Страницата на Върбан / Страничка Варбана

Тук пишем за каквото се сетим
Заключено
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Re: Страницата на Върбан / Страничка Варбана

Мнение от omegaqq »

varban написа: ...
Това го написах специално за Омега - той има един мотор, дето не е прекъснат, ама клини.
Спасението е арменска профилактика, намотките са лакирани със спирторазтворим лак, който не мърда в бензин.
И снимки ще пусна, как съм го удавил.
Благодаря за инфото. Ама как ще смажеш камъка в мотора без да го разглобяваш? Абе в краен случай ще върви и без масло lol2 ...
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ми и аз такава сметка си направих. Все едно по-зле няма да е. Остатъците от смазка за 35 години са отишли на кино.
Трябва да си търся рядко масло за кварцета. Имам два-три чешита, ама са за механика.
А двигателчетата могат да се разглобяват, ама трябва скоба да се прави. Хваща зъбното колело отдолу и избутва оста. Или на замбалък с микрометричен винт.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Като съм заприказвал за двигателчета - един фен от руския форум много читерски ги прави - разпробива там, дето са контактните щифтове за края на намотките на четирите бобинки, мери, намира прекъснатата и я окъсява. И маторът тръгва. Сигур яде батерии кут змей, ама върви яко. След такава намеса моментът на вала нараства.
Само че една от четирите сили я няма и товарът на камъка е неуравновесен - ще се разбива по-бързо. Ама като се има предвид, че вече е умрял един път... абе може да се пробва :-)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

За даването на двигателя на 3050 накъсо - май това по-често се среща, отколкото обратното - изключване на захранването при 3050. В паспорта на един Полет тази работа е отбелязана: http://forums.watchuseek.com/attachment ... cf1071.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Обърнете внимание на цената - 87 рубли. Това - за саат без верига, с около 10-15 рубли цената се увеличаваше заради златото по покритието (паспортът е от жълт). Верижните ракети бяха по около 100 рубли (пиринч с хром и неръждавейка на веригата), а синия танк, Чайка 3050 беше май и повече...
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

От друго място (+)

Мнение от varban »

Сега сериозно.Връбчо,давай само неща по проекта на човека да коментираме,че тук в този форум,малко сме изпуснали нещата . :wink:
Аз съм пчеличка - като ме затвориш в кошер, ще бръмча, ама мед няма да давам ;)

Вече сериозно - мога да повторя горното без :)

Или да дам линк: http://forums.airbase.ru/2007/11/t58610 ... rbanu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Даваш ти,даваш :) и бръм да е и мед да е,все файда ,нали е важно да ни има,а то от нямането и кошерът ще увехне,ма все пак си преценявай. :wink:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Медец от друг кошер:

http://forum.watch.ru/showthread.php?t=227834" onclick="window.open(this.href);return false;

Альошка щракнал ключалката, тя зела, че се прецакала и сега не може да си свали саатя :) :D :)

Намирисва ми на кръстоносци, пояс на верността и всякаква такава инквизиция...
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

хахахаха! дааа.... интересно! Къде е скрила Наташка кнопката....Ех все Наташка ми е в главата!
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

:-) Ми ако падне такава Слава, имай предвид, че 3056 е заменяем с 3056А по габарити и ремонтоар. По цифер и стрелки работата е по-епек. Слава се сменя със Слава, а ако е Чайка, Полет или Ракета - ядец. Само на секундните стрелки диаметрите са им еднакви, минутни, часови и крачета на циферблат са различни за различните заводи. Май само на Чайка и Полет са еднакви, ама то така си върви - мъжките машини на Чайка реално са на 1 МЧЗ, с едно изключение - 3050, където пък е обратно :-)

С 3050 още ми е тъмно - излиза, че аз съм имал някакъв нестандартен или преправян Полет 3050. Той не даваше накъсо моторчето, като серийните механизми, и не изключваше това същото моторче, като експерименталните, а спираше захранването на целия електронен блок, като опънеш коронката в трето положение.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Записах първата бройка за месеца. Дали ще е часовник, ще покажат ходовите изпитания. Ама от сума дни на ръката ми е механика:

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Бе забравих да ти пратя една "инженерна" Слава ,както я нарече някъде Сашо,ам другият път....ако я намеря....и не забравя :redface
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Лошото е, че не снимах, докато го правех. Даже не знам от колко саатя е събиран :-) Да взема да преброя, докато не съм забравил.
Значи стрелки от един, цифер от друг, платина с мостове и малко колеленца от трети,
баланс с анкер и анкерно колело от четвърти - размених им мостовете, щото на тоя беше с фаска, а на другия - без.
Капак, джам с пръстен... абе от кутията, де да ги знам, от кво са... май все пак Слава, щото паснаха на рамката :-)
Коронка - чистак нова оргиналдъ чайна мейд. И каиш - и той, за много пари, за цели 6 кинта :-)

Инкаблоци с шатони и пружини ако почна да броя, ще ги докарам до петнайсетина.

Интересно, че тръгна този сбирщайн. Значи 2 МЧЗ е ставал на материал...

Ако го вкарам в половин допуск, ще му лъсна стрелките и ще ги напълня с някаква бяла боя, че са мръсни и напукани.

Циферът е почти добър. Беше много прашлясал, ама му се размина само с полусуха четка и круша. Вярно, под лупа.

Отдавна се точа да си направя Слава вафла, и то черна, и сега стана :-)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Интересно е, че тая Слава е първата 24 калибър, дето съм правил от-до. Досега не бях развинтвал всичко.

Имам още бая руски машини да откривам. От масовите - Победа не съм правил ни една. Ако не броим за Победа Ракета 2603, ама тя е друга работа.

И звездица още нямам докарана до добър ход, въпреки че тая, дето ти ми я прати, я подкарах.

А! И Полет/Луч 2209. Чарколяк имам, два Луча и три машини, ама още не съм ги натиснал покрай тия кварцета :-)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Вчера гледах един филм, дето бях го забравил: Женя, Женечка и Катюша.

След съвременните екшъни - направо глоток воды во время зноя летнего...
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

varban написа:Записах първата бройка за месеца. Дали ще е часовник, ще покажат ходовите изпитания. Ама от сума дни на ръката ми е механика:

Изображение
Ами добре си я издокарал и тази.И аз скоро сглобих една като тази Сейкошева -
Изображение
изрових я основно разпарчетосана от 20 г. :) обаче без баланс и някой друг чарколяк изгубил се в дълбините на времето. натъманих я помоща на един донор и уж тръгна ,ама след 12 ч. спря и ту тръгва , ту спира.....отвикнала е да работи :) .... ще я мъча, ама сега нещо нямам много време
Заключено

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”