Конкурс 2019 - Прекратен/ Отложен

stepona555
Специалист
Reactions:
Мнения: 3012
Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Местоположение: N36° 26' 08" , W5° 6' 29"

Конкурс 2019 - Прекратен/ Отложен

Мнение от stepona555 » 24 апр 2019 23:04

Здравейте ,
Мисля да спазим една традиция и да направим един конкурс за нещо свързано с тематиката на форума .
Аз си го представям малко по разширено , в смисъл не само като ремонт изработка и профилактика , а като всичко което е допринесло за обогатяване на форума с някаква информация.

Е надявам се да не изпаднем до нивото на писане на две страници Радини вълнения колко ни е готин новия часовник , как му блестят сините стрелки , как му розовее антирефлекса и чернее розовото злато .Само за да можем да го пуснем за продажба на цена за балъци.
Край на лирическото отклонение.

с една дума може да участвате със вече написан пост който според вас е изключителен или да напишете нещо ново с което да ни докарате до еуфория.

Темите свързани със съветски часовници или някаква техническа дейност е възможно да получат някакво предимство за да се запази идеята на този форум .
А ако е нещо свързано с електромеханични часовници няма да има има бонуси , но ще съм безкрайно радостен .

По въпроса за наградите който едва ли ви вълнува много , имам много рационална идея , награди ще има само ако се включат определен кръг от колеги .
Имам предвид следното ако няма тема представена от Росен , Сейкоша , Невен , Лиани, Омега КуКу Иван , Андро, Пламен , малкия от Стара загора ... и други допълнени от админа (ако съм изпуснал някой е следствие от егн то ми а не че съм искал да го пренебрегна или обидя) награди няма .
Така че вие на местна почва ги агитирайте и мотивирайте .
А причината е елементарна , повечето са ми лични приятели и гледам да ги уредя с малко скрап , за забавление в летните нощи .
Този път за по интересно наградите ще се обявят по късно , дали като брой и модели или като маса и обем ...
Мисля че един пост от собственика на форума с одобрение или някакъв коментар също няма да навреди.
Може да участва всеки успял да качи нещо преди крайния срток , който е неизвестен ,обаче в гласуването може да участват само регистрирани преди 2 февруари .

Това са само идеи които се въртят между ушите ми след няколко мастики Рикард , водка за допиване и :b за разреждане.

ако се погледне на тях с добро око от началниците в зелено , ще се забавляваме и ще видим нещо ново може би.

Естествено горенаписаното ще претърпи някакви корекции и редакции , но общата идея стана ясна надявам се .

Критики и негативни мнения ще са забранени в бъдещия конкурс , примерно човека се представя с нещо което не му е съвсем ясно или нещо е объркал , пас , гласуването да покаже , след това ще има време всеки да се скара с всички останали и да покаже колко е велик.
Лека нощ
Последна промяна 2 на stepona555, променена общо 25 пъти
Изображение

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Мнения: 6194
Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Местоположение: гр. Кюстендил/NRW

Re: Конкурс 2019

Мнение от atanweb » 25 апр 2019 10:07

Махалото на форума се движи бавно, но ето, че с този конкурс отчитаме следващият тласък. Форумът е изграден с много емоция и добро желание. Това е една добра основа. Наистина огромната информация криеща се в темите е като съкровище от рубини които помагат за дълговечността на механизма на форума. Ако сте позабравили каква заложена информация има тук, то разровете се в стари теми. Уникална малка вселена изградена от познавачи сред които е и Върбан в чиято чест продължаваме. Кой с колкото и каквото може. Приветствам всички които се замечтават когато видят интересни часовници и механизми и всички които обичат историята на часовниците, часовникарското изкуство и всички които се опитват да направят нещо свое. С голямо удоволствие се присъединявам към наградния фонд на конкурса. Информация ще добавя по-късно съвместно с гореизложената идея.
Изображение

mulniq
Специалист
Reactions:
Мнения: 648
Регистриран: 27 сеп 2015 20:29

Re: Конкурс 2019

Мнение от mulniq » 25 апр 2019 13:57

Здравейте! Първо искам да кажа, че съм от Нова Загора (ЕГН-то, може би...хаха) та, тази година ще се включа с едно видео. Надявам се да ви хареса!
https://youtu.be/YYPk4iFEpis" onclick="window.open(this.href);return false;

stepona555
Специалист
Reactions:
Мнения: 3012
Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Местоположение: N36° 26' 08" , W5° 6' 29"

