Променено име - "Нови попадения"

Има какво да се види
Публикувай отговор
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Променено име - "Нови попадения"

Мнение от Pavlin »

Кардинал и Корнавин са били експортни марки, абсурдни твърдения са че работниците са си ги правили самоинициативно!?!
Понякога като нямаме отговор на нещо и най лесно се оправдаваме с работниците или като цяло със съветската индустрия.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ето правдоподобна версия за левите Ракети: http://forum.watch.ru/showpost.php?p=14 ... tcount=413" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Pavlin написа:Кардинал и Корнавин са били експортни марки, абсурдни твърдения са че работниците са си ги правили самоинициативно!?!
Понякога като нямаме отговор на нещо и най лесно се оправдаваме с работниците или като цяло със съветската индустрия.
Точно защото са известни експортни марки, затова работниците са правили такива циферблати. Така по-лесно биха се продали "на черно", че и за по-добра цена.

След като е неофициално, за мен няма как да е ценно. Имаме явно различна гледна точка.

Ето какво дойде в днешното колетче:

Изображение

Явно паметта ме подвежда (годинките напредват n_sad ...), бях останал с впечатление, че касата на Дружбата е с капак с ринг. Но си е оригинална байонетна. И е в такова състояние, че направо се опулих icon_crazy , не съм виждал даже и на снимка толкова запазена, като нова:

Изображение Изображение Изображение

Циферлатът е отличен (има леко петънце около 7), стрелките са си с оригиналния пълнеж. Вътре всичко си е както трябва - 59-та година, ЧЧЗ 17 камъка, без противоударно...

Изображение

Другият също заслужава внимание - тежко позлатена каса, отлично полирана, циферблат и стрелки в отлично състояние, а гърба - юбилеен :). Всъщност не знам дали точно тази комбинация е съществувала, но е супер :lol:

Ето и от вчерашните какво стана. Ракетата Амфибия:

Изображение

Пълнежът на стрелките обаче е по-бял отколкото е нормално, и е направен с лак за нокти. Затова си поръчах жълт луминофорен прах, мисля да запълня стрелките наново като дойде. Какво да използвам за основа? Мислех си да взема някакъв бързосъхнещ безцветен яхт-лак. То ако стане, може и цифрите и маркерите за покрия.

А ето и Ракетата 2209, с измит механизъм и в позлатена касичка

Мисля, че добре се получиха.

Поздрави, Миро.
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Pavlin написа:Кардинал и Корнавин са били експортни марки, абсурдни твърдения са че работниците са си ги правили самоинициативно!?!
Има някаква "заигравка" около точно тези Корнавин.И един друг модел с ракета на циферблата,а самият той в три преливащи цвята и каса чибурашка(а и още един-два вида).Такива изпълнения май са точно творение на работниците ,но извън стандартното производство:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Много са!
Този Александър претендира да има в колекцията си единични ,експериментални бройки спасени от унищожаване при отхвърляне на проекта.Доста бяха го "освирили" в руския форум .Дори определението за някои показани от него часовници беше,че са произведени в "Рога и копита" (сещате се откъде ,нали?)
Павка,ако всичко в показаната Ракета от Миро е наред,не би трябвало надписите на цифера да са на латиница,а тези на капака на кирилица.Поне.
Последно промяна от rosen_er на 10 Яну 2015 16:02, променено общо 1 път.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Не твърдя че няма заигравка, но не мога да се съглася че 20% от продукцията е работническо дело. Допускам че има някакви експерименти и самоделки, но те се губят сред милионите бройки. Имало е събери чарк с каквито части намерят или са влачили през времето когато са били на работа. Точно от там би трябвало да идва и несъответствието между надписи на кирилица и латиница. Но вътрешно съм убеден че тези Корнавини са замислено производство.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Според мен голямата бройка Ракети не по каталог е резултат от работата на кооперативите и на три-четири фирми-спътници на ПЧЗ.
Те не са правили механизми, а само са комплектовали - както намерят за добре.
Иначе не може да се обясни голямата... не, огромната бройка леви Ракети и ракетоподобни от края на Съюза.

