Понеже ми е втора, ще почна по канона, с представяне на действащите лица.
1. Главен герой - две близначки 2936, ама не еднояйчни

// viewtopic.php?f=58&t=1794&start=800#p49287" onclick="window.open(this.href);return false;Не само снимки ще има, ами и резултат. И искрено се надявам да е поне наполовина положителен.
Вече сериозно - ще направя тема и ще пиша там. А после - каквото Слава покаже
Само че едва ли ще почна със снимки. Това е такъв случай, който пада на саат-будала един път в живота или по-рядко![]()
С Павлин говорихме. Ще ползвам форума за чернови журнал. И ще трупам всичко, квото се появи в отделни теми.
Засега мога да кажа само следното:
1. Вчера получих два масо-габаритни макета на Слава транзистор, цели, без загуби и щети по пътя.
2. Огледах ги под лупа. Едната е баш таман, в другата е текла батерия. Бая е текла :(
3. Отвинтих капачките на батериите. Пробвах за верига и ток на консумация в захранването. И на двата - нула.
4. Сега ще чета за машината. За начало - кинематична схема. Не ми е ясно, как се местят стрелките. Не бързайте да пишете за халката отзад! Нея я знам, ама не я пипам! Откъде да знам, дали е в ред механизма за сверяване? Това, че Асен ги е отварял, никак не мога да предотвратя. Ама натам съм длъжен![]()
viewtopic.php?f=55&t=217&start=1920#p48967" onclick="window.open(this.href);return false;Ей, хора! Видяхте ли това!!!!!
Текущият момент се промени мъничкоvarban написа:Завръзка - засега това, което е на видело: viewtopic.php?f=94&t=5384" onclick="window.open(this.href);return false;
И текущия момент:
4. Сега ще чета за машината. За начало - кинематична схема. Не ми е ясно, как се местят стрелките. Не бързайте да пишете за халката отзад! Нея я знам, ама не я пипам! Откъде да знам, дали е в ред механизма за сверяване? Това, че Асен ги е отварял, никак не мога да предотвратя. Ама натам съм длъжен![]()
varban написа: Аз се чудя, дали да направя една работа, дето е логична, ама...
Двете колесни системи са заклинени. Стрелките се местят ок ключовете, но кофти, на тласъци.
При това секундните стрелки НЕ помръдват :( ни напред, ни назад. Това означава клин в колелетата близо до индексното.