Re: Конкурс 2019

Мнение от stepona555 » 25 апр 2019 18:28

Извинявам се че съм объркал града , може би защото нещо се разминахме аз не можах да дойда при теб ти обеща да дойдеш във Варна ама май не успя , бъдещето е пред нас.
Радвам се че вече има участник , преди да са обявени официално условията , да не съжаляваш ако ти се падне за награда да реставрираш часовника на админа :o за две :b
lol2 едва ли ще се стигне до там.
Изображение

Потребителски аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:
Мнения: 1374
Регистриран: 04 яну 2012 22:27

Re: Конкурс 2019

Мнение от omegaqq » 26 апр 2019 15:51

Пишете ме и мен за участник.

Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3681
Регистриран: 11 фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Конкурс 2019

Мнение от Seikosha » 27 апр 2019 08:16

Аз ще изчакам да се избистри идеята, защото от многото писане не разбрах - това литературен конкурс ли ще бъде на тема часовници, ревю по желание ли, или кой къде'т го боли анкера. Има намек за нещо по-различно от досегашното, за това моля да се уточните и да поставите някакви рамки все пак,условия и срокове.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

stepona555
Специалист
Reactions:
Мнения: 3012
Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Местоположение: N36° 26' 08" , W5° 6' 29"

Re: Конкурс 2019

Мнение от stepona555 » 27 апр 2019 11:19

Здравейте,
Първо да се поздравим с празника , от мен наздраве :b и благодаря за отделеното време.
До тук има двама участника потвърдили участие със теми в областта в която те се чувстват като в свои води.

Има и трима от основните , които ги притеснява свободата на избор и искат да им бъде спусната рамка ограничения срокове .
Аз не съм в състояние , явно админа ще се погрижи за техния медиен комфорт .

Все пак свободата е хубаво нещо.

Ако някой иска да ни впечатли с каишка , защо не , това му е увлечението , има си аудитория , ще има и поддръжници , ако го накараме да прави профилактика или да лъска задния капак на часовник докато стане като огледало , нищо че ще изчезнат оригиналните надписи , той може и да се откаже.
Пиша за каишките понеже аз съм безразличен към тая област на часовникарството , консуматив , но като вид изкуство ме кефят , и разглеждам такива теми , да не вземе някой да се обиди сега.
По късно ще довърша ...
Изображение

Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3681
Регистриран: 11 фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Конкурс 2019

Мнение от Seikosha » 27 апр 2019 13:09

Благодаря! Леко си мисля поне ,че ми се разясни.Идеята може би е позитивна,но и трябва защита.Лично,няма да участвам в такова начинание. Тъпо е да сравняваш в един конкурс ръчна изработена каишка и реставрация примерно на 200г. часовник. Една надпревара трябва да има критерий. И кой в крайна сметка ще оценява и как?Колкото до свободата на избор..., ще кажа ,че когато този който прави каишки (да е жив и здрав) направи ремонт на един хронограф и то от старата школа,или върне живота на нещо отдавна умряло, тогава ще може да припкаме в една надпревара. Мисля,че обратното не е чак толкова голям проблем. А за тези които не могат нито едното ,или другото ,ще им се наложи за да бъдат конкурентни в такъв конкурс, да вземат преди това барем един Пулицър за да го докарат само от лаф. Научете се да създавате правила, вярно ,че не е лесно, но на базата на тях съществува човешката цивилизация и конкурсите в това число.
Така ,че уважаеми "идейници" ,опитайте се да си избистрите идеята хрумнала ви посред нощ на 5 бири,което само по себе си е похвално (говоря за броя на бирите) и оставете свободата на страна, защото когато човек влезе в чужда къща,или в чужд проект, той вече не е свободен. Един конкурс,или състезание ,както искайте го наречете, изисква на първо място равнопоставеност откъм цел и правила, всичко друго е интерпретация под въздействието на топлият климат и шумът от пукащите се мехурчета в халбата с бира. :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

stepona555
Специалист
Reactions:
Мнения: 3012
Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Местоположение: N36° 26' 08" , W5° 6' 29"

