Купих за 1лв. безименен кварцив хронограф заради каишката. Оказа се, че вътре е с механизъм DV57B и циферите не са измислени. Сложих му батерия и взе че тръгна. Само че се държи неадекватно. Тръгва, прави половин оборот и спира. По някое време пак тръгва. Първото движение на стрелката винаги е ... назад. След това потрепва на място, след това тръгва. След това подскача 5 секунди напред... шантава работа.
Каква е диагнозата? Не бях виждал такова чудо.
Луд кварцов хронограф
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Луд кварцов хронограф
Същото ми прави един будилник на 220 волта , според мен от много мръсен механизъм който за момент заклинва и застава в положение от което импулса го подкарва на обратно .
Ако можеш да махнеш някое колело и да видиш как работи само мотора.
Ако можеш да махнеш някое колело и да видиш как работи само мотора.

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Ето го VD57B:

Ламаринката държи и трите пластмасови моста, терсене е. Трябва двата моста да се фиксират с нещо, щото ако се разхвърчат, лошо.
Моторчето за секундната стрелка е май това долу вляво на картинката. Може за начало да капнеш по една капка бензин на осичките без разглобяване. И да притегнеш винтчетата, които държат бобинката на секундното колело.
Ако не си измени поведението - лошо :( Значи иска профилактика.

Ламаринката държи и трите пластмасови моста, терсене е. Трябва двата моста да се фиксират с нещо, щото ако се разхвърчат, лошо.
Моторчето за секундната стрелка е май това долу вляво на картинката. Може за начало да капнеш по една капка бензин на осичките без разглобяване. И да притегнеш винтчетата, които държат бобинката на секундното колело.
Ако не си измени поведението - лошо :( Значи иска профилактика.
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Ще пробвам с капката. Да го отварям изобщо не смея. Аз Слава - будилник още не мога да ремонтирам, пък такова чудо...
Но ако трябва профилактика ще му опоскам жълтата секундна стрелка и заминава. Профилактика на хроно ще струва повече от нов такъв часовник.
Но ако трябва профилактика ще му опоскам жълтата секундна стрелка и заминава. Профилактика на хроно ще струва повече от нов такъв часовник.