Нови придобивки
Re: Нови придобивки
Ще го бъде, ще го бъде, вервай ми. 

- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Супер е Булетроника. Състоянието му и това, че работи си е находка. Имам 2 такива, но не работят.
По принцип светят докато са натиснати, а след това бързо затихва. Така че всичко му е наред.
По принцип светят докато са натиснати, а след това бързо затихва. Така че всичко му е наред.
Чудесен е,браво
Не е точно така с натискането, поне на моя. При него с еднократно натискане се показват часа и минутите. Ако се задържи натискането отива на секунди, после ден , месец .
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Радвам се ,че ви харесва този прекрасен Восток. По въпроса за снимките тук:cerasimi написа:Много хубав часовник, но трябва да ни поограмотите малко да снимаме и ние поне добре. Още веднъж много добър часовник и много добри снимки.
viewtopic.php?f=55&t=556" onclick="window.open(this.href);return false;
основното което правя аз:
хубав заден фон за да изпъква часовника.
ниско ISO за по малко шум
по дълга продължителност на заснемане . т.е. около 1секунда или дори повече става още по-добре.
по приглушена светлина. аз използвам светлината от малка настолна лампа която осветява цялата стая но не и директно обекта който заснемам. Дори съм пробвал на светлината от телевизора.
Има и други начини за правене на хубави снимки но аз съм харесал гореописания заради винтидж визията която излиза по този начин някак много меки снимки.. няма нищо остро в изображението.
Много добро състояние,а и работещ.
Има ли дамски такива? На битака имаше два подобни:мъжки и по-малък ,но големия беше без заден капак,а за малкия не даваха гаранция,че е работещ.
Попаднах на не често срещан моде на Ракета-двустрелочник, както казват руснаците.
Механизма се различава от познатия 2601 , който е слаган в моделите за слепи.
Няколко пъти виждах този модел, но не я взимах , защото мислех, че е компилация.
Преди известно време питах в руския сайт и почти всички отговори бяха - Е те такова животно нема. Няма я в каталозите , значи я няма. Само един отговор, но от колекционер, който има една от най- големите колекции на Ракета- Александър Бродниковский беше, че много модели ги няма в тях, а и голяма част от каталозите за съжаление не са запазени и напълно е възможно да е имало такъв модел.Циферблатът не е в много добро състояние, но като по- рядко срещан модел ще остане така, пък по-нататъка , ако намеря такъв, ще го сменя.
Тук може да разгледате и цялата колекция на Александър Бродниковский.
http://fotki.yandex.ru/users/asasin0611/albums/" onclick="window.open(this.href);return false;
Механизма се различава от познатия 2601 , който е слаган в моделите за слепи.
Няколко пъти виждах този модел, но не я взимах , защото мислех, че е компилация.
Преди известно време питах в руския сайт и почти всички отговори бяха - Е те такова животно нема. Няма я в каталозите , значи я няма. Само един отговор, но от колекционер, който има една от най- големите колекции на Ракета- Александър Бродниковский беше, че много модели ги няма в тях, а и голяма част от каталозите за съжаление не са запазени и напълно е възможно да е имало такъв модел.Циферблатът не е в много добро състояние, но като по- рядко срещан модел ще остане така, пък по-нататъка , ако намеря такъв, ще го сменя.

Тук може да разгледате и цялата колекция на Александър Бродниковский.
http://fotki.yandex.ru/users/asasin0611/albums/" onclick="window.open(this.href);return false;
Каква е разликата,на пръв поглед са еднакви?
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
cerasimi, имам двустрелочна Балтика. Мислех, че е паднал секундарника, но Божидар го гледа и каза, че часовникът е произведен без секундна стрелка. Помислих, че е някаква компилация между часовник за слепи и цифер за Балтика (надписът е Ракета), но сега при теб нещата се повтарят - явно е имало двустрелочни ракети. С каква цел, това е загадката ?
Стандартния механизма 2601 е съвсем различен- той прилича на 2603 и 2602, а този е като 2609.kapkan написа:Каква е разликата,на пръв поглед са еднакви?
И аз имах такива мисли и взех такъв часовник , чак след като видях 4-5 такива часовника. С каква цел- просто часовникът е с 2 стрелки- двустрелочник.clockwiser написа:cerasimi, имам двустрелочна Балтика. Мислех, че е паднал секундарника, но Божидар го гледа и каза, че часовникът е произведен без секундна стрелка. Помислих, че е някаква компилация между часовник за слепи и цифер за Балтика (надписът е Ракета), но сега при теб нещата се повтарят - явно е имало двустрелочни ракети. С каква цел, това е загадката ?
-
- Moderator
- Reactions:
Щом свети изобщо нещо, значи работи. При мен първо мисли някъде половин час след като сложих двете батерии и после изведнъж проработи. Не се отказвай, пробвай отново след няколко дни.cerasimi написа:Ето и от мен един Булетроник- M 10 CH пише отзад , нотова вид механизъм ли е не знам. Часовникът работи, но много бързо загасва и не можах да го снимам, когато работи![]()
Много ток харчи и затова е направен да свети съвсем кратко.
Часовникът изглежда много запазен и сега му е времето да го носиш - през лятото тези лампички се виждат само вечер.
-
- Moderator
- Reactions:
[quote="rosen_er"
Има ли дамски такива? [/quote]
Дамски булетроници съм виждал само с ЛСД дисплей, не ЛЕД. Някой да е виждал с червени лампички?
Има ли дамски такива? [/quote]
Дамски булетроници съм виждал само с ЛСД дисплей, не ЛЕД. Някой да е виждал с червени лампички?