Re: Конкурс 2019

Мнение от stepona555 » 27 апр 2019 17:38

МИшо имам чувството , че пишеш без да четеш предните писаници , няколко пъти е написано , че админа ще го облече това нещо в някакви правила , срокове и т.н.
Които ще обсъдим , който има болка ще си я каже , ако има други идеи може да се приемат , така че да се получи краен резултат който задоволява ако не всички (което е невъзможно) то поне голяма част от потенциалните участници.

Дотук само разбрах че тъпата ми идея да раздвижим малко това място и да ви подаря едно кило саати се посрещна на нож от няколко човека които са отдавна в тоя форум и сигурно имат право да си искат правилник който да им хареса за да участват.
Разбираемо е известни певци да не искат да ходят на участие в селско читалище с 3 баби.

В такъв случай аз съм пас , ако някой иска да се ангажира и да прави конкурси , няма да трия предните постове , приемаме че не съм предлагал нищо , живота си продължава.

От утре заминавам за няколко седмици командировка на място без интернет , към края на месеца като се върна ще се радвам да видя какво сте направили .
Весели празници на всички !
:b :b
Изображение

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Мнения: 6194
Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Местоположение: гр. Кюстендил/NRW

Re: Конкурс 2019

Мнение от atanweb » 27 апр 2019 21:14

Тъкмо бях оформил първите няколко абзаца и точки..... цък! Язък! а сега де?
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Мнения: 4809
Регистриран: 03 яну 2012 18:46
Контакти:

Re: Конкурс 2019

Мнение от Pavlin » 01 май 2019 18:54

Здравейте приятели и съфорумци!
Първо искам да поднеса искрените си извинения за отсъствието ми последните 2 години, и огромно благодаря на тези които останаха да се грижат и поддържат това място!

Подкрепям инициативата за конкурс в името на нашият приятел и колега Върбан, стига да успеем да доразвием идеята. Ако все пак не стигнем до нещо завършено бих искал да ви предложа да направим няколко бройки малки барелефчета върху плочка от мрамор или минерал с образа на Върбан, от сребро или бронз. Нещо, което ще остане завинаги.
Предметите и часовниците, които са за награден фонд, може да се пуснат на търг, средствата от които ще се използват за проекта.
Надявам се не звучи безумно :)

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Мнения: 6194
Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Местоположение: гр. Кюстендил/NRW

Re: Конкурс 2019

Мнение от atanweb » 01 май 2019 19:46

Подкрепям тази страхотна идея! Но нека да не заменяме традицията на конкурса. Идеята аз си я представям като нещо допълнително за хората които помнят нашият приятел. За хората които искат той да е по близо и да продължава да е сред нас. Участници има. Награден фонд има. И конкурсът ще го има!
Изображение

mulniq
Специалист
Reactions:
Мнения: 648
Регистриран: 27 сеп 2015 20:29

Re: Конкурс 2019

Мнение от mulniq » 01 май 2019 19:48

Страхотна идея!

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Мнения: 6194
Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Местоположение: гр. Кюстендил/NRW

Re: Конкурс 2019

Мнение от atanweb » 01 май 2019 20:17

След кратката пауза и туш на барабаните пускам моето предложение. Вече обвито в някаква материя, мерки и физични закони - така както би се харесало повече на някой от нас.

Приятели и съфорумци. Радвам се да обявя началото на ежегодният форумен конкурс в памет на нашият форумен и личен приятел Върбан Пешков.

