я намери и как ще я дотътри до Еконта Дано да е с ремъците си че иначе е неудобна lol2
Аватар
beria
Специалист
Reactions:
Мнения: 596
Регистриран на: 16 Май 2013 12:57

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от beria »

"От нея правя малки колкото лешник (1.5см.)топчета,не трябва да са много по-големи,иначе ще ядем супа от кюфтета.Тая процедура ми е най тегава,отива ми към 10 мин.и понеже трябва да се овалят и в брашно едно по едно,съвсем се вкисвам.Ам нали знаете,че като накараш мързела да работи,все ще измисли нещо. Та както са в тавичката,ги наръсвам с пудра захар отгоре :D "

Та понеже тази чорба си е класика и не само на теб ти е пипкаво да ги правиш топчетата, дедо ми, светла му памет, още навремето беше измислил следната рационализация: една медицинска спринцовка, пластмасова, кой какъвто обем намери, реже върха отпред и става като бутало с цилиндър. Нататък предполагам се сещате - пълни отгоре с каймата, бута и на изхода 'формова' , демек режи на равни интервали. И топчетата стават цилиндърчета и не знам колко улеснява, ама все пак си е 'техническа рационализация':)
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Мнения: 4585
Регистриран на: 26 Май 2013 21:00
Местоположение: Казанлък
Обратна връзка:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от varban »

Топчетата са играчка, така е.
Ама каква играчка са пелмените - кой не е правил, той не знае.

За правене на пелмени се мобилизира всичко, що е годно да вдига чаша :)

Затова рецепти няма да давам - купувайте готови и знайте, че са много по-лоши от домашните :)
Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3688
Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

sheretudis написа:Роско ,чедо ,ам туй автоклава не е ли с малък обем бре n_sad Войнишката бака устройва n_thumbsup Не само е ватерпроф ами и шокпроф ама Мишо откъде ще я намери и как ще я дотътри до Еконта Дано да е с ремъците си че иначе е неудобна lol2
То от цялата работа, Еконт станаха милионери :) Една мини цистерна да ти пратя бе,тя на търкалета :D барабар с една кутия саати за оправяне,виж как кат му оправи ремонтоара на Атлантика, хапна спагети :wink: Аз ще варя,пък ти ще човъркаш чарколяци,мен мъ устройва и проблема не е в пренасянето,ам в какво да го сваря толкоз чорбалък,освен с бързовара 3 kw имам :mrgreen:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3688
Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Лаврентий, това за спринцовката е вариант,по-подобен начин правех навремето кебапчетата с едно приспособление на мелачката,ама си заслужава,ако е за големи количества,иначе с това пълнене на спринцовката с кайма за 5-6 топчета,после пак пълнене не виждам да се спести много време,аз я разточвам каймата като маркуч и после късам парченца и овалвам,а как ги обръшнявам,показах :wink:

Връбчо, пелмените ми са класика в кухнята, преди дни си хапнах едни,аз ги хапвам с разтопено краве масло и татарски сос с чесънче

,понякога и със сметана,а и традиционно със смес от оцет и вода,а става и чудесна супичка,а за пелменки с пържени гъбки в гювече,няма да говоря,а ще показвам,кога им дойде времето :wink:
Правя си домашни сибирски тертип, поне 2-3 пъти в годината,но то е от пролетта нататък,че сега зимата камерата пълна с разни зеленчуци и меса и няма грам място,а аз си правя по едно 150 парчета в пакети и в камерата :wink: Като бяха малки децата,за един уикенд зимата спретвахме по 500-600 парчета,ама тогава имаше зими и квото не се побереше във фризера в едни платнени торбички и на терасата,по месец нищо им нямаше. Сега по-малко,Бриджит Нилсен,не ще да ги яде,само облизва кравето масло чуматаГолям зор е наистина,отиват към 3л. Астика и един ден,ама после бъркаш в торбата и след 6-7мин. вече папкаш. Много кулинари,а и самите руснаци казват,че към пелмените се пристрастяваш като към опият и са прави n_thumbsup Като ще правя,ще покажа и една две рецепти.
Май ще ям пелмени тази вечер lol2

P.P. Нещо пак не могат да се качват снимки n_sad
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Мнения: 4585
Регистриран на: 26 Май 2013 21:00
Местоположение: Казанлък
Обратна връзка:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от varban »

Нета хич го няма. Не може да ми зареди нищо извън България: microsoft.com, nasa.gov и даже yandex.ru са аут.

Това - на виваком. Как е от друг провайдер - х.з.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Мнения: 4585
Регистриран на: 26 Май 2013 21:00
Местоположение: Казанлък
Обратна връзка:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от varban »

За пелмените - те така се и правят. Замразяват се. В България и лятото в Русия - в хладилник. А въобще - просто с изнасяне навън :) Ех :)

А манти ял ли си?

