Часовниците на Agrozev (Александър Грозев).

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
agrozev
Специалист
Reactions:

Re: Часовниците на Agrozev (Александър Грозев).

Мнение от agrozev »

Ето още една партида от юнските часовници.
Първо едно бижу, което страшно много ме зарадва! "Ракета Спайдър" ("Raketa")!!! Калибър 2603, 16 камъка, позлата 5 микрона. Сравнително рядък часовник и добре запазен, а пък за красотата му и изяществото сами вижте! Касата е по-различна в сравнение с останалите модели на 2603, и е рядко срещана.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Отново един позлатен "Полет" ("Poljot") калибър 2409, 17 камъка. И към тях имам слабост и често не мога да устоя на изкушението да си взема още един и още един...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Един швейцарец - "Lanco". Много ми допадна механизмът му с големия си баланс. Работи добре, въпреки че изглежда като да не е ходил в сервиз от десетилетия. Доволен съм от придобивката, хубав винтидж-часовник, каквито са ми по вкуса. Механизмът е Langendorf 1337, 17 камъка. Позлатен е с 10-микронно покритие. Размери - 34х41 мм., междулъговото разстояние е 18 мм.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последният часовник в групата също е от Швейцария. "Cornavin Geneve". Не ме впечатли кой знае колко, просто бях любопитен да имам в сбирката си и един швейцарски "Cornavin", защото до сега имах само от съветските им съименници. Механизмът е Geneva Sport SYW 230, 17 камъка. Позлатен с 10-микронно покритие. Размери - 34х40 мм., 18 мм. междулъгово разстояние.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
Аватар
agrozev
Специалист
Reactions:

Re: Часовниците на Agrozev (Александър Грозев).

Мнение от agrozev »

В този месец юни 2025 г. се случиха много часовници наведнъж, много повече от предходните месеци взети заедно. Не че съм искал непременно така да стане, но понякога излизат интересни неща и то по много, друг път е суша... Общо взето, като ми попадне нещо което ми харесва го взимам, защото не се знае дали ще ми излезе отново такъв шанс. Та така се посъбраха часовниците. Част от тях вече показах, друга част ще покажа сега, ще останат часовници и за следваща публикация.
Отново се сдобих с една винтидж - "Certina". Стара слабост са ми тези "костенурки" и затова радостта от придобивката е голяма! Този път е с калибър 25-66, 17 камъка, позлатата е 20 микрона. Размерите са 34х42 мм., 18 мм. е междулъговото разстояние. Страхотен фин и красив часовник!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето ги двете ми винтидж - "Certina" една до друга. Вляво е новата, калибър 25-66, а вдясно е калибър 25-36.
Изображение
И следващата винтидж-находка страхотно ми хареса и беше нещо ново за мен! Марката "Bentima Star" не ми говореше нищо. Четох че часовникът е швейцарски и е от групата на "Oris". И той е изключително тънък и елегантен - дебел е само 7,6 мм.! Механизмът е AS1525 или AS1526, 17 камъка, позлатата е 10 микрона. Размери 35х43 мм., междулъгово разстояние 18 мм. Определено попадение от което съм щастлив!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Следващият часовник е крайно контрастен на предишните два, далеч от финеса и елегантността, но той не е и създаден с идеята да бъде изящен. "Слава Асиметрична" ("Slava") - автоматик калибър 2427, 27 камъка. Има си своя чар с по-грубото и мъжествено излъчване. Имах го и се разделих преди време с него с голямо нежелание и от тогава все ми липсва в сбирката. Търсех го и се разминавахме вече няколко пъти. Сега се сдобих с него и отново е добре дошъл сред любимите ми часовници, и повече няма да се разделяме! Сложих му и една ЗИМ-овска верижка и мисля че му отива така!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
И накрая, наскоро показвах една новозакупена 24-часова "Ракета" ("Raketa") калибър 2623.Н, 19 камъка. Не бях купувал подобен часовник от няколко години и сега потърсих другите ми часовници от този калибър, за да направя една обща снимка на малката ми сбирка:
Изображение
Изображение
Това е засега, вече сме юли, но ще има да показвам още юнски часовници. :)
Фейсбук-група за любители на чешките часовници "Прим" ("Prim")
https://www.facebook.com/groups/587660169722031
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”