А това, че в Петродворец са се продавали цифери, стрелки, части за механизми, че и механизми си беше известно в определени кръгове. Основните клиенти бяха часовникарите - за да имат възможност и те да направят някой ремонт наляво :-)
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Да ви покажа и днешното пликче:

Изображение

Основното го оставям за последно, ето "пълнежните":

Една хубава Ракета, по-хубавото и е, че е антимагнитна:

Изображение Изображение

И една Победа, но май циферблатът е новодел, важното е, че механизмът работи, ще я гледам по-нататък:

Изображение

А ето и как изобщо се стигна до тази пратка. Разглеждайли Аукро-то, случайно мернах един Польот, за който имаше наддаване, и то беше стигнал до към 800 гривни. Не бих му обърнал внимание, но нещо в циферблата ми се видя познато - ами това си е Амфибия :). Набелязах го, естествено наддадох в последните десет секунди (не могат да се мерят със стария Ебеец :) ), и го спечелих за съвсем разумна сума. След това се огледах за "пълнежни" и избрах горните два...

Сега за самия часовник - основният проблем е, че няма безел. Касата, циферблатът и стрелките са отлични.

Интересното е, че коронката не е на винт, явно е различна конструкция от двете други, които имам:

Изображение

Дургото "проблемче" вече сте го забелязали - няма го автоматичният модул. Е, за Америка или Австралия това може и да е big problem, ама за България си е piece of cake :). Ама защо трябва да стане лесно, като може да стане трудно lol2 ? След като монтирах автомата, се оказа, че главната пружина е от ръчно-навиваем. Айде пак разглобяване, смяна на барабан, отново сглобяване. Използвах разглобяването, за да капна масълце на рубините, и сега механизмът пее :)

Изображение Изображение

Междувременно безелът е купен, седи и чака в Русия да се натрупат малко повечко часовници, за да дойде. Естествено като дойде, ще го снимам пак.

Днес имаше още едно колетче, но то е за друг раздел, пък ще видя колко още ми се пише.

Поздрави, Миро.
Последно промяна от miroman на 14 Яну 2015 09:16, променено общо 1 път.
Изображение
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Май вече можеш да си отвориш отделна тема за Полет Амфибия!
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Мнение от sharky1973 »

Честито. А Ракетата 2610 ли е?
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

sharky1973 написа:Честито. А Ракетата 2610 ли е?
Да, ще я снемям довечера.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

miroman написа:
sharky1973 написа:Честито. А Ракетата 2610 ли е?
Да, ще я снемям довечера.
Упс, забравил съм. Ето снимките:

Ето и днешните попълнения:

Изображение

Забравих да снимам Дружбата преди няколко малки интервенции - задният капак беше грозно надраскан и коронката беше неподходяща, та ги подмених.

Обаче с баланса не знам какво да правя - този е с противоударно, а не знам дали ще стане такъв без противоударно. Така или иначе няма достоверен източник, който със сигурност да казва, че оригинално трябва да е без противоударно. Та може и така да си остане...

Изображение

Ракетата също е интересна с това, че продавачът я беше обявил с нови каса и циферблат. Руснаците им викат "ремкомплект".

Супер, ама задният капак е гол, добре, че имам все още от "противоударните".

Изображение

Другите са "пълнеж" :)

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

miroman написа: ... Обаче с баланса не знам какво да правя - този е с противоударно, а не знам дали ще стане такъв без противоударно. Така или иначе няма достоверен източник, който със сигурност да казва, че оригинално трябва да е без противоударно. Та може и така да си остане...

Изображение

...
Ами за да не се тормозя, поразрових из кутиите. Да знаете, от Восток 2605 не стават, има луфт. А може и да са били нещо недобре самите баланси. Добре, че има и Кама, още първият заспа :)

Изображение

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Миро много са добри! За мен дори фантастка и нереалност. Много от тях мисля, ще си останат просто неосъществени мечти. Хубаво е, че ни ги показваш.
Изображение
bukoev
Специалист
Reactions:

Мнение от bukoev »

Браво Миро много са хубави ракетата направо нова показваш само редки за БГ. часовници почети невъзможно да се намерят тука адмирации за което.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Като си припомня с какво име започна темата, та да допълня - в понеделник бях в София, имах много свободно време, даже се срещнах и с един колега (Torro). Разходих се и до Невски - ами то пълна трагедия, за първи път не само нищо не си купих, но и нищо не си харесах...
Всъщност се бях прежалил за един тъничък Мир, ама не ми се даваха 20 лв., касата и циферблатът не заслужаваха.

Май ще си остана с колетчетата. Ето и бързи снимки на днешното:

Изображение

Хубави циферблати, от редките (със знамената), подходящи стрелки, едната коронка ми се струва ма-а-а-лко по-дебела, ще видя дали мога да изровя отнякъде по-тънка, че май ги свърших...

Изображение Изображение

А отзад - точно както ги обичам - байонетни каси, механизми с дати, баланси без противоударни и т.н.

Изображение

Поздрави, Миро.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”