Пак са тестено-каймяни изделия, но с доста повече лук, по-големи по размери и най-важното - готвени на пара.
Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3688
Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Общо взето ям,каквото сам си сготвя,а манти не съм готвил :) Правя варенки също със сирене,блинчета и едни питки за закуска,все руски рецепти,туй беше по-скоро до като не ми здаде багажа хлебопекарната,която ми месеше тестата,а ръчно,като се правя на ситничар,се изприщвам и всичко в бърлогата става бяла снежна приказка :mrgreen: Простички са,вкусни,ще вийш кво става като почна с китайските и тайландските рецепти :lol: Само ,че тях вече почти не ги използвам,че екзотиката стана много скъпа за скромният ми бюджет. А скоро ще ви сготвя борш :wink:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3688
Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

varban написа:Нета хич го няма. Не може да ми зареди нищо извън България: microsoft.com, nasa.gov и даже yandex.ru са аут.

Това - на виваком. Как е от друг провайдер - х.з.
И аз точно съм на Виваком и ми направи впечатление,че още на 01.01.2014г. нещо не беше наред,скоростта падна и почна едно влачене и забиване :diablo: Ама ми са наематели и сега им свършва договорът и ще им шибна такъв наем,че поне да им го начукам и аз на тях. :mrgreen:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
kapkan
Специалист
Reactions:
Мнения: 2479
Регистриран на: 27 Яну 2012 22:01
Местоположение: Правец

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от kapkan »

Бе Сейкошата го няма пак,да не дойдоха чужденките по морето?
Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3688
Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Тук съм бе,ти други теми освен мойта не четеш ли :lol:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
kapkan
Специалист
Reactions:
Мнения: 2479
Регистриран на: 27 Яну 2012 22:01
Местоположение: Правец

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от kapkan »

Гледам,че от 14 не си писал,и се притесних :) ако са те нападнали чужденки ... да те спасяваме ;)
Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3688
Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Абе, има едно тука...с една метла,говори малко развален български,тъмничко такова,не баш като Ачовите абаноси,ма ми разправя ,че била чехкиня от Сливенско,пък аз за сега не и вярвам lol2
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3688
Регистриран на: 11 Фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Отдавна се каня да продам единият си Канон SX 130 IS,дублират ми се и тва си е излишно затворени пари. Моделът е от 2011г. (по-точно декември 2010г.)
Купих го миналото лято и почти не съм го използвал,само му правих проби и се оказа,че за целта която ми трябва,не се различава от старата пушка,т.е за макро режима,само дето при автоматичен режим,макрото се управлява също автоматично,като приближиш обектива повече ,сам преминава на макро. Прави много хубави снимки извън макрото,с много по-наситени и контрастни цветове(има функция контраст) светочуствителността му е силно завишена спрямо другият ми SX 100 IS Дисплеят му е голям ,7.5 см. има куп екстри,които тъй и не съм използвал.
HD видеото със стерео звук, също е на ниво.(за скрита камера е 6 :D ) Запазен е напълно,само от едната страна на основата на обектива му драснах две точици в един инструмент,но не личат. Ето и линкове към по-подробно описание.

http://www.canon.bg/For_Home/Product_Fi ... _SX130_IS/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.photographyblog.com/reviews/ ... is_review/" onclick="window.open(this.href);return false;

Купил съм го за 180лв. и ,ако го вземе някой от форума,ще го дам за 165 лв. по-малко не мога,защото дадох и около 40лв. за аксесоари,купих му чантичка,кабел,карта и батерии,които са чисто нови,на първо зареждане. Зарядно не мога да дам,защото ми е едно,гледах някъде,че ги има по 7.50 за две батерии.
Най-ниската цена,която видях да се продава като нов е 290лв. без чантичка и батерии обаче :wink: Разглеждах и за втора употреба,има и по-скъпи и по-евтини,но като цяло това е нормалната цена. Помъчих се да му форматирам картата в CHDK формат с който настройките му стават амен-амен като на професионалните,но четецът ми за карти излезе ,че е сдал багажа и не ми чете картата. Тука Върбан наш ,може да помогне на 100% Когато се конвертира,менюто изглежда като на последните снимки които качвам.Тогава стават и снимки във RAW формат
Ако някой от форума,от близките люде,дето се знаем все пак и има интерес,мога да го пратя,да го разучава 2-3 дена ,да може да го изпробва спокойно. Все пак ,това е Канон и е бойна машина и ако някой снима и друго,освен окьорьовяващи саати,ще му върши чудесна работа :)
Няколко дена е за тук,после отива по сайтовете.
(Снимките са правени както е известно на повечето от вас под един луминисцент,така,че го имайте предвид.)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това са снимки правени с апарата

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Продавам този,защото е по-нов модел и е по-продаваем от другият ми, с повече екстри от SX 100 IS,който обаче ми върши в макро режим същата работа,а ако трябва да снимам природни красоти и нежни извивки,се обаждам на сина за MARKII :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”