Да дам и аз моите две стотинки по темата

!Готвя от както се помня,и според повечето ми познати се справям доста добре,колкото и нескромно да звучи

!За съжаление, напоследък не ми остава много време,но винаги когато мога правя нещо интересно и различно от стандартните мусаки и разни други банални манджи!Вчера правих шкембе чорба и панирах броколи , нищо впечатляващо но беше адски вкусно

!Рецептата за шкембето я знам от дядо ми,и винаги получавам добри резултати с нея

! 1кг. телешко шкембе се измива и сварява добре(под налягане за 50-60 мин.),след което се изхвърля водата в която е варено.Ако шкембето има дъх или кофти миризма,слагам 50 гр. ракия във водата в която ще се вари.Свареното шкембе се доварява с 1 литър прясно мляко и 1.5 вода,като се добавя един телешки кокал и десетина скилидки чесън.Накрая се прави запръжка с масло и червен пипер,и се добавя сол и черен пипер.Финалното овкусяване е ясно,оцет чесън и люто!Според мен основните грешки при приготвянето е да се ползва първата вода,и да се добавя брашно в запръжката,както и да се икономисва от млякото и другите продукти

!Броколите са още по лесни!Съвсем леко сваряване,след което се оцеждат добре от водата и се осоляват на вкус.Приготвя се панировка от 2-3 яйца прясно мляко и царевично брашно,като се бърка до получаване на рядка смес,след което топваме броколите в нея и ги пържим в силно загрято олио.Поднасят се топли със сос по желание!Аз предпочитам млечен със синьо сирене,но става добре и с майонеза с лимон и копър!Баси, пак огладнях докато ги писах тия писания
П.С. Митак,шопите наблягаме на мръвките,и затова не знаем рецептата на въпросната салата

!Майтапа на страна, ял съм шопска салата приготвена по най различни начини,и не мога да кажа кой е правилният!?Винаги има домат,лук,краставица и пипер,но всичко друго е въпрос на пълна импровизация според мен!Някъде слагат шунка и кашкавал,другаде само сирене,или катък?!Ял съм и с маслини,с кисели краставички и какво още не

!Аз си я правя в къщи с домат, краставица, лук, печена чушка,магданоз и много сирене,и си ме е екстра
