Не ,не са всички " по левче"Pavlin написа:Май си вдигнал летвата, а само ни баламосваш че са по левче... Не ти вярвам вече.

цени(последен коментар за кинти,но като кажа "бюджетни" наѝ-много толкова да се разбира

Ovaras-от 10лв. на 7лв.(както каза ромът-цената на каиша

Orient -от 20лв. на 11лв.(пазарях го на 10лв

Ракета-от 15лв. на 10лв.Продавачът българин,отначало се дърпаше- и други му предлагали 10лв.Викам:ами да беше ги взел,гледаѝ как "залежава"

Е,чак така не.Стъкла сменям(когато имамvarban написа:Той Росен пукнати стъкла не сменя, та да се виждат следите от времето, и профилактика не прави, та да не вървят като нови.
Държи на автентичността, не на амплитудата :-P

Не работещи,колкото мога сам толкова.

Ovaras работи много стабилно и точно.Според мен не е слаган на ръка този часовник icon_clap
Доколкото съм чел марката Ovaras е марка създадена от Mехмет Чакър през 70 години на миналия век в Швейцария,като основната идея е тези часовници да се предлагат в източно европейския пазар и Турция! Използват ЕТА механизми!Тези с ръчно навиване ползват машина като този ,коѝто съм показал.Производството им приключва края на 80 години!Като цяло са много прилични часовници и в момента са по скоро екзотика.Аз лично само автомати бях виждал до момента и доста му се почудих на този на битака.Съмнявах се дали е автентичен.Seikosha написа:
Роска,базата може и да е FHF ,но за този механизъм вече говорихме наскоро,ама не мога да намеря темата,ако да не е правен от китайци,е правен от Хонг Когцина 21.05. съм показал и аз някъде такъв същият, в един Vialux, беше по повод пак някакъв "швейцарски" с такава машина,абе всичките са с такива камъчета "гейски" дето им викаш,защото може да са правени в Швейцария в началото ,преди 30-40г. ама сега едва ли се правят там,такава марка е и Омах и Elpart, все за азиатският и арабският пазар саати .
Бях в прованса ,без Нет та затова такъв дълъг пост