Китайче скелет копие на ракета

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Китайче скелет копие на ракета

Мнение от dr.zlobul »

Поръчах преди известно време под давление на приятелката едно механично скелетче от братята китайци. Не мога да кажа, че не ми харесва, но не е най от нещата които бих носил. Хареса си го девочката и туй то... знаете как е "...мъж го искам сега го искам..." :lol: пък и що да не угодя на жената. В крайна сметка дойде за около 15.00 BG парици. Корпус от някаква сплав никелиран.Стъклото изглежда масивно и е леко заоблено. Тиктака приятно тихо. Каишка изкуствена кожа, приемлива на външен вид. Като усещане при носене едва ли ще е добре. Големина на патентите /20/. Тамън подарък за 8-ми март :wink: . Според мен това си е ако не изцяло то до голяма степен копие на ракета 2609.НА

Изображение

Изображение

Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Китайче скелет копие на ракета

Мнение от Pavlin »

Това си е най разпространеният китайски механизъм, забравих му името. Трябва някой който е разглобявал и двата да каже дали конструктивно имат прилика.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Това наистина е най-разпространеният китайски механизъм, който е слаган на по-евтините часовници, въпреки ,че съм виждал и Shanghai.

http://forums.watchuseek.com/f72/meanin ... 41626.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Той е точно копие на Ракета 2609 НА и доколкото знам, китайците са купили документацията от руснаците. Аз го знам просто като 17 zuan ( 17 камъка).Ето и малко означения на китайски часовници:

http://www.tractionink.com/watch_wiki/i ... se_watches" onclick="window.open(this.href);return false;
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ето и от мен два.Първият е от Ореинтекс ZSH 19 камъка Шанхайски и вторият е пак Шанхайски SZN 17 камъка.
Не знам дали прототипа е на Ракета,но при всички случаи е модифициран доста. На китаеца и баланса е доста по-голям и барабана е на съвсем друго място и други разлики има.
Може би Миро ще може да каже най-точно.

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Това е TongJi (в превод "стандартизиран") - собствена разработка на група от представители на няколко китайски завода. Идеята да се създаде прост, надежден, сравнително точен и лесен за поддръжка мханизъм, който да започне да се произвежда в повечето заводи. Целта е била да се направи достъпен часовник за масовия китаец. Тъй като се произвежда в почти всички провинции, навсякъде има части и ремонтът му е лесен. Някои заводи имат по-качествени машини, някои - по-некачествени, затова има няколко грейда в зависимост от завода-производител. Някои от по-евтините линии изкарват механизми по 1-2 долара, което просто е безумно евтино. Навремето са били много разпространени ментета на Сейко 5 с този механизъм.

За повече подробности на английски (ако на някой му се чете) - http://www.tractionink.com/watch_wiki/i ... d_Movement" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Мдяя,да благодарим на Миро за категоричността,а иначе погледнато,китаеца много повече прилича на тази Женева спорт,която atanweb е пуснал за размяна

Изображение

Дори ми се е случвало да се карам с някой,че ми е продал менте,а се оказва после,че си е оригинал.Прилики много и човек наистина може да се обърка,особено,ако няма надписи като разни френски,немски,че и руски за незапознатите.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Аз имам едно менте на сейко 5 с подобем механизъм на ракета....работи,но го държа за части въпреки че мина профилактика пак не му е както трябва нещо ...

Поздрави....
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Prisadov написа:Аз имам едно менте на сейко 5 с подобем механизъм на ракета....работи,но го държа за части въпреки че мина профилактика пак не му е както трябва нещо ...

Поздрави....
Намираш един OREINTEX (надали ще струва повече от 2-3 лв.) и му взимаш механизма, и от двата правиш един читав :).
Изображение
Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov »

Благодаря за съвета...даже мисля че имам и някакви части за ориентекс :) Поздрави....
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Там откъдето поръчах това китайче имаше и доста модели на Слава-Созвездие. Доколкото помня това също е китайско копие на слава, пък на всичкото отгоре и автомат и ръчно навиване. Наблюденията ми до тук за най-разпространения китайски механизъм са добри. Държи се доста прилично. Може би отново Миро ще изкаже вещо мнение относно китайските реплики на слава.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Няма СЛАВА, марката е CJIABA, нарочно с изписва слято JI за да изглжда като Л.
TongJi е наистина добър механизъм, лошото е, че за 20-30 лв. получаваш най-ниския грейд, и почти без никакъв качствен контрол. В началото вървят доста добре, но колко ще издържат - никой не знае. Също така основен проблем е автоматичния модул. Чел съм няколко поста в други форуми, че ако му се махне този модул, и часовникът става доста по-точен и стабилен. Това не значи, че всички часовници са такива.
Изображение
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Благодаря за инфото. Ако се навия още малко ще заръчам. По точно не аз ами приятелката. Тъй че ще споделя мнение от първа ръка.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”