Нека да раздвижим този раздел .- Да си кажа не е лесно да се направи сребърна халка и то от сребро - разпробита и натегната с винт.- първо трябва да намерите златар който има/ хате /-през което да си опънете нужната дебелина . Останалото е по лесно . Самото сребро се закалява от коването , тоест като прекарвате телта през все по -малки отвори -вие я ковете и по този начин телта става все по закалена и по трудно се огъва .

Това е вече крайния резултат . До часовника се вижда и опънатата сребърна тел. Избирате колко да е голяма и намирате нещо кръгло по което да я огънете . След огъването и идва и пробиването и най трудното направата на резбата в нея и изработването на винта . -В моя случай това бе първия по рода си винт та затова без да искам го направих малко къс .

- Но най- трудното от нещата бе да направя прореза на винта . -Хубаво е да разполагате с тези швейцарски пили - точно с тях се правят прорезите на отворите . -Та така ,лично на мен крайния резултат ми хареса но май ще си направя малко по дълъг винт за да се показва равномерно от двете страни на халката .- Не съм сигурен дали се вижда но го посиних с бавно и равномерно нагряване . -