Търся си два стенни

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Мнения: 6201
Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Местоположение: гр. Кюстендил/NRW

Re: Търся си два стенни

Мнение от atanweb » 07 юли 2019 20:46

Да, защо да не е 100 дневен?
400 дневните се срещат, пък още малко по яка и дълга пружина и ето ти 1000 дневен. Само с точността и нивеляцията не знам как ще се оправи човек. За 1000 дена може да избяга с няколко часа и то ако е в добра кондиция. Това са близо 12 сезона смяна на условията, студ, топло, влага, сухо. Освен ако не го държиш в някаква термоизолирана перфектно нивелирана камера. Но пък би било кеф да има човек такъв. Това е бил един вид рекорд сред тези среди. Но ако погледнем в историята най-дълговечния часовник измислян някога без да губи точност е слънчевият часовник.
Захващай се с нашата любима книга "Механизни часовници" и ще успееш.
http://chasove.com/viewtopic.php?f=54&t=1041" onclick="window.open(this.href);return false;
линк към книгата
http://ge.tt/9r3kn7Y/v/0?c" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

naftalinov
Reactions:
Мнения: 16
Регистриран: 10 сеп 2016 22:39

Re: Търся си два стенни

Мнение от naftalinov » 07 юли 2019 21:50

Да, аз я изтеглих за да проверя дали е някаква друга, но се оказа, че е същата книга, която ми бяхте препоръчали преди 3 години и която тогава си бях изтеглил оттук. Наистина е полезно четиво, защото е подробно обяснено, с картинки и най-важното - чертежи. Дето се казва, дори ако поискам, бих могъл някой ден сам да си изработя цял часовник. Ще ми трябват само материали, някакъв вид часовникарски струг, пила, едно там, дето го бях видял в една обява - като микроскоп, ама в основата му подредени дупки с различен размер - не знам за какво служи, сигурно за начално изрязване на зъбни колела или пробиване на дупки някакви...? В тази книга видях на картинка часовникарски клещи - уж разбрах (ама сигурно не съвсем :redface :lol: ) с какво са по-различни от обикновените - изглеждат ми по-удобни за хващане и боравене в тесни места или за внимателно отваряне на части от милиметъра. Опитвал съм и е трудно да отвориш обикновени клещи само на 1 милиметър.
Сега дори се сещам, че още тогава, като зачупих на едната "Слава" оста на едно от колелцата, ми се искаше да можех да си изработя нова някакси, ама си викам "то сигурно има там специални инструменти, материал подходящ нямам, тя става дебела работата"... :lol: Но пък то често така се почва с хобитата. :) Така почнах с рибите преди 14 години - на шега, зарибен от един съученик. Друг е въпросът, че малко съм го занемарил аквариума в последно време. :redface
едит: А и на работа трябва да се ходи, все пак. Като се върнеш - кое по-напред... да вечеряш ли, с близките да се видиш, да разпуснеш в интернет ли, малко двигателна активност ли да направиш... В събота и неделя подобно - изостанали неща от седмицата да си направиш, пазар, хигиена, да се разходиш... кое по-напред icon_crazy . Та, уви, нямам много време за странични занимания, та бавно ще става и тук (както и с рибите, и другите занимавки).

Отговори

Върни се в “Търся, Купувам ----- Wanted”