Начало на конкурса
25 април 2019 година.
Тематиката на конкурса тази година е по конкретна и обхваща основните интереси на посетители на форумът.
Ремонт и реставрация на механичен часовник.
От заглавито се подразбира, че дейностите извършени с оглед подобряване техническото и външното състояние на механичен часовник са основните които ще търсим в крайният резултат и оценяването което ще се извърши с обичайната анкета. Гласуването ще се проведе в период от 14 дни след краят на конкурса.
Край на приемане на предложенията за "Kонкурс 2019 в имени Върбан Пешков“
2 юни 2019 година.
При наличие на повече от едно предложение участниците могат да поднесат свое второ предложение в същият обявен срок.
Началото на гласуването ще стартира до 24 часа след края на конкурсът. и ще продължи до
16 юни 2019 година.
Всички знаете какво би било интересно на "публиката". Снимки и клипове от процесът на работа. Допълнителна техническа и историческа информация са силен коз и завладяват умовете на разглеждащите. Използвайте тази сила кой колкото може.
Изработване на отделни компоненти които заменят оригинални поради тяхната липса или невъзможна поправка са допустими. Всичко което сметнете, че допринася за добрият краен резултат ще бъде добре посрещнато.
Възможни са дискусии по време на конкурсът, но само ако те са поискани от кандидатите и се касаят за техните предложения. Не се допуска неколегиално отношение и омаловажаване на трудът поради лични възгледи. Ако имате някаква допълнителна информация можете да помогнете като контактувате чрез лични съобщения. Ако кандидатът прецени, може да публикува информацията която да обогати дискусийте.

Награден фонд е осигурен стига да имате желание да си го спечелите.
Съставът на наградният фонд е количество от стари часовници които ще можете да разгледате в последствие след като бъдат сортирани и подбрани за първите места в класацията. Също така като допълнение за първият по брой гласове след края на гласуването са на разположение 30 евро които ще му бъдат прехвърлени мигновенно чрез Пей Пал или друг удобен начин.

Успех на всички, забавлявайте се! Накарайте споменът за Върбан да се усмихне!
Изображение

Seikosha
Специалист
Reactions:
Мнения: 3681
Регистриран: 11 фев 2013 21:37
Местоположение: Варна

Re: Конкурс 2019

Мнение от Seikosha » 02 май 2019 00:39

Айде сега пък ,почнал конкурса преди 5 дни icon_crazy Оставете датата с кончината на приятелят ни и нека началото е от момента на окончателното приемане на правилата, защото аз предлагам конкурса да продължи 2 месеца, май месец има много празници и участието в конкурса да е съвсем нов проект ,никакви такива стари и изровени от архивите,няма да е свястно хич.
Одобрявам и заданието на конкурса регламентиран от Сашо, то в същност няма и друго, което да си заслужава да се конкурира. Нека всеки да направи нещо в рамките на това колкото му е възможно и колкото е повече като в цяло, би било по-представително и по-близо до съкровищата на спонсора ни Тодор Марбейски. М/у другото ,както отказах преди време награди от бивши конкурси, чийто архив незнайно къде пропадна, така и сега ,ще се включа в наградният фонд с нещо скромно и ще го предоставя на този участник,който най-много ми е харесал (това е извън официалните правила)
Пак ще помоля, ръководството на форума, да помисли за един двумесечен срок, мисля ,че всички ще се чувстват по-спокойни. И НЕПРЕМЕННО!!! нови неща, какво му е интересното да гледаш ремейци разни :lol: Участието с повече от един проект, също го подкрепям,така ,или иначе ще се гласува само за по един.

П.П. Не е лошо да има и един гратисен период за заявка за участие, за да не изпадаме в неловко положение и да ставаме за смях с 2-3 участници. Много е важно всички които и е драг този форум, че ако участват с нещо макар и дребно, няма да се изложат, напротив, ще докажат съпричастност с идеята , а не толкова дали ще стигнат наградният фонд. То реално погледнато, ако (дай боже ) се включи Невен, все едно да кажем "Ми то няма смисъл" Има! В крайна сметка този форум е и ваш, мама му стара,покажете го :clap:

П.П.П. Отделно идеята на Павлин супер ми допада, но трябва да видим там ,кое -как. Нека да споделим и там идеи, но някак да отделим нещата с настоящият конкурс, може да вървят паралелно. А и ,ако има начин, да направим нещо и за вдовицата на Върбан, дето все и викаше "моето рускинче" n_sad
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

Отговори

Върни се в “Конкурси, инициативи, срещи и съобщения”