Реплика и хомаж на Citizen Digi Ana Temp

Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Реплика и хомаж на Citizen Digi Ana Temp

Мнение от atanweb »

Здравейте имах възможност отблизо да разгледам една съвременна реплика на Citizen Digi Ana един доста търсен и ценен модел от колеционерите.
Тъй като цените на такъв модел в добро състояние надвижават 250 евро и се намират сравнително трудно. Като сложим, че има и различни зветови конфигураций и тематики тим серия междузвездни войни R2D2 и т.н.
Китайски производител HUMPBUCK е копирал дизайна и функцийте на часовника със собствен китайски калибър с голяма батерия 2016.
Принта на циферблата е чудесен, но само до там.
Лошо отсечени стрелки, евтино стъкло, корпуса е хромиран. Лепенките имитация за температурния сензор накриво. Верижката е с леко тенекиен ефект.
Най-лошото е как ляга на ръката. Като чехъл. Стърчи ужасно. Освен ако имаш китка от 22см нагоре.
Стабилността и лягането на електрониката в касата предполагат бъдещи проблеми с бутоните.
Една от функцийте която вероятно не са пожелали да има е сигнал на кръгъл час или аз поне не я открих.
Хомидж версията брандирана с някакви китайски марки върви в момента около 23 евро в али-то.
Ако човек иска да се позабавлява малко с ретро дизайн хич не е зле за тая цена. Малко разтоварване от смарт часовници например. Само проблема с режишката трябва да се различи или малко да се посмачка и настрой, че да ляга по добре на ръката.
Забелязах поне 10 различни цветови комбинации.
Ето и бройката която беше при мен.
За един ценител на марката Ситизен за мен е противно да имам такъв часовник. Но за заблудените и незапознатите ще мине номера.

Видео което направих и публикувах за да помогна на хората да не бъдат излъгани.
https://youtu.be/buD8DnckiMI

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение