В шеги и закачки ...

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
stepona555
Специалист
Reactions:

Социалните мрежи приятел на човека

Мнение от stepona555 »

Предполагам някои вече са установили ,че някои от моите часовници взеха да се появяват във Фесбука към който аз изпитвам същото безразличие като към футбола .спортове в които резултата зависи от сума пари или химическа субстанция , ме отвращават отдавна.
Косматата ми лапа не може лесно да се имитира и нарушителя бързо бе заловен как бърка в медеца.
Жената взела да рови из кутиите и като си хареса нещо , снима и качва снимки все едно са нейни , то философски погледнато всичко е общо в едно щастливо семейство.
Така че ако снимам колекцията и нещо липсва , не е от Егн то , ами са отишли в друга кутия при гримове и парфюми.
Но всяко зло за добро , вече не гледа като македонец с голям нож новите пакети , а чака да види какво ще излезе и дали става за заграбване.
Поздрави и си пазете съкровищата от деца и майките им с техните социални недоразуменния. Какво доживяхме
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: В шеги и закачки ...

Мнение от atanweb »

Бързо трябва да се ориентираш само към стенни и настолни часовници.
Изображение
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

Или "паркетни"...
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Не знам какво значи паркетен часовник , аз откакто събирам часовници живея на мраморен под , тук просто няма дървени подове.
А за стенни и будилници , вярно че не работя с мащабите на Дармадан ама колкото за една малка темичка има , ако ги подкарам ей къде е Коледа.
За големите отдавна сключихме примирие , в момента в който аз изнесох от къщи 2 куфара и вече се виждаха мебели , тя прие останалите десетина като приемлив пейзаж в хола и по терасата.
Ето два отлежават 2 седмици , единия доста дни тиктака докато развие пружината , след първата нощ му спрях музикалната част .
Изображение

Изображение
Поздрави и весело лято
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

По принципа че в страната на слепите едноокия става за цар , в следващия пост се вижда как ме обявяват за божество на кварцови електрически и други странни часовници.
https://www.relojes-especiales.com/foro ... ost6683304
Освен това ми пожелават дълъг живот и прочее официалности.И това от един който съживява механични часовници.
Съвсем ошашавиха хората с тия ограничения , почнаха да им се привиждат всякакви миражи...

Така че ще помоля да се спазва нужния етикет , когато се обръщате към нас по въпросите за смяна на някоя батерия.
Нека нашата благодат се излее върху вас и никога да не ви се изхабяват батериите , особено ако сте издърпали коронката.
Живейте в мир и си сверявайте часовниците по слънцето ...
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Вчера видях една Сaкура.

Още не са паднали есенните листа, пък се е отрупала с цвят.

Изображение

Изображение
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Значи доколкото разбирам от овощарство , за коледа може да береш и да правиш вишновка , е най много до Ивановден.
Или Германия пак е почнала нещо в съюз с Италия и снимките са от южната и граница на Средиземно море.
А швейцария пак се прави на неутрална и продава на всички часовници на десеторни цени и не забелязва кой от къде на къде преминава , стига да си оставя паричките в банките.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

50.83933891085531, 7.333874229686209
Давай само с + и ще кацнеш върху вишната.
За лошо или добро Немците не позволяват на Гугъл да им картографира*снима селата и малките градове. Така, че не мога да ти пусна направо гугълстрийт.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Днешният празник направо изби рибата :b
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Традициите са хубаво нещо и е хубаво да се спазват .
Тук в еспана като наближи Коледа и започваш да виждаш по улиците хора носещи кашони с вино и крака от загинали прасета.Тук им викат хамон или палета , палета е предния който е по малък и е герой на следващата история.
Ръководството на всяка фирма подарява за празника на работниците комплекти от хамон вино сладки и т.н.

