От джобна в ръчна Молния
Re: Ръчна Молния
Е то наѝ-вероятно така ще стане,но не ми харесва много.
ЕТО ЕДНА РЪЧНА МОЛНИЯ
http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Russi ... 3a75226099" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Russi ... 3a75226099" onclick="window.open(this.href);return false;
Идеята е друга.мitakaaa написа:ЕТО ЕДНА РЪЧНА МОЛНИЯ
rosen_er написа:Моята идея беше да може да се ползва( не че някога ще го ползвам) като джобен и като ръчен,без да се премахва нищо от джобната версия,само да се добавя.
Re: От джобна в ръчна Молния
Малко развитие по проекта.Пробити отвори,монтирани патенти,че и една каишка ръчна изработка на 85 % завършена.Остават дупки за токата.Мисля да направя и един тигел "a la Hirsch".Има и още една гаѝка която не сложена в момента на снимката.

Последно промяна от rosen_er на 10 Юли 2012 19:49, променено общо 1 път.
Станала е много хубава!
Наистина е станала много добре. От на майтап работа, надмина ми очакванията 

А-а-а-а, не мой подценява майстора3017 написа:Наистина е станала много добре. От на майтап работа, надмина ми очакванията

Браво, браво! Само шева нещо не е както трябва. По принцип се шие с 2 игли, за да може да се стяга самия шев и да става равномерен. Не знам ти как си го направил.
Ами точно така-с две игли.Кожата се оказа по-мека и се мачка при по-голямо стягане.
Явно заради това се е разкривил. А бодовете, предварително ли ги начерта? Аз имам едно инструментче за тази цел, едно назъбено колело с което се маркират. Но никога не съм го пробвал
Другият вариант е с вилица.

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Супер е часовника с този екстенжън.
По въпроса за каишката бих те поздравил за чудесната работа и за това, че от първи път така се е получила. Аз уших доста каишки преди година и разбирам трудността да се направи прав шев.
При теб проблемът идва от това ,че използваш усукан конец а не плетен. Аз също си патих от това.
Намери плетен конец например от магазин за риболовни пособия там можеш да купувах на метър (около60ст.) който е подходящ и е плетен.
Поздравления, докато още те държи манията направи си още каишки да си имаш.
Поздрави!
По въпроса за каишката бих те поздравил за чудесната работа и за това, че от първи път така се е получила. Аз уших доста каишки преди година и разбирам трудността да се направи прав шев.
При теб проблемът идва от това ,че използваш усукан конец а не плетен. Аз също си патих от това.
Намери плетен конец например от магазин за риболовни пособия там можеш да купувах на метър (около60ст.) който е подходящ и е плетен.
Поздравления, докато още те държи манията направи си още каишки да си имаш.
Поздрави!
Не искам да кажа че е зле. Получи се много добре и то като за първи опит. Просто много пъти съм гледал клипчета как се правят каишки и съм бил впечатлен от резултатите. Аз съм правил само една каишка, от дебел колан, без шевове:

Конците наистина са много важни, доста време търсех подходящ. Имам едни комшии обущари, знаех че имат какъвто търся, но не ми даваха и не ми казвах от къде да си купя. Веднъж издебнах когато синът им ги заместваше и го питах, момчето извади макарата и ми отряза малко. Не знам от какъв материал е, но е промазан с восък, издържал много и става хубав шев. Така и не съм го пробвал още.

Конците наистина са много важни, доста време търсех подходящ. Имам едни комшии обущари, знаех че имат какъвто търся, но не ми даваха и не ми казвах от къде да си купя. Веднъж издебнах когато синът им ги заместваше и го питах, момчето извади макарата и ми отряза малко. Не знам от какъв материал е, но е промазан с восък, издържал много и става хубав шев. Така и не съм го пробвал още.
Хубава е ,много по-добре се получава с по-твърда кожа.Много е готина и катарамката-от къде си я взел?Това за конците не го знаех.Моите ми даде колежка ,която прави надомно едни нанизани ключодържатели.И те са промазани и леко твърди,но да усукани са.Сигурно ще имам и други мои каишки,но като намеря по-добри материали.При този модел се опитах да наподобя типична руска каишка,която приляга на този часовник.Закрепването на помощната каишка е с месингови болтчета,също ръчна изработка.