Восток "Световно Време" - Белязаният

Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Re: Восток "Световно Време" - Белязаният

Мнение от Pavlin2 »

Ако има кандидати, може да си направим конкурс за най идейно и сполучливо кюфте. :lol:
Вярно е, че оригинал трудно се постига вече. А и като че ли малко доскуча...
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

rosen_er написа: ....
Завъртането е под 0,5 мм и може би ако сваля втулката за ремонтоара (не знам как се казва това на касата за водоустойчивост) ще се "изправи" цифера.
...
Тая втулка наистина може да се свали. Процедурата е леко гадна и има опасност самата втулка да се повреди. Един начин за сваляне от мен - вкарваш във втулката нещо стоманено с вътрешния й диаметър, хващаш втулката отгоре с клещите и дърпаш. Номера според мен е после да се пробие нов отвор и втулката да се сложи на правилното място, а стария отвор да се запълни с течен метал. Щом изместването е толкова малко коронката ще скрива течния метал и само ти ще знаеш, че коронката е леко изместена - по няма да се забелязва от завъртяния цифер. Успех!
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Не мой да бъркате "кюфте" с "франкен" nono .Няма да повярваш ,Сашо,но никак ама никак не ме дразни това ,че позавъртян :) .Ето го с веригата му ,която ми даде зор с полирането :mrgreen:
Изображение Изображение Изображение
П.П. Забелязахте ли дирята от куршума? :wink: Може би ще ви разкажа историята някой ден :triniti
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

rosen_er написа: ...
П.П. Забелязахте ли дирята от куршума? :wink: Може би ще ви разкажа историята някой ден :triniti
Забелязах я ама по ми прилича на следа от диск на ъглошлайф :D .
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Мръдни малко ринга, поне да съвпаднат точките :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

omegaqq написа:
Забелязах я ама по ми прилича на следа от диск на ъглошлайф :D .
Флекс !Флекс? Не обиждай "Белязания" nono .Никаква романтика не е останала във вас момчета.Ей го и другия:дирята не съвпадала точно! :mrgreen:Ми сложи очила вече,не се мъчи така lol2
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Павлине,не съм те разбрал правилно :redface Не знам защо не съвпадат точно точките на градовете с маркерите.И на оригинала е така:
Изображение Изображение
24 града /12 маркера - би трябвало всяка втора точка да е срещу маркер,но в действителност не е така.
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Ако всеки който е снимал е пил по една бира така се получава. :D
Безела нали е въртящ?
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

И двете снимки са мои. :redface Но не е от снимките,така е и на живо.Да, безелът е въртящ.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Изображение
24 града /12 маркера - би трябвало всяка втора точка да е срещу маркер,но в действителност не е така.
Проблема идва от факта, че цифера не е в центъра на касата. Загледай се в маркерите на 4 и 10 часа. Тоя на 10 часа е съвсем близо до безела, а тоя на 4 е на известно разстояние.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Да,на тази снимка е така.Но това е защото железният уплътнителен пръстен ,който е оригинален за Восток не влезе в касата заради бутона за бърза смяна ,а и онази втулки за която говорихме стърчи и от вътрешната страна на касата:
Изображение
За това все още е с пластмасовия пръстен на Orient-а,които е много тънък и мек, да не говорим колко е прорязан .Понеже коронката влиза много плътно и с известно усили машината помръдва при сверяване.Така и при часовника на лявата снимка(оригиналното изпълнение).Но може да се центрира машината.Ето на тази снимка е по-равномерно разположена:
Изображение
Забележи,че и на оригинала и на Франки съществува този проблем с разместването на точките от маркерите.Сигурно е "паралаксова грешка" :lol:
Все пак това франкен и малки неточности не са изключени.Лично аз мисля,че ако може да се пренебрегне малкото завъртане на циферблата,останалите неща паснаха доста добре :)
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Ясно е че искаш да ни замрежиш погледите и да спечелиш за Септември! :D
Много добра комбинация! Не очаквах :)
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

rosen_er написа:Да,на тази снимка е така.Но това е защото железният уплътнителен пръстен ,който е оригинален за Восток не влезе в касата заради бутона за бърза смяна ,а и онази втулки за която говорихме стърчи и от вътрешната страна на касата:
...
Бутона също може да се демонтира - сваляш зегерката, която се намира на пишлека от вътрешната страна и той излиза. Е после се чудиш с кво да затапиш появилата се дупка ама това са подробности :D lol2 .
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Е, баш заради това стои :mrgreen:
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

omegaqq написа:
rosen_er написа:Да,на тази снимка е така.Но това е защото железният уплътнителен пръстен ,който е оригинален за Восток не влезе в касата заради бутона за бърза смяна ,а и онази втулки за която говорихме стърчи и от вътрешната страна на касата:
...
Бутона също може да се демонтира - сваляш зегерката, която се намира на пишлека от вътрешната страна и той излиза. Е после се чудиш с кво да затапиш появилата се дупка ама това са подробности :D lol2 .
Пък и зегерката има навик да изчезва. :mrgreen:
Ако все пак я намериш те чака голямо предизвикателство при слагането.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”