Възможно ли е да се сложи баланс на Ракета със спирала от Победа?Хрумна ми че ще има разлика поради броя на болтчетата.А те дали могат да се отстранят?Засега знам че баланс от Победа не може да се сложи директно на камъни с инкаблок поради разлика в дължината на осите.Идеи?
Едит:видях че има и подобен баланс който досега не съм виждал,болтовете са на групи по 4 вместо на равни разстояния.Какво можете да ми кажете за него?
Взаимозаменяемост при Ракета и Победа
Взаимозаменяемост при Ракета и Победа
Майсторът се е провалил повече пъти, отколкото начинаещия е опитал.
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Взаимозаменяемост при Ракета и Победа
Има съвместимост между балансите на старите Ракети 2603 ,2609 (но не 2609НА),Восток2605 и Победитеblight написа:Възможно ли е да се сложи баланс на Ракета със спирала от Победа?Хрумна ми че ще има разлика поради броя на болтчетата.А те дали могат да се отстранят?Засега знам че баланс от Победа не може да се сложи директно на камъни с инкаблок поради разлика в дължината на осите.Идеи?
Едит:видях че има и подобен баланс който досега не съм виждал,болтовете са на групи по 4 вместо на равни разстояния.Какво можете да ми кажете за него?
Тя се изразява в това, че балансите от противоударните модели стават и за непротивоударните. Често се случва в непротивоударен механизъм да има баланс за противоударен.
За спиралите - няма гаранция че може да стане размяна дори между еднакви баланси - ще работи, но не е сигурно че ще е точна честотата. Това не е свързано с броя на винтовете, а с общият инерционен момент на колелото на баланса. Отначало са ги правили с повече винтове, после постепенно намаляват броя, има и значение в кой завод е правен балансът. Дали ще стане чужда спирала е въпрос на късмет. По-добре е да изостава отколкото да избързва. Ако изостава, трябва спиралата да се скъси за компенсация, но при спиралите бреге скъсяването изисква и умение за правене на външната витка с нужната форма. Може и да се махат винтове, но трябва балансът да се уравновеси след това, а и промяната в честотата е значителна.
Значи ко сложа спирала от Победа на баланс от Ракета имам шанс да стане нещо дори в крайните положения на регулатора,така ли?
Мерси за бързия отзив между другото.
Мерси за бързия отзив между другото.
-
- Специалист
- Reactions:
Шанс винаги има, но не и гаранция. Пробвай, няма нищо сложно в това да вземеш от един баланс спиралата и да я сложиш на друг. Тънкостта е в донагласяването на външната витка така, че спиралата да не се опира в нищо и да е успоредна на баланса и центрична спрямо оста, това важи дори и при вадене и повторно монтиране на колонката на спиралата в моста.
Мерси за компетентното мнение,след няколко дни се хващам на работа.Ако има добър резултат ще го отразя.