Аз нали уж работя тук ,ама понеже съм сам и заемам всички длъжност , като почнеш това генерален директор , заместници , инженер , бригадир общ работник и чистачка , това счетоводни и адвокатски проблеми изобщо не го броя.
И се случва да застана на кръстопът като Буридановото магаре и да започне вътрешна борба между различните ми превъплащения.
Ходя си тежко като началник и гледам натрупали камари от умрели прасета . Знам че трябва да му купя едно на оная мързелива дебела гад общия работник , ама се ослушвам , дали да не се оправдая с кризата или вируса и да му се размине, обаче инженера вика вземи едно да му ползваме сланинките за смазване на цапфи, бригадира и той срамота е не че не сме почти фалирали , ама защо да ни се смеят всички на село.
И след кратко маркетингово проучване и консултация със икономиста и касиера (пак аз) изпратих бригадира да вземе най хубавия който намери ( в смисъл най евтиния) за да има мир и любов в колектива.Тази година повечето магазини са решили че 23 евро е добре за преден крак около 4.5 кг . от там нагоре се стига и до 4 цифрени числа.

ТУк правя лирическо отклонение че българския аналог Еленски бут е доста по скъп и с несравнимо по ниско качество, казвам го с голяма болка понеже родата на майка ми е от тоя край и е срамота едни мезета да не могат да направят , ама за цените са гледали нависоко.

После ясно церемония връчване , лозунги , обещания и ...

Гледам на другия ден общака взел ножа и дялка едни тънки тънки , докато се наканя да снимам и то се показали кокалите.
Предлага ми да пробвам , аз отказвам с болшим отврашением , ама като се разкара си дялнах няколко , учудващо добър вкус тая година .
В момента е в поза копито надолу , там има по малко , ама докато загрееш и си спомниш как се бели кожата и се дялкат тънки 2 3 см дълги парченца .
Ножовете са ясни , трябва си и точило и масат , това черното от Икеа е най доброто което съм намерил досега.
Виждат се по тъмни области които са повече изсъхнали и други шарени на ивици които са най вкусни и сочни.
И най важното за да не се пресолиш си трябват течности , червени или кафеникави по много .
Наздраве.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

При заснемането на фотосесията не пострада нито един пръст.
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

https://boliarinews.bg/2021/01/06/20-%D ... %B8%D0%B7/
Не знам да плача ли или да се смея на случки които се случват в родния ми град .
За разлика от нормалните хора в другите градове в Търново пропуснаха обичая.
А на курсантите искрено им съчувствам за началниците с които трябва да общуват .
Важното е че водното препятствие бебешки басейн с патета беше атакувано с устрем и беше превзето.
Не се опитвам даже да си представя тези герои на хълма Три Уши , където дядо ми си пасеше овцете , а аз събирах оловни куршуми.

Край на лирическото отклонение
Наздраве на всички именници :b
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Във връзка с последните събития в Щатите една закачка:

Среща Тръмп-Путин в Белия дом.
По някое време Тръмп нарежда всички да напуснат, за да останат с Путин насаме за няколко минути.
След като всички излизат, Тръмп пада на колене и проплаква "Не могу больше, товарищ Путин!"
Путин го потупва по рамото и благо казва "Надо, Щирлиц, надо!"
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

По повод на един пост в Преминаващи часовници който е редактиран и са махнати цените
https://www.safonagastrocrono.club/5-fa ... ro-marcas/
Тук са представени 5 микро фирми , има интересни неща.
Още за първия бранд пише че след като направили проучване на швейцарски фирми установили че при някои марки отношението продажна цена към производствени разходи достига 34 .
И веднага започнали да произвеждат своя Кристофър Вард или Ярд.
Във форума има много спорове защо се продават за много евра часовници с механизъм за 10 евро , но ето ви точен коефициент който обяснява и постоянните фалити и сливания.
Изображение
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Мнение от ivan_p_uzunov »

Е ,няма нищо страшно в това че направих редакция на поста си ! - Сашо е прав , темата си е негова като замисъл !Но просто не издържах на наплива ми от чувства гледайки направен -толкова сложен и добре работещ механизъм- с минимално допустими по качество материали! .можеха поне да заоблят половината от крайните режещи ръбове по таблите и по ротора . А да не говорим за винтовете -които лепнат на магнит наполовина от например винтове на някой механизъм от Слава. --Циркониеви сплави-

Циркалой -(цирконий, калай, понякога с ниобий, хром, желязо, никел) - Да , съгласен съм че такива часовници са с доста лъскава визия . В дървената им кутия облепена с кожа има още -чифт верижка и два резервни патента . Даже има и инструмент за вадене на патенти. И не ми се вижда редно един такъв часовник да струва два до три пъти по скъпо от един 30 камъков Сейко -да речем от 1965-1970г. :b
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Малко черен хумор за Навални:

Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”