Коментари към предложенията за м. Юли

kapkan
Специалист
Reactions:
Мнения: 2479
Регистриран: 27 яну 2012 22:01
Местоположение: Правец

Re: м. Юли

Мнение от kapkan » 31 юли 2014 18:36

Да знаеш,че те ангажирам за другият месец да ми пишеш представянето :) изчетох го с кеф.Отлична работа си свършил,и джама дето си сложил ... бе стъклото си е стъкло,бравус,така виждам идеалният вариант за участие в конкурса,ма като съм неграмотен :redface

-на снимките си се изложил,малки са и не са на фокус :)

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Мнения: 6201
Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Местоположение: гр. Кюстендил/NRW

Re: м. Юли

Мнение от atanweb » 31 юли 2014 18:38

Много хубава история и прекрасен часовник.
Поздравления и успех!
Изображение

Pavlin2
Напреднал
Reactions:
Мнения: 345
Регистриран: 23 юли 2014 10:06

Re: м. Юли

Мнение от Pavlin2 » 31 юли 2014 19:20

След такива кандидатури, моето участие ще е съвсем символично. Все пак ще го има, че току виж се раздавали призове и за последни места ;) Претендента ми ще бъде Комадирският, който показах в тази тема:
viewtopic.php?f=55&t=217&p=34369#p34369" onclick="window.open(this.href);return false;

След като никой не го отрази, реших да се заиграя с него. Пристигна в прекрасно за колекционера- ентусиаст състояние:
Изображение

Изображение

Изображение

По малко от час чистене, къпане, ново стъкло и вече беше достоен за участие редом до късметлийските :)
Изображение

Естествено, редно е да се получи и малко критика, която отприщи скритите ми заложби на търпеливо и старателно другарче. Отново на масата:
Изображение

Изображение

Изображение

И вече на служба в кутията на Павлин:
Изображение

Изображение

Просто за информация, всичко ми струваше 18лв. А кефа от резултата- няма цена! Нека това мое скромно участие служи за пример, на всеки начинаещ и такъв който си мисли, че това са умения за професионалисти, нека опита!

plamenhar
Специалист
Reactions:
Мнения: 2740
Регистриран: 17 апр 2012 14:49

Re: м. Юли

Мнение от plamenhar » 31 юли 2014 19:27

kapkan написа:Да знаеш,че те ангажирам за другият месец да ми пишеш представянето :) изчетох го с кеф.Отлична работа си свършил,и джама дето си сложил ... бе стъклото си е стъкло,бравус,така виждам идеалният вариант за участие в конкурса,ма като съм неграмотен :redface

-на снимките си се изложил,малки са и не са на фокус :)

А..аз си запазих коментара на сейкошата на моите часовници да върви към моето представяне.
Другия месец за тебе.
Такова представяне аз никога няма да мога на съчиня.
А и аранжировките на снимките са си майсторлък.
Има от какво да се учим от нашия приятел Мишо.
И от мен успех.

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Мнения: 4585
Регистриран: 26 май 2013 21:00
Местоположение: Казанлък
Контакти:

Re: м. Юли

Мнение от varban » 31 юли 2014 20:42

Пак не съм последен :-) И има още цели три часа :-) :-) :-)
Месецът определено е силен!

Успех на всички, нищо, че това е невъзможно :-)
По тоя случай един виц:
Фурманов пита Петька:
-- Почему замолчал пулемет?
-- Патроны кончились, товарищ комиссар!
-- Но ты же большевик!
И картечницата затракала отново.

Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3685
Регистриран: 11 фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: м. Юли

