Верно бе,щях да забравя

Първо само да добавя,че ELIX е френски часовник къдравата емблема под баланса с FE вътре значи France Ebauches.
Пламе,трябваше да сложа кавички на "намразил" за този Полет,страдах по него повече от година и тъй не можаха да го сглобя. Ето тук ,на третият ден след регистрацията си,съм питал за този часовник и Цецо ми отвори очите.
viewtopic.php?f=72&t=208&start=980" onclick="window.open(this.href);return false;
След като разбрах каква е работата го разглобих и почнах да търся цифер за тънката каса на Восток и каса за Полета,дори и във форума пусках обяви, За Востока циферблат намерих есента миналата година и съм го показвал,а каса за циферблата на Полета март месец тази,благодарение на Роската ,чудесна каса. Тръгвам аз да слагам цифера с нетърпение и

лопа вътре 1мм. най-малкото луфт

Пиша на Роската" Абе не става" Как да не става? не може да бъде,я виж да не е орязан" Ами точно това му се беше случило,а аз се чудих защо маркерите са тъй близо до периферията. Орязали го да може да влезе във Восточната каса :diablo: То цяла сага беше и ми писна и му турих един друг и сега изглежда така,кюфте и половина
От другите ти придобивки,Техноса е много ценен часовник,съизмерим е с марки като Роамер, мисля,че използват само Ета,но марката е доста стара и едва ли в миналото е било така.По-известни стават след войната.
Тънкият Прим е в чудесно състояние,рядко се намират добре запазени Прим,дори скоро гледах в Ебея за да видя горе долу на какви цени вървят,хич не са евтини,а повечето са със забележки и то доста. И аз се сдобих с един позлатен с чудесен цифер и смятам да го шитна там
А първият Прим ,много ми напомня на първият ми водолаз (точно такъв имаше на задният капак) марка Sicura, suiss made. Още бях тийнейджър,както им викат сега.
От Ориентите ,първият е много,много сладък и като форма и като цвят на цифера.
За Ориент може много да се говори,най-големият производител на механични часовници в Япония с 65% дял,а и един от най-големите и в света. Някои продължават да го свързват със Сейко и до някъде е така,но основният пакет се държи и са под шапката на Epson.Ko или Шиоджири както е известен още. Наистина Epson Seiko Ko са свързани със Сейко в Сеико груп заедно с Сейко Инструмънтс Инкорпорейшън ,но всъщност са напълно самостоятелни и като политика и финансово. Просто акционерите и в трите дружества са почти едни и същи. Наскоро Сейко си купи обратно Сейко Инструмънтс,докато Епсон остават самостоятелни,е, поне привидно

Защото Епсон Ко е всъщност същата онази Сува Сейкоша Ко. в Нагано,направила най легендарните модели на Сейко - Гранд Сейко и т.н. А Сейко Инструмънтс е другата не по-малко легендарна Дайини Сейкоша Ко сделали Кинг Сейко . Под слънцето нищо ново,нали