Нови придобивки
Re: Нови придобивки
Браво! Все по хубави неща намирате!
-
- Специалист
- Reactions:
Много е готин и запазен!
Не съм виждал такъв. Отдолу наистина е Молния. В сравнение с 3017 изглежда по-малко сложен. Бутонът май е и за трите функции - старт, стоп и ресет, нали?
Не съм виждал такъв. Отдолу наистина е Молния. В сравнение с 3017 изглежда по-малко сложен. Бутонът май е и за трите функции - старт, стоп и ресет, нали?
Да, да, това е еднобутонен хронограф и всички функции са само с този бутон.
-
- Специалист
- Reactions:
Той много лачен 

От миналата събота и от тази - две Ruhla:

Кварца от поредицата"От ЦК на ДКМС"

Един Ganeva Sport Prima с отлично запазен циферблат и стрелки,но вероятно е счупил лаг и от там са го превърнали в "джобен" (доста старателно , със споѝки на ланеца и халкичката :shock: ).Обърнете внимание на касата-негова ли е ,защото не намерих такава подобна с толкова тънки лагове?

И за един приятел Командирски от "новите".Цял петък ме кара да разглеждаме подобни часовници,че искал да си купи и в събота на Битака излязоха няколко такива,чисто нови на добра цена:D

Кварца от поредицата"От ЦК на ДКМС"

Един Ganeva Sport Prima с отлично запазен циферблат и стрелки,но вероятно е счупил лаг и от там са го превърнали в "джобен" (доста старателно , със споѝки на ланеца и халкичката :shock: ).Обърнете внимание на касата-негова ли е ,защото не намерих такава подобна с толкова тънки лагове?

И за един приятел Командирски от "новите".Цял петък ме кара да разглеждаме подобни часовници,че искал да си купи и в събота на Битака излязоха няколко такива,чисто нови на добра цена:D

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Много ми харесва Слава-та. пожелавам все такива попадения.
п.п.И другите два са хубави. Давай все така!
п.п.И другите два са хубави. Давай все така!
Според мен е оригинална. Ако намериш здрава такава ще стане хубав часовник.rosen_er написа:...Обърнете внимание на касата-негова ли е ,защото не намерих такава подобна с толкова тънки лагове?
На мен пък най ми хареса малкия Poljot
При мен доста време нямаше нищо ново,но вчера тъщата е ровила в чекмеджетата и донесе тези
:

Всички бачкат без "Победа"-та,и като цяло са в добра кондиция!Имат разни забележки,но като минат през часовникар ще се оправят.Най интересна ми е "Мълния"-та,защото за сефте виждам с такъв шарен циферблат!?

Всички бачкат без "Победа"-та,и като цяло са в добра кондиция!Имат разни забележки,но като минат през часовникар ще се оправят.Най интересна ми е "Мълния"-та,защото за сефте виждам с такъв шарен циферблат!?
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
Истински шедьовър!
-
- Moderator
- Reactions:
Честито! Ако не се лъжа, си ме изпреварил с около половин час - като минах миналия четвъртък пред Невски, познатият продавач ме попита колко бих дал за такъв запазен хронограф, за да провери дали не се е минал. Минал се беше, така че честито и за това!cerasimi написа:Тази седмица попаднах на доста добре запазен джобен хронограф на Втори московски часови завод, произведен през второто тримесечие на 1957г..Този хронограф е по-малко разространен и се среща по-рядко.Малко предистория- Победителите във Втората световна война донасят от Германия немалко количество оригинални механизми Урофа и направен 1:1 руски аналог с тях правят хронографа на Първи московски завод, от който за съжаление нямами ще използвам снимки от сайта на Марк Гордън :
http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0438" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0825" onclick="window.open(this.href);return false;
След него е 30-минутният хронограф на Втори московски завод с менанизъм ЧК 28. Той е разработен на базата на Молния и въпреки сходствата с други хронографи се води като първия / и единствен / изцяло съветски хронограф.По този въпроси се спори много , но и аз съм склонен да подкрепя тази теза.
![]()
![]()
![]()
Този хронограф запълва празнината между хронографа на база на механизъм Урофа и хронографа с механизъм 3133- Стрела
Благодаря! Всеки път късмета е на различна страна, веднъж е при мен, другия път е при теб. Разбрах, че е потърсен малко, след като аз го купих. 

-
- Специалист
- Reactions:
ако се редувате няма проблем Такъв може да възникне ако някой от вас сложи походно легло на Невски и зачака да се съмнеcerasimi написа:Благодаря! Всеки път късмета е на различна страна, веднъж е при мен, другия път е при теб. Разбрах, че е потърсен малко, след като аз го купих.