включих на скорост и пооправих един Вагнер. Нямаше и да го погледна,попаднал незнайно как в моите владения,ако моят възрастен приятел и убиец на риби Ачо Каракудис,не ме беше открехнал,че германците са луди по таквизи, ми що да не ги зарадва човек. Стоманената каса си я оставих натюр,само по лъговете позагладих,че бяха много големи дупките ,но и там оставих нещата почти автенджос,но иначе стоманата си лъщи и сега след толкова години,явно е много качествена,позабърсах я само. Циферблата имаше мръсотия и имаше малко сухо почистване ,хубав е запазен в черно и медно. Стрелките бяха зле корозирали,направих каквото можах и напълних нарочно малко калпазански със светомаса. Машината - чудесна,като нова посребрена УРОФА кал.55 произвеждана м/у 1931 - 1939г. от 1936г.под шапката на Гласхюте,иначе произвеждана от Вилхем Бекер и Ернст Вагнер и напълно чопната от един калибър на Ревю Томен. Работеше,но имаше някакво спиране и предположих ,че е някаква дребна мръсотийка дет прави бели и наистина като го изкъпах и омазах,захвърча направо ,много бърз баланс,наистина чудесна машина и от трите вида произвеждани тогава,единствено моят модел е с инкаблок ,а това си е било новост по това време. Часовника е малък,но не е дамски 30мм. не мога да му махна остатъците от теловете в лъговете и за това така ще си и замине. Доволен съм,хубаво часовниче.

А и един Ханс доискусурих,но той е по-тривиален ,за него само ще кажа,че както едвам му се мандахерца баланса на безмозъчният,пардон,на безкамъковият механизъъм,така и от вчера до днес, няма никакъв признак за изоставане или избързване,цепи си минутата както го бях сверил.

И си направих още една еретична (не еротична

Циферблата излезе малко по голям и трябваше да играе раш пилата,този път крачетата паснаха и то така се набиха,че нямаше нужда да стягам болтчетата, Лъснах и оригинално стъкло. Секундна така и не намерих и сложих за сега единствената която се закрепи. Касата я лъснах до огледало и разбрах когато я погледнах,как е изглеждал горе - долу този часовник на витрината на магазина преди повече от половин век. Полуреплика се получи и е прекрасна.