Мнение от Seikosha » 31 юли 2014 22:29

Ще се възползвам от това ,че още два часа,ще могат да се правят коментари,преди да бъде почистена темата и едноседмичното мълчаливо умуване да настъпи.
Първо да благодаря за няколкото окуражителни подвиквания за моя състезател,почувствах се точно като боксьор който излиза на ринга и вървейки по пътечката към него,получава окуражителни потупвания и думи.Самият аз потупах по рамото няколко "съперника' и мисля,че така е спортменско,всички показани и този месец часовници са си уникални за себе си и носят някакъв емоционален заряд за собственика и за публиката. Може и не всички да са богати на история,но всички са желани и обичани,неща които са ни зарадвали в настоящият месец. Този конкурс ни дава възможността да се поразголин,без да ни е срам,да говори за това какво ни е развалнувало ,какво сме си мечтали,какво сме почувствали в съприкосновението с избраника си,какви асоциации и какви спомени. Няма лош часовник, както казват братята ,няма и лоша водка :D тези наши "кръвопийци" :wink: ни струват много,но и ни дават много,тъй като гледам,повечето сме мазохисти :) Това опиянение,граничещо с наркомания и с подобната му зависимост,ни карат ежедневно да мислим за тях,да ги ровичкаме и обичкаме,да се грижим и обслужваме,да ги величаем и да им се кланяме,да ги кълнем по някой път,но най-вече да им се радваме. През живота ми съм имал много хобита,но нкое не ме е грабвало така като това,може би ,защото тук има постоянно разнообразие и много авторство и лично участие,предметът на хобито и ползвателят му ,влизат в симбиоза. Единствено подобно удоволствие съм изпитвал от риболова, не напразно старите китайци са казали "Ако искаш,три дни щастие - влюби се.Ако иска' три месеца щастие - ожени се.Ако искаш цял живот щастие -стани рибар" Разбира се тук се визира точно това-намери си хоби,хобито не те разлюбва,хобито не ти изневерява,хобито ,не те предава,обгрижвай го и ще получиш само радост и благодарност като от старият домашен пес.
Понеже Павлин за пореден път като някои от нас спомена,че не е важно с какво участваш и дали го правиш професионално,важното е радостта и удовлетворението,щастливи са тези,които умеят да се радват на дребните на пръв поглед неща ,макар,че ако погледнеме реално,неговият Заказ ,хич не е дребен :wink: Понеже обаче спомена и цифра,с която искаше да подчертае,че не парите са водещи и аз да кажа ,че това ,дето писах,че съм сложил 200лв. на Булгарието си е вярно,аз така правя като реша ,че един часовник трябва да съм сигурен,че ще е мой ,на каквато и да е цена,дори е имало случаи да сложа и 1000лв. това е произволно и няма значение. В случая сделката приключи на 33.50лв. като една минута преди края,беше някъде към 25лв. Не вярвах,че ще има някакъв огромен скок,защото външният вид,беше зле,както и снимките,а отгоре на това беше и неработещ,но въпреки това сложих първата трицифрена сума която ми попадна под пръстите,просто формалност. Не ме е интересувало колко ще стигне,не ме интересува и колко струва сега,това не ми е от значение,такива часовници,каквито имам и други, имат друга стойност за мене от общоприетата. Повечето от нас са такива,малко нещо сбъркани,мене повечето от околните ми ,не го разбират и сигурно въртят пръст около слепоочието си зад гърба ми :D Някои ме питат: Ама продаваш ли? "Ми засега не особено,само по изключение,все се каня да почна" МИ ЗАЩО ГО ПРАВИШ ТОГАВА!!! "Ами и да ти отговоря ,няма да ме разбереш,а аз не мога и да го направя" :)

Капкане и на тебе ще отговоря на упрека :) Снимките ги правя винаги в една резолюция и при кликване в/у тях,би трябвало да се увеличат.Колкото до фокуса,сигурно си прав,аз не мога да преценя,почти не ги различавам,кои са читави и кои не,много бързо прогресира това мое очно заболяване и вече правя нещата повече по усет и опит. Не само замъглено ,ами и двойно виждане, с'я като ми се налага да пипна нещо с пинсетата или да ползвам отвертката,ако не съм сложил силна лупа, където виждам нареза на главата на винтчето, бодвам в дясно и той се оказва точно там :lol: И като правя снимки,като видя някоя ,че ми е размазана, си викам "Значи е на фокус и е добре" :mrgreen: Въобще ,весели истории. Отделно Кънчо(Канон 100IS) вече сдава багажа,за две години направи към 35000 снимки и стана муден в автофокусирането,ще отива в пенсия старият приятел вече,а трябва да си наложа да правя снимки и през деня,че под тия лум траби,кой знае какво не може да ислезе,за дая поеме обектива фини детайли,трябва да има и добро и силно отразена от предмета светлина,за художествена фотография в полусянка става,но пак се губи качеството на детайлите. n_sad
Ай сега кажете ,че не съм ви довършил с приказки lol2
Джентълмени,имах честа! Успех на всички!!!
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

Отговори

Върни се в “Конкурс "Часовник на месеца"- 2014г.”