Привет , ще ви покажа какво представлява хронограф на марката Пиърс. - Много ми харесва външния вид а и след отваряне на задния капак оставам силно впечатлен .-За годините си тези механизми са били доста надеждни . -с Посребрените си табли и силно полирани палци на хронографа -като цяло часовника хваща окото!
Тези антики-между другото-държат цена ! От 350- 850 долара че и нагоре .-сумата за която го взех бе двуцифрена ,така че това ме устройваше напълно .Още повече, че имаше -НЕРАБОТЕЩ - в описанието .

- Надраното стъкло бе най малкия проблем . -Стрелките се местеха но тиктакане нямаше .-Бърз преглед ,здрав баланс -естествено се разочаровах !- Когато баланса е здрав а движението не върви , единствената причина остава скъсана пружина !-Последва разглобяване и тогава проблемите се заредиха един по един!

Не се вижда ,но целият циферблат бе избутан брутално със един милиметър че и повече в страни от центъра -Добрата новина за мен бе че крачетат му си му бяха още на място -та с леко регулиране с клещи и тръбички - това се поправи!