Вчера се сдобих с този восток 2603:
Не бях виждал до сега Восток с малка секундна и затова го взех.
Тези стрелки едва ли са негови(секундната е от Победа и аз поставих,защото много еднакви ми се сториха механизмите).Как трябва да изглеждат оригинално стрелките?
Преди време имах един такъв с тънки бели (метален цвят, също като на секундната) стрелки. За съжаление не съм го снимал. Не знам дали са били оригиналните. Защо не погледнеш на страницата на Сергей Антонов - Newguest - с руски каталози?
Със сигурност стрелките не са негови, позлатени са, а корпуса е хромиран. Имали са и фосфор, а на циферблата няма. Потърси из нета за вида на оригиналните. Ако беше от Варна, щях да ти дам.
Еѝ,как можах да забравя ПЪРВИЯТ ми часовник-подарък от баща ми за започване на първи клас.
Една нощ стъклото паднало докато спя и стрелките се бяха изкривили.Оправиха ги ,но без светомаса и вече не беше същото.Като си помисля,че съм го гледал в тъмното с часове докато заспя.Маѝ е 2602.Ега ти колко време мина от тогава :( Сега почива със счупен баланс.
Според мен това са оригиналните стрелки. Имай предвид, че това е вече краят на производството на Победа-производните часовници в Чистопол и вероятно са били с най-евтините и семпли стрелки, не като ранните Победи. http://auction.bg/item.php?id=827818" onclick="window.open(this.href);return false;
rosen_er написа:Еѝ,как можах да забравя ПЪРВИЯТ ми часовник-подарък от баща ми за започване на първи клас.
Една нощ стъклото паднало докато спя и стрелките се бяха изкривили.Оправиха ги ,но без светомаса и вече не беше същото.Като си помисля,че съм го гледал в тъмното с часове докато заспя.Маѝ е 2602.Ега ти колко време мина от тогава :( Сега почива със счупен баланс.
Часовата стрелка е оригинална, но минутната не е. А баланси за него - с лопата да ги ринеш , от всяка една победа. Защо не го оправиш?
Ще го оправя Митак.Мисля да възстановя и светомасата на стрелките(при Божидар вероятно)само да не се получи дразнеща разлика с оригиналната на маркерите.А за стрелката-прав си ,но и тази му стои добре ,даже не бях забелязал.
rosen_er написа:Ще го оправя Митак.Мисля да възстановя и светомасата на стрелките(при Божидар вероятно)само да не се получи дразнеща разлика с оригиналната на маркерите.А за стрелката-прав си ,но и тази му стои добре ,даже не бях забелязал.
Само едно малко уточнение - аз говоря за дребното Восточе което е 2602 - като го оправиш ми се обади да ти дам комплекта стрелки - оригиналните в хартийката от преди 50 години , чисто нови.
rosen_er написа:Голямо благодаря,Митак!И аз за него говоря.
Когато си готов с него - казвай и ми напиш адрес за доставка - ще ти ги пратя с еконт. Само куриерската ще трябва да си поемеш - аз уважавам всеки който вдъхва живот на тези пенсионери и ще помагам с каквото мога.
rosen_er написа:Вчера се сдобих с този восток 2603:
Не бях виждал до сега Восток с малка секундна и затова го взех.
Тези стрелки едва ли са негови(секундната е от Победа и аз поставих,защото много еднакви ми се сториха механизмите).Как трябва да изглеждат оригинално стрелките?
Ето го с други които по му отиват,пълния комплект от Победата:
rosen_er написа:Еѝ,как можах да забравя ПЪРВИЯТ ми часовник-подарък от баща ми за започване на първи клас.
Часовата стрелка е оригинална, но минутната не е. А баланси за него - с лопата да ги ринеш , от всяка една победа. Защо не го оправиш?
КАКВО СТАВА С ТОЯ СТАРЕЦ - КОГА ЩЕ Е ГОТОВ ДА ГО ВИДЯ.
Ами седи си :oops: За мое голямо съжаление не съм маѝстор като теб Митак.Начинаещ съм и баланс мога да сменя само заедно с моста.И нямам такъв с рае.Не съм забравил ,че ми обеща стрелки .
rosen_er написа:Ами седи си :oops: За мое голямо съжаление не съм маѝстор като теб Митак.Начинаещ съм и баланс мога да сменя само заедно с моста.И нямам такъв с рае.Не съм забравил ,че ми обеща стрелки .
ДА, РАЗБИРАМ - БИХ ИСКАЛ ДА ПОМОГНА, НО НЯМА КАК - ОСВЕН ДА СЕ ОПИТАШ ДА СМЕНИШ ОСТА НА БАЛАНСА - ВСЕ НЯКОГА ТРЯБВА ДА ИМА ПЪРВИ ПЪТ. ЕТО ЕДИН СЪС СЧУПЕНА ОС - СЛЕД МАЛКО АКО ИЗЛЕЗЕ СПОЛУЧЛИВА СМЯНАТА - ЩЕ ТИ ГО СНИМАМ ГОТОВ.