Аз до сега на колко часовници съм сменял стъкла-само ръчно и не съм чупил, явно ми се отдава хи хи ...
Но от къде се купува и колко струва?
Някой да продава?
Нямаш счупено, защото ги поставяш на ръка. Не можеш да свиеш стъклото толкова много, че да го строшиш. Най изгодния вариант за купуване е от ebay.Fenna написа:Супер бързо стана, чак го гледах 3 пъти, за да асимилирам
Аз до сега на колко часовници съм сменял стъкла-само ръчно и не съм чупил, явно ми се отдава хи хи ...
Някой да продава?
Може да си направиш. Например върху една гайка да залепиш кръгче гума, дебела 3-4мм. Самия цилиндър не е целия от гума, а метален с гумена шапчица.plamenhar написа:...
Моята преса няма такъв гумен цилиндър...
Да, 1мм не е от значение за свиването. Пробвал съм и става. В комплекта има няколко размера, подходящи за всички стари часовници.clockwiser написа:Супер! Но това означава, че трябва да има накрайник с точния диаметър на стъклото (или примерно 1/2мм по-малък, така че да го свие леко, когато се нахлузи?
Проверено! Става, но е доста по неудобна. Препоръчвам тази като моята.clockwiser написа:http://www.ebay.co.uk/itm/Watch-Front-B ... 4d15d276a5
Тази преса с тези накрайници дали става за стъкла?
Същата преса като в клипчето си купих от Илиянци - от китайската срещу входа на Техномаркет. Беше 20 или 23 лева, и е само с алуминиеви накрайници и 2 гумички. После видях, че имало и с накрайници тефлон, които май са за поставяне на кристалните стъкла.Fenna написа:Супер бързо стана, чак го гледах 3 пъти, за да асимилирам
Някой да продава?