със секунда в час... и то от три последователни отчета.
Прииска ми се да го оставя така, щото се получава, че ще е настроен в нула и ще върви вярно, ама не! Има методика, и тя се изпълнява, а не оставя до средата. Иначе на къс мерен участък ще излъжа.
Двете ракети гледам да ги държа еднакво, свалям ги и ги слагам едновременно, да са еднакво топли. То и усещането е такова.
Стремя се да отчитам възможно най-точно, до десети, разделяйки скалното деление на око. Отчитам с лупа, експресът върху танка (прякорите!) и само по часови метки. Ако бяха с еднакви цифери, щеше да е по-точно.
Т-55АМ не го пипам, а на експресът бързо му дигам капака, после намирам някоя характерна рязка по мостовете и лееекичко пипам с пинцет (нямам друг немагнитен инструмент) регулатора. Не пиша + и -, а късо/дълго. Имам предвид волосок (който е спирала)
Знам, че 26хх калибри са втори клас и имат бая неравномерен ход. Знам, че Т-55 е мазан през 80 в Петродворец за последно, а експресът - на 24 май с разредено турско масло за шевни машини. Не знам, кое е по-зле, ще видим заедно, следващата седмица

Ще има да ми се чудят колегите на солника ;)
Значи ще си остане такъв - единствения в света 2623 с черна часова батон и бяла лъскава релефна клинообразна от чайката 3050 на брат ми... на нея ще и търся жив донор и ще му присадя само капака ;) Или... а стига толкова оффтопик... дай да видим, къде е целта.