"Съботните" часовници на rosen_er
Re: "Съботните" часовници на rosen_er
Днес си почиваш, а в събота къде беше? 

За пръв път нищо,ама нищичко не си харесах в събота 

Мълчи не думай
Апропо на сбирката в Търново беше оня битакаджия от Габрово
Набил едни цени
Обра овациите
Един колега от Варна му вика "Момче, объркал си се!!! Ти не си за тук, а най-малкото за центъра на Париж!!! Ама поне да беше ги пообърсал малко, а не така с кирта да ги продаваш"
На една стара рисувана ракета не падна под 40лв..........имал я от две години, а нашия му вика "Ами и още две поне ще си я държиш"
Голям РЪБ ти казвам и 5лв. не смъква 

Апропо на сбирката в Търново беше оня битакаджия от Габрово

.
Като се обади,се сетих ,че имаше един ром (продава хубави понякога часовници) с един де лукс 23к -80лв;Зенит джобен ,черен- 300лв.И още 3-4 на такива цени.Та му викам :кво правиш ,бе човек?Ти почти на цените на Митака продаваш 

Това е доброrosen_er написа:Като се обади,се сетих ,че имаше един ром (продава хубави понякога часовници) с един де лукс 23к -80лв;Зенит джобен ,черен- 300лв.И още 3-4 на такива цени.Та му викам :кво правиш ,бе човек?Ти почти на цените на Митака продаваш

Роска,много е сладък Ориента и джама му е тризматичен

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Еййййй
........................изроди се тоя народ бре
Айде аз се уча от бачо Ангел, ама тес мангали от де прифащат???

Айде аз се уча от бачо Ангел, ама тес мангали от де прифащат???

.
Имам механизъм с цифер за кинг дайвър,май работеше,дали ще свърши работа?
Колега от доста време ми беше обещал "някакъв швеѝцарец"
Днес ми го донесе,оказа се Lanco:

Симпатичен часовник.За съжаление се оказа ,че е скъсана пружината.Каква е машината?Мислех,че е Langendorf 1021,но не открих такъв калибър.Този има маркировка за позлатата (поизносена,часовникът е носен от бащата на колегата и след това и от него)-прилича ми на означение за 10мк.

Симпатичен часовник.За съжаление се оказа ,че е скъсана пружината.Каква е машината?Мислех,че е Langendorf 1021,но не открих такъв калибър.Този има маркировка за позлатата (поизносена,часовникът е носен от бащата на колегата и след това и от него)-прилича ми на означение за 10мк.
Че при мен не се отваря архива за часовниковите механизми.
Извади пружината и кажи размери.
Ама сигурно и ти имаш нови пружини.
Извади пружината и кажи размери.
Ама сигурно и ти имаш нови пружини.
Lanco calibre 1021 - 1950s
http://boley.de/en/caliber/watch-movements/lanco/9140" onclick="window.open(this.href);return false;
http://boley.de/en/caliber/watch-movements/lanco/9140" onclick="window.open(this.href);return false;

Lanco са си марка, в добрите времена със собствен калибър. У нас колегите предпочитат разни примерно атлантици с купешки машини. За мен са недооценени тук.
Росене правилно си се ориентирал,това си е Лангедорф и интересното е,че е доста рядък като калибър,единствено 1020 и 1021 са с такъв мост, 1022 например е със съвсем друг вече. Със сигурност е произвеждан и кратко време,за това не си го намерил и в Ранфт,то не е и казано,че там ги има всичките механизми на различните марки,просто това което е минало през сайта му,това е и архивирал в база данни,поне тъй мисля.
Никой не подценява Ланко, по-точно LANCO е абревиатура и бранд на Langendorf Watch Company просъществувала 100г. (1873-1973)
като към края на 19в. Лангендорф се е смятал за най-големият производител на механизми и часовници в света за него време. Жалко ,че е мъртъв,но това е съдбата на стотици фирми.
М/у прочем,като търговска марка Ланко съществува чак от 1950г.
Така,че LANCO = Langendorf, всичко друго е тинтири-минтири, поне до 1965г.
Никой не подценява Ланко, по-точно LANCO е абревиатура и бранд на Langendorf Watch Company просъществувала 100г. (1873-1973)
като към края на 19в. Лангендорф се е смятал за най-големият производител на механизми и часовници в света за него време. Жалко ,че е мъртъв,но това е съдбата на стотици фирми.
М/у прочем,като търговска марка Ланко съществува чак от 1950г.
Така,че LANCO = Langendorf, всичко друго е тинтири-минтири, поне до 1965г.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "