Аматьорски игри

tolio_rs
Reactions:

Аматьорски игри

Мнение от tolio_rs »

Привет!
Имам следния въпрос/казус. На механизъм 2602(часовник зим), който придобих с повреден баланс монтирах противоудари баланс комплект с моста. Съответно моето си там профилактиране(разглобяване, почистване мазане и т.н) и часовничето си работи и държи точно време. Проблемът е че се получава незнайно за мен кога и как балансът да си прескочи вилицата на анкерчето и съответно спира. Монтираният от мен баланс съм си го записал, че е бил от механизъм 2605.
Къде бъркам? Не били трябвало всички баланси от механизъм 26хх да са еднакво високи или това,че мостът е с противоударен механизъм му позволява да прескочи вилицата? Аматьор съм и нямам друг наличен "обикновен" мост да пробвам за смяна. В този механизъм при покупката още липсваше.
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Re: Аматьорски игри

Мнение от ivan_p_uzunov »

Здравей, не се притеснявай че си аматьор -то така се почва .-най елементарното което можеш да направиш в момента е да свалиш всичко от механизма .И когато основната плоча е чиста ,да поставиш само анкерната котва с нейния си мост и баланса с неговия си мост -обратно на местата им.-Тогава трябва да погледнеш -гледайки отстрани и от близо- какво се случва с опашката на анкера и със отвора и долната периферия на импулсната ролка .-Дааа, задължително ти трябва някяква лупа ,без лупа няма да стане !-А наясно ли си какво трябва да се случва на точно това място?
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Когато погледнеш ,първото -трябва да виждаш копието на анкера или опашката- както там и викат -да е в същата равнина на долната периферия на импулсната ролка или фтулката на баланса с рубиновия прът .
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Самото копие на опашката ,неговата функция е да влиза в изрязания отвор по периферията на импулсната ролка и завъртайки се ,баланса да не може да пропусне копието на другата страна .-Това означава че анкера е задържан -закопчан в едната посока и се откопчава само и единствено от завъртащата се импулсна ролка на обратно , която чукайки върху вилицата освобождава палетите и анкера започва своето преместване на другата страна -посредством тази опашка -копието -която го държи -закопчан -минавайки отново пак през този изрязан отвор на импулсната ролка . Самите палети са така изрязани че отскока на анкера идва от тях ,по -точно от напънатия от двигателната пружина механизъм!- май много трудно го обяснявам ,
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

При теб -явно се получава някакво разминаване на повърхнините- опашка и импулсна ролка- !-Може би копието е недостатъчно дълго !-Но това само и единствено при проверка- както казах -с увеличителна лупа - :b
tolio_rs
Reactions:

Мнение от tolio_rs »

Да, разбрах Ви. Не е сложно както ми го обеснихте, а и си имам малко любителски познания. Предполагам, че даже "оттърването" на импулсния камък от вилицата е във вертикална посока, т.е. аксиално. Затова е и въпросът за височината на баланса. Не съм сигурен дали монтирания от мен баланс със мост са комплект и да не би противоударния механизъм(малката зейгерка и камъка) да му позволяват аксиален луфт с който импулсния камък да мине над равнината на вилицата. Абсолютно сте прав, че трябва да се задолбоча в наблюдение на групата баланса и анкерния механизъм. Другото е да поровя из обявите и да взема донор с какъвто трябва баланс, но ще остане въпросът възможна ли е такава размяна на баланси.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Привер, чудесно занимание си започнал. И да, твоето предположение според мен е вярно.
Механизмине ХХ02 са без противоударно у-во.
Ти си сложил мост с противоударно.
А, всъщност май 2605 е на Восток. с дата.
Това е различен завод и може да има леки разлики.
Сигурно дължината т.е. височината на оста е различна. От там може би имаш прекалено голяма аксиална хлабина. И от там идва това прескачане. По метода на Иван може би ще успееш да коригираш този момент. Но подходи внимателно да не счупиш анкера.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”