Златоустовски Агат?

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Златоустовски Агат?

Мнение от Pavlin »

Развивам гайката отгоре на оста, кожуха на пружината излиза, но другия й край е захванат за оста. Как се маха барабана с пружината?

Изображение

Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Златоустовски Агат?

Мнение от Pavlin »

Излиза лесно, но само ако пружината е съвсем развита, без никакво напрежение.

Вчера купих два такива механизма, и двата неработещи, имах някакви съмнения за тях. Сега като отворих единия, някакси се зарадвах вътрешно. Машината да ви прилича на такава от друг Златоустовски модел? По точно баланса?

Изображение
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Машината е златоустовска. Частите са заменяеми. Разликата е ббарабана и моста му. Балансите здрави ли са?
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

На едната машина баланса е здрав, но няма пружина, а на другата балансът е счупен, но със здрава пружина.
Току-що смених балансите, но като притегна болта на моста и стяга баланса. Имам чувството че счупеното връхче от стария баланса е останало вътре, но нищо не виждам дори и с лупата.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Може. Може и да има разлики в механизмите, руски са все пак. По-лесно е да сложиш пружината на механизма със здравия баланс.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Това направих, обаче и там имаше трудности. Гайката, която държи барабана се въртеше заедно с оста и не искаше да се развие. Поради тази причина реших че единият механизъм не ми трябва и го напънах с ножа
В резултат се отдели оста от плочата, където беше пресована. Слагайки обаче плочата от другия механизъм, имаше несъответствие в един от отворите на болтовете, които я държат. Вече се държи на два болта.
Капнах малко масълце на баланса и го сложих, сега ще видя дали ще държи време.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Ето един подобен,или същия.
http://auction.bg/A1968101-" onclick="window.open(this.href);return false;Механизъм_от_стар_руски_часовник
Имах такъв механизъм,ама май го подарих на някой от тук.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Същия е. Аз до сега не им обръщах внимание, но като видях тези в една обява и реших да се пробвам.
Ако се окаже че баланса става на Златоустовски джобен и на други от завода, този механизъм ще е доста ценен!
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Pavlin написа:Същия е. Аз до сега не им обръщах внимание, но като видях тези в една обява и реших да се пробвам.
Ако се окаже че баланса става на Златоустовски джобен и на други от завода, този механизъм ще е доста ценен!
Проблемът е, че на такива механизми балансите обикновено са счупени.
Ако имаш някой ценен със счупен баланс, винаги можеш да разчиташ на мен.
Механизмът на Пламен е в мен :lol: Мисля, че нямаше баланс, но май пружината си беше там. Май ставаше за тях пружина от руски будилник.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Невене, благодаря за отзивчивостта!
Тези механизми и на мен не ми трябват, просто ми беше интересно какви са. За мен обаче е откритие да разбера, кои машини са със взаимозаменяеми части.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”