Понеже празника свърши и е време за работа,искам и аз да взема отношение,в стремежа си да помогна. Категорично механизмът е Marvin ,за съжаление не мога да определя калибъра,може би пише както казаха клегите под,или около баланса. Искам да кажа ,че в това няма нищо чудно,защото NIVREL e марка произвеждана от MARVIN.SA . Самият механизъм,или неговият базисен такъв е от 1945г. ,но точно кога е произведен,едва ли някой може да разбере,в случая серийният номер няма да помогне. Във всички случаи е около 50г и малко отгоре,максимум до 60г. както се вижда е и без противоударно и малко по-късно е заменен с други модели. Много хубав и стойностен механизъм,а и дизайна на самият часовник и състоянието му радват
За златното покритие съм малко по-скептичен,както каза и колегата по-горе,ако е такова,би трябвало да има и маркировка. Погледнахте ли между лъговете? където се закача каишката?
Ако няма,може да не е и златно,не знам точно коя година започват с електропозлатяването,но във всеки случай има нанасяне на жълто покритие,без никакво злато.При швейцарците системата за маркиране не е като при руските часовници,а доста своеобразна и различна,например при златно покритие имат указване при някои за дебелината на слоя,но използват и други абревиатури,които показват и вида на златното покритие най-вероятно,например допълнението OR 6 ,говори за 18К розово злато. За съжаление нямаме база данни и литература в това направление,за да можем да конкретизираме. Имаме си химик във форума и той може да повтори отново,какви други жълти покрития се използват при часовниковите каси,някви иридии бяха

но все пак трябва да се има предвид и приблизителната година на производство,а иначе и съвременните кварцета-ментета са жълти,ам и технологиите не спят,а се развиват,разбира се в ущърб на качеството.