Восток "Световно Време" - Белязаният
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Re: Восток "Световно Време" - Белязаният
Такива зегерки съм губил поне 5-6. Намерих две. Едната я сложих на втория път, ама другата я загубих повторно. Замених я с парченце съпротивителен проводник, май 0.3. Става :-) Трябва да не е нагряван, иначе е мек.
Върбане,ти говориш сигурно за полетите.
Тия на Ориент са два пъти по малки и плоски.
Тия на Ориент са два пъти по малки и плоски.

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Не, аз полет с копчета не съм правил. Кварцови хронографи и механични ТСМи.
Спамери!Я прочетете заглавието на темата 

Нали за бутона за бърза смяна на "белязания" говорим.
Да внимаваш със зегерката и да си на правиш друга,ако я загубиш.
Точно сме в темата.
Не го ли направи вече тоя.
Да внимаваш със зегерката и да си на правиш друга,ако я загубиш.
Точно сме в темата.

Ще си кажа, па макар и да дам лош пример.
Както е тръгнало "Белязаният" с ъглошлайф
ще се сдобие и с бутон за бърза корекция на датата, а това с машина на восток май ще се случи за пръв път
.
Както е тръгнало "Белязаният" с ъглошлайф

Не те разбрах съвсем,но ....... да :няма да махна бутона за бърза смяна.Каквото и да се направи на негово място ще стои по-грозно и забележимо от бутона.А това,че е " Белязания" е намигане към Ал Пачино
И дори ако го погледнеш от друга страна,този часовник е спасил ръката на някой човечец.
И за кой път да кажа:следата е от куршум
.Кой е по вероятно около '94 г да е носил такъв часовник:шлосер
или квартална "мутра"

И за кой път да кажа:следата е от куршум

Да,до намиране на 2416 нищо повече няма да правя по този проект освен една профилактика на машината.plamenhar написа:..............................
Я представи доказателства,че е с ъглошлайф или ако не можеш ,направо си слагай бан за две седмициomegaqq написа:Ще си кажа, па макар и да дам лош пример.
Както е тръгнало "Белязаният" с ъглошлайф ..................

Е не могаrosen_er написа:Я представи доказателства,че е с ъглошлайф или ако не можеш ,направо си слагай бан за две седмициomegaqq написа:Ще си кажа, па макар и да дам лош пример.
Както е тръгнало "Белязаният" с ъглошлайф ..................

Поздрави,
може би ни е мястото тук да питам, но как се полира верижка с толкова много елементи. Особено там където са сдвоени и достъпа е много труден. Все трябва да има някакъв хитър метОд.
може би ни е мястото тук да питам, но как се полира верижка с толкова много елементи. Особено там където са сдвоени и достъпа е много труден. Все трябва да има някакъв хитър метОд.
Ами няма хитър мЕтод
На ръка.Първо грубо сваляне на позлатата на струга с една шайба с много листове фина шкурка(не знам как се казва ). После звено по звено с Дремел и няколко различни по размер и тип абразивни гумички.След това на полир-мотор с една диамантена полираща паста (някаква японска водно-разтворима) която ми подари жената
и четка с изкуствен косъм.Накрая с кече и друга шлайф паста отново с дремела.Доста голяма играчка,но резултатът е задоволителен
.Между фазите имаше и ръчно търкане с шкурка различни размери .Тук -там при сгъване на веригата и от близо се забелязва "жълт" оттенък (с още малко усилия сигурно може да се премахне) ,но на ръка въобще не може да се забележи.
П.П. На снимките се вижда как не съм измил добре между звената част от димантената паста

П.П. На снимките се вижда как не съм измил добре между звената